Sunday, January 11, 2009

Jom Merempit

Lamanya saya tinggalkan dunia rempit rempitan..
kalau dulu..saya hebat ke sekolah menaiki motosikal..
WBM 280..honda C70 abah menjadi kenderaan rasmi saya..
banyak sungguh kenangan saya dengan moto kapcai abah..sampaikan pernah terlantar di wad HBAS lah kiranya disebabkan motosikal tuh...
tapi semua tuh tetap kenangan terindah walaupun berbekas peha saya menerima 32 jahitan...
macam lipan jadinya masa tu..skrg dah tak berbekas sangat ahhh...
Masa saya xcident dengan abah jugak saya menjadi bahan cikgu geog n sejarah kat sekolah..
Cikgu Rusli namanya..siap dilukisnya gambar peha saya yang berlubang dan disamakan dengan kuari...sungguh kurang sopan...dah le sesuka hati selak selimut saya masa kat hospital..nasib baik ada cikgu pompuan yang menemani melarang...
selepas zaman sekolah..saya dah agak kurang merempit..sesekali jer pulang bercuti saya merempit..dan abah terus setia dengan kapcainya sehinggalah minggu lepas..
Kehadiran sebuah motosikal baru TETAP dengan jenama HONDA...

"Umie...kena betulkan side mirror dulu kan...ermm..alesha dah comel ker umie..mana tau ada ultraman ke sponge bob ke spiderman ker nak tackle jap gi..."

KCK yang menjadikan SRM panaszzzzzzzzz...motosikal untuk kegunaan achik berulang ke kuliah..almaklumlah..sebelum ini achik hebat memandu kereta kebal saya ke maktab..
tapi atas beberapa sebab..saya pun telah menjual kereta kebal dan menggantikannya dengan Spider Blue yang tetap berplat KCK...(Sekali lagi buat SRM panaszzzzzzzzzz)...
so tak nak achik patah kaki..abah pun belilah motosikal untuk achik...
bila tgk ada moto baru..saya apa lagi..gian nak merempit...
so petang semalam..alesha jadi mangsa saya..kena teman umie dia merempit...
Ayang??? bertuah ayang nak bawak moto..lesen pun takdak..setakat tumpang duk belakang jer...pi beli Char Kuey Teow...
Jom layan pixxx...

"Umie..cepat ahh start moto..tak yah ahh posing2..alesha nak round2 taman ni..."

"Umie ni tak habis2 dengan posing..letih la...tu takde lain nak letak kat blog ahhh tu"

Perghhh..best sangat2 dapat naik moto..tambah plak moto baru kan..lancar dan laju je...bersantai2an di petang hari...minggu ni je last moto tu kat umah owan..ptg ni achik balik maktab dah..bawak MyV owan...seminggu jer untuk angkut brg2 achik yg banyak...minggu depan achik balik hantar kete n amik moto ke maktab...tak dapek alesha round2 ngan moto achik lagi..pasnih alesha naik moto owan je lah....tapi takpe..moto owan pun best..old skewl...

**Free For Palestine**

9 memo menunggu dibaca:

MariaFaizal said...

Sue, 32 stitches?! Oh my....must be painful then.Jangan lah bwk Alesha naik moto jauh2 dik...risau pulak! Naik moto nih yg risau nyer kita langgar or org lain langgar - biker yg sakit.

Just be extra careful & alert (to Achik as well).

Sue, akak ada confession here - tak pandai bawak moto & jugak takut gila naik membonceng apa2 yg hanya mempunyai 2 roda, heheh..

*SiRibenMerah said...

yeahhh.. ayang panas.. hohoho..
sebab tuh kne makan char kue teow panas2.. huhuhu~

TiNiE said...

wuih bes ooo..kaktini pun ada zaman merempit gak wif license ok..i hv B2 n D class licence..merempit masa study kat serdang..bessss sampai ke KL nuuunnn...hehehehe

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

amboi dah pandai nak naik motor ni...elok-elok yer

Aleeya said...

syok kan naik moto neh, selalu gak buat klo balik umah parent he he..

cantek la gambo su ngan lesha naik moto nehh..soka sgtttt

Dj Epoi said...

Tak aci...pasal tak nak possing ngn Moto Cup abah kamu?

Achik selamat kembali ke Maktab!

TQ X Free PALESTINE

Diamilikku said...

kak maria : heheheh..mcm lipan jadinya tau..kisah sangat tragis..nanti su citer..

Ayang : hahahhahahah...senyum seindah suria..

K Tinie : sone salute pompuan yg berani merempit di KL..sebabnya sone tak berani...

CrazyBeautiful : hehehhe..umie dia yang ngajor...

Aleeya : hahh tau takpe..perghhhh nikmat oooo..nak nak bawak slow2...angin membelai wajah...ececececec...

Bro DJ : nanti suh alesha posing ehkkkk...posing ngan mr papa plak..

Dj Epoi said...

Suked Gua ponk sebelum ngandung G merempit kat tempat kja taip2 hari...

Diamilikku said...

bro : wow...salute lah kat dia....memang superb...sy memang tak berani nak merempit di kl

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin