Friday, January 30, 2009

Winduunya

Dalam melayan perasaan saya sendiri...
Saya terbuka gambar2 lama...gambar yang diambil sewaktu bertugas as a reporter...
masa ni saya ke Sabah...ada assignment di sana..
Sungguh saya rindu saat itu..waktu itu..kenangan itu..bahagia..gembira...suka...duka...semuanya melengkapi hidup saya...
Dan saya juga rindukan keadaan fizikal saya waktu itu..
tidak se"chubby" sekarang...huhuhuuh...
tapi tidak pula terlalu kurus...saya rasa selesa dan suka dengan keadaan diri saya waktu itu...
Agaknya mungkin sebab belum berkahwin...Gambar ini dirakamkan tahun 2006...ketika ini saya masih single...belum ada sebarang ikatan serious dengan mr papa..sekadar teman..Baju dan seluar yang dipakai dalam gambar juga sudah tidak muat lagi...serius saya tak tipu...
Agak2 apa petua yang perlu saya ikut untuk dapatkan kembali fizikal yang dulu??
Nanti lepas bersalin 2nd baby (InsyaAllah) saya berazam nak berusaha ke arah itu...
chaiyokk chaiyokkkk!

**Owhh ya saya juga mengharapkan petua2 untuk baby..
contohnya macam mana nak dapatkan anak yang putih gebu....hahhahahahahha (bro DJ, kak maria n Kak Farah jgn buat2 tak baca)...macam mana nak dapat anak yang berkening lebat dan terbentuk (Kak tini jgn diam2 tau)...macam mana nak dapat anak yang berbibir seksi mcm baby lyana...hahahahahahha over kan umi alesha ni..takpe over pun kat blog sendiri kannnnn**


**FREE PALESTINE**

15 memo menunggu dibaca:

Ibu Aunis said...

ala sue, kite kena terima keadaan sentiasa berubah. Akupun ikut hati nak berat aku mcm sebelum kawin. dah ler berat hubby aku dr sebleum kawin sampai la ni sama jer..pulak tu aku lebih berat dr die. Lagi terasa. Tapi alhamdulilah..baju2 lama masih muat! hahahah...(aku dr dulu beli baju besar gedoboh!..aci tak?)..

ko boleh dapat ape yg ko rindukan tapi make sure ko displinkan diri. Dan biasanye kite yg suka tgk hubby kite ni makan masakan kite agak susah nak turun badan. Yelah kite kena masak, pastu hubby makan, kitepun kena makan..tu lah msalah aku. Aku nak naikkan bdan laki aku..tapi dengan aku2 sekali naik. Tapi laki aku tang tu gak.

Adoi. Apapun, pas bersalin masa terbaik nak turunkan badan. InsyaAllah. Apapun gembirakan dengan keadaan kite skang. Pasni ko mesti rindu ngan ke'chubby'an ko skang...

Aik..ter 'blog' kat temat org plak.
Tumpang lalu ya buk..maap.
Farhana@UK

*SiRibenMerah said...

wahahahaha.. Umie rindu zaman itu? ape lagi.. pantang btul2 lepas beranak nnt.. toksah nk nyumbat makan segalanya.. hihihihi =P~

Diamilikku said...

Farr: akhirnya ko muncul juga bernama...nasib lah ko dah tak gunakan Tanpa Nama kannnnn....heheheheh...tu ahh pasal...kang bila dah slim melim aku rindu saat2 chubby plak..itulah manusia kan farrrr..

SRM : pantang memang ahhh pantang..bengkung ja malas pakai

Baby Lyana said...

orang kata, kalau nak bibir sexy cam lyana..kena tgk orang tu selalu.. sebab dulu akak selalu cakap, nak anak mata dia besar cam akak, tapi bulu mata lentik cam daddy dia..ramai org cakap, hari2 tu belek la bulu mata Daddynya.. leh gitew? hahah.. sebab bulu mata daddy Lyana sangat lentik bak pakai maskara, jeles siot..nak dijadikan cerita, bulu matanya terlentik la plak, lagi lentik dan panjang dari Daddynya.. walhal, rambut Lyana ni straight cam mummy dia..kuasa Allah kan..

eh..kulit putih? org cakap bykkan minum soya bean.. entahlah..Lyana tu putih ker? dia tak putih rasanya sbb masa pregnant akak tak leh makan/minum any dairy products..dan sewaktu dgnnya.. santan, soya, susu lagila...

SYAbAR said...

Ha ha ha. Impikan badan yang solid molid ya dik. Akak ni, dok impikan dok berangan nak dapat liuk lentuk ziana zain, tak boleh2 lg. Apapun aku bangga, sebab anak 3 masih remain 48kg. Masuk anak no.4 pum,pum,pum ..... penuh semua tempat

Diamilikku said...

kak Syabar : itu yang jeles...org anak masuk 4 baru berubah bentuk..nih su baru sorang dah hilang bentuk...apa kessss????

Kak Shaf : nak tgk bulu mata lyana ahhh..bagi dapat bulu mata lentik...ahakssss...soya tak leh pakai ahhh..masa ngandungkan alesha tak penah miss soya..susu lagi ahhh...tapi tetap alesha tak putih pun..brown jeeee (Bak kata kaka tisya dia)...kawan sone..suka gila makan kicap..makan apa mesti nak letak kicap..pulak tu soya ngan susu tak leh minum..tapi anak tetap putih gebu...camner tu kak???

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

akak pun rindu ngan zaman dulu, tapi susah nak cakap lah sekarang ni

MariaFaizal said...

Ait Sue!OK lah tu solid molid & sexy mcm Sabrina the Teenage Witch. Really! My dream tu. To me as long kita x obese sudah...

Women dah bersalin (x kira anak 1 or lebih),'alignment' memang lari siket. Asalkan sihat & bahagia, kan?

Siapa ckp akak x dak prob pasai body shape? heheh.Nampak kecik dlm gambaq but bila jumpa akak tahan nafas tu! :)

I enjoy good food so much that it's difficult for me to discipline myself. The only thing that I can do is to think about our sisters/brothers in Palestine/Afghanistan & elsewhere yg makan pun x dpt fikir coz struggle utk selamatkan nyawa dulu (sedih...).

Akak berpuasa utk ganti, plus org ckp doa org yg berpuasa lebih mustajab supaya Allah bantu mrk yg tgh derita la nih - utk saudara di Palestine terutamanya.Hopefully dik coz rasanya belum ada kebaikan yg significant yg akak pernah buat selama nih :(

MariaFaizal said...

Here's another thing, x putih pun x pa,asal complexion nice. I prefer latin / mocha coloured skin mcm Eva Longoria tu :)

Adam? Tu turun Daddy dia...x dak kaitan dgn my gene (utk skin, heheh)..

And, I am absolutely fine with Ayesha's skin. Cuma dok jaga jgn garu2 sampai parut.

Sekian...(memeriahkan comment box Sue hehe..)

Diamilikku said...

kak maria : macam mana nak puasa...mulut asyik nak mengunyah je..kalau tak sure meloya nak muntah...huhuhuhuu...tapi takde lah makan yang berat2 kan...

saje je suka2 nak baby putih...actually tak kisah pun kak...asalkan baby tu sihat dah cukup dah kann..

bab tahan nafas tuh memang tipulah kak..kak maria still kurus macam zaman sekolah..kalau naik pun sikit jer...

TiNiE said...

hahaha..entahla sone..kaktini pas dah beranak 4 ni tak plak terpk nak anak gumana gumana..apa yg choih kuar..bela jerla..tapi since sone tanya kan..ala, takyah la nak amal2 bebenda anak putihla, itu la ini la..karut sumer tu tahyul..yg penting bb sihat sempurna udah..alhamdulillah...bab badan tu, abaikan jer..janji hepi..:))

Aleeya said...

sue..bley tak ko bagi petua mcm mana nak dpt baby chubby cam lesha lak..anak ku damia tu cikeding jekk :((, dia kuat makan gak tapi tak chubby2 pong...

Diamilikku said...

hahahha...kak tini...sone saja ja gurau2..sone terima apa jua seadanya...saja nak memeriahkan entry...bab kurus tu tak leh ahhh..kena pk gak..kak tini anak 4 duk maintain lagi..malu ahhh sone

Aleeya : alamak...saya pun tak tau..tapi yang saya noticed..baby kalau tak breastfeed tapi minum susu anmum..boleh chubby..dah ramai yg try n proven

aramis2177 said...

sone.....
alalallaa....kak farah tgk sone laaa ni ok laa.....xdah laaa chubby sgt aih.....kalau terlebey tuh ....kan kaaa preggie.....standart laa tuh..xpa2...paih ni kita sama2 pulun meng'aktif'kan diri blk nooo.......hehehehee...
oppss....nak petua.....arkk?sat2...anak2 aku putih kaa?iskkk.....idak lerr seputih anak2 org y betui2 putih sone oii....tp org kata minum soya bean , makan buah - buahan...eehh tapi kan masa adik ana kak farah kuat plak minum kopi O.....camna tuh?uhuhuhuhuh

Diamilikku said...

hahahahahhahaha...
semua tu kan dah ditentukan allah kak farah...kita terima ja...
sone saja2 suka nak mintak petua..tapi takde serius bebenor pun

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin