Thursday, January 15, 2009

Kelasakan Alesha

Mr Papa kata..selain wajah alesha yang mirip saya..
satu lagi sifat alesha yang mirip saya ialah kelasakan ketika tido...
Biarlah sebesar mana pun katil..confirm tak cukup...
sekejap berguling ke kanan..sekejap ke kiri..kadang pusing 360'...
pendek kata..sejibik ahhh alesha macam umie dia..
So untuk membuktikan kata2 itu..saya pun letakkan alesha dalam playpan dia..
sambil2 saya bersiap untuk ke ofis..sambil2 itu jugak saya standby dengan kamera..
Konon nak buktikan kata-kata mr papa tak betul lahh kan..
Tapi sudahnya.........betullah jangkaan saya..
mr papa propa jer lebih..
alesha tido sweet jer macam umie dia tido....
:p

Aksi 1 : Aksi tepuk amai2....tgklah aksi alesha yang segar bugar walaupun belum pukul 7am...
alesha dah siap tukar pampers n baju plus sebotol susu masa ni..menunggu masa
nak dihantar ke rumah pengasuh...tiap2 pagi memang gini..

Aksi 2 : Kakiku Lenguh...dah penat kaki duk terawanng..alesha rasa letih..
so sambil tepuk amai2..kaki landing kat bawah pula...

Aksi ke 3 - Jom main bantal...banyak2 bantal dalam playpan tu..bukan untuk alesha tido..
tapi untuk alesha gentel2..main2...cium2...kalau takde bantal mulalah bising mulutnya..
kalau ada bantal senyap je layan bantal main..(tapi bergantung pada mood jugak)..kalau mood tak baik ada bantal pun nangis...

Aksi 4 : Boring Sudah - Dah penat bergolek berguling..lambung bantal...tepuk amai2...
Alesha kebosanan menunggu umie or papa mengangkat keluar dari playpan..
Time ni saya dah siap..mr papa sibuk membasuh botol2 susu alesha kat dapur..
so sengaja saya biarkan je alesha..

Aksi 5 : Merayu Untuk Dikeluarkan - mulut masa nih dah sibuk duk ummi umii...tapi saje saya malas layan..
sebabnya saya suruh alesha buat muka geram ms ni..tapi alesha bolayan..so saya pun bolayan ahh request alesha untuk dikeluarkan..

Aksi 6 - Muka Poyo...Dah puas saya suruh buat mulut muncung..muka geram..semua tak layan..sudahnya reaksi ini jer yang dibuatnya..berkali2..nak tak nak saya capture jugak pix nih..
ada la berkeping2...Masa ni mr papa dah masuk bilik..ada di sebelah kanan playpan alesha..that's why mata alesha duk pusing ke arah papa..konon2 papa nak selamatkan dia..tapi sorry ahhh..umie tetap tak benarkan..sebabnya umie sorang jer boleh keluarkan alesha dari playpan..senang umie nak cium2 sebelum hantar umah pengasuh..

** Saya dan mr papa merasakan Alesha semakin memanjang / meninggi...so playpan itu sudah menjadi terlalu kecil untuk alesha..nampak gayanya kena belikan katil baru untuk alesha..
kesian nanti alesha tak selesa tido...**

11 memo menunggu dibaca:

MariaFaizal said...

oh I miss having new baby, especially yg cute-miut mcm baby Alesha. Lasak = Cerdas. Tak best if baby 'mandom' jer kan? :)

But, tak boleh 'lepa' tau jaga baby yg cerdas...

Dj Epoi said...

mandom?

Dah lama Gua tak dengar hahahaha...
Diamiliku & Sis Maria ...apa tungg lagi?

Gua dah nak masuk 3 dah ni....!!!

Layanzzzzz lagu ....Jangan tunguu lama...lama.......

MariaFaizal said...

Bro DJ ,
'Kitaran tidak subur'.Masih mencuba. You jangan, I dapat twin terus haaa....kalah you nanti!

Jgn marah...dan jgn mandom-mandom heheh...I pun dah lama tak guna perkataan nih.Last guna masa kat sekolah dulu.

*SiRibenMerah said...

haishhhhhh.. ayang gerammmmmm..

umie, nape x balik malam neh??
ayang buhsannnnn!!!

Diamilikku said...

Kak Maria n Bro : Tunggguuuuuuuu...!!! jeng jeng jeng...

SRM : Tak balik ahhh...banyak keje...nak main ngan alesha pi ahh umah perlis..dia tak pi umah maksu pg ni..papa jaga....

suked8787 said...

Geram betui tgk bby girl yg debab2 ni...rasa cam nk gigit2 pipi...hehehehe

Diamilikku said...

suked...
dalam perut tuh ntah2 nanti kuar bby girl..terus dj epoi tak nampak baby lain dah...hahahahhaha

MariaFaizal said...

Sue M,
Teka? Mesti nama yg masculine & macho but softie/romantic at heart e.g 'Gentle Giant' or 'Sweet Gaban' ?

Sue bg atu la apa nama 'manja' Mije dgn kawan2....
xoxo

Diamilikku said...

hahahahhahaha...
baiknya kak maria teka nama2 gitu...

TiNiE said...

sone, betulla..alesha sudah meninggi/memanjang yg ketara..harus beso sok jadi cam umie n papa dia..sprinter..heheheh

Aleeya said...

besornyer lesha ..jeles la nengok badan dia, auntie culik bwk balik sini kang baru tauuu, leh gak kwn ngan damia hu hu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin