Saturday, January 10, 2009

JOM BOIKOT ISRAEL


Saya tau..mungkin sangat susah kan nak buat benda nih..
biasalah..semuanya kita dah terbiasa..ada yang dari kecil...ada yang memang kita dah guna sejak kita umur2 muda..dan untuk ubah di saat2 begini memang sangat menyukarkan..
pepatah sendiri ada menyatakan..melentur buluh biarlah dari rebungnya..bila dah jadi buluh..memang tak boleh nak lentur lagi dah..samalah situasi ini dengan pepatah...sepatutnya dari kecik lagi kan..dan bila dah terbiasa memang agak menyukarkan...
macam saya sendiri..pengguna colgate sejak dari kecik lagi..sekarang nak ubah memang susah..tapi saya try n bertukar kepada yg lain..coke memang saya dah henti minum..alesha pakai pampers huggies dry n fitty..lepas habis stok nih..saya tak akan beli huggies lagi lah...err fitty bukan barangan israel kan?? saya memang tak guna kotex..saya pakai brand lain..saya pun tak guna revlon...bak kata dj epoi..saya pakai bedak sejuk je malam2..hahahhahaha...
tgklah brand2 kat atas tuh..apa yg boleh dikurangkan..kurangkanlah..saya pun tak nak memaksa..semuanya bergantung kepada diri anda sendiri..ikutlah keselesaan masing2...


9 memo menunggu dibaca:

Dj Epoi said...

Yeszaaaaaaaaa......

Gua tau....memang susah kalau nk diboikot keseluruhannya.....tapi kita try lah sama2 eik...kurangkan X3
Memang ada benarnya...kalau nk distopkan keseluruhannya...memang tak boleh!!!!!

Orang pi Mekah ponk gunakan kapal terbang BOEING....
Askar kita yg dok jaga keamanan kita pon gunakan weapon dari US....
Kita cuba Boikot aper yg boleh jer la......sekurang2nya kita MENCUBA..
Kalau nk ikut semuannya memang BENAR.....memang Susah punyalah...GUa setuju komen Sis Maria dalam Entry Gua.....
Dalam dunia nih memang sama2 amat memerlukan...tak yah lah nk cakap itu boleh...ini tak boleh....

Kalau cakap kita nih memang dok sejak azali dah menggunakan produk2 dari negara setan nih........sama jer ngn Diaorang ponk!!!!! Kalau diorang tak gunakan produk2 dari Malaysia ponk....Gua rasa diaorang akan gunakan juga produk2 dari negara rakan Islam kita yg lain.....

Kesimpulan bagi GUa kita CUBA......

Otak Gua rasalahkan.....cikit2 ponk...sekurang2 kita mencuba..dari tak cuba langsung...dan diaorang akan terasa juga impaknya.....

DUNIA ini dijadikan untuk semua...!!!!
Disision negatif juga bukan si haram jadah tu saja yang boleh buat ikut suka hati Mak Pak Saitan diaorang.....

Dj Epoi - Itu Yg Kepala Otak gua rasa..... Maaf kalau salah....

FREE For Palestin

Diamilikku said...

BRO DJ : takde apanya yang salah..saya pun setuju jugak apa yang bro tulis..sama2 kita cuba...

MariaFaizal said...

Below is my same comment in Bro DJ's blog, the ADDITIONAL part here is I'm wondering if weshould also 'boycott' blogging as BLOGGER.COM & INTERNET connection originated by & in the STATE :)

To really 'hurt' America/Israel is to get OIC and OPEC brothers to cut their oil to USA (I don't get why the ARABs are so scared & intimidated by USA & Israel as they're the MAIN supplier of fuel,sigh.............)

I'm not sure how long this boycotting can last.

If we are really serious about boycotting products listed then we have to deny Boeing aircraft from landing,switch off your pc as they uses MS Offices,our army to throw away their M16s , police to throw away their Smith&Wesson,destroy the motorolas ,ask all the sultans to burn their cadillacs,throw away your DKNY and we have to confiscate the PlayStation away from your chidren. PS japanese ? Wrong again. Japs support US and Israel.

P/S:Don't get me wrong bro/Sweet Sue,I've been praying for our fellow bros/sisters in Palestine to be freed from this violence for a very long time.It's just that this boycotting only appear when Israel starts dropping the missiles and then after that? Just silence....

Even before that.Sigh...But I strongly believe Allah s.w.t has always been helping the Palestinians (by sending Tentera Malaikat for e.g).

FREE PALESTINE.Allahuakbar!!!

Naddiea said...

same with me.now,my hubby n i slowly cut all the consumption of amerika n israel's products.currently we stop eating KFC and McD.quite hard for us especially Hayyan coz he likes McD so much.But for the justice of Palestine everything can be done.Insyaallah..

Aleeya said...

oh kena boikot mekdi feveret ku ..., israel terus terusan menzalimi ..benci geram marah semua ada..

Diamilikku said...

kak maria : Agree with your statement too..and nothing wrong with the statement anyway...as i mentioned earlier..to cut all at one short memang a bit susah..mizan pun ada kata benda yang sama..we just do what we can..apa yang kita rasa sebagai umat Islam kita mampu buat..DOA adalah senjata terbaik kan sis?

Dj Epoi said...

Tq for your support .....

Kawan- Kawan!!!!
Jangan...lupa ...letakkan FREE FOR PALESTIN di setiap penutup ENTRY kita hehehehehehhe......tanda sokongan kita terhadap saudara2 kita kat sana...
1JAN Hingga 31 JAN-09
Buat Diamilikku yang dah buat TQ x 3
dj epoi - Free for Palestine

Dj Epoi said...

SIS MARIA....

TQ - FREE FOR PALESTINE....

ALLAH HU AKBAR!!! x 3

Azran Fitri Rahim said...

Gue setuju... semuanya...
Free for Palestine

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin