Tuesday, January 13, 2009

Drama Sebabak Alesha

Semakin bertambah usia alesha..semakin perangai dan keletah manja terlebihnya terserlah..
sekarang setiap hari mr papa akan training di Alor setar..so kiranya habis office hour..
saya akan amik alesha dari umah pengasuh..balik ke rumah..just two of us..
mr papa selagi tak jarum jam menunjukkan angka 8 tak sampai nye dia di rumah..
biasanya petang2 alesha akan asyik bermain dengan toys dia..
puas bermain saya gomol dia...ntah mcm mana semalam..
masa saya gomol dia..alesha dah melakonkan drama sebabak...
konon2 drama merindukan papa..as if dah lama tak jumpa papa lagaknya...
kebetulan baju sejuk mr papa (yg dipakai waktu malam coz tak tahan air cond)..
berlipat sekali dengan blanket kitorang..tapi di bahagian bawah..ntah mcm mana alesha terperasan baju tu..dan mula la dia bersungguh2 nak menarik dari celahan blanket..

Kuat jugak si kecik nih tarik sweater tu..sekejap jer dah menutupi sebahagian muka alesha..
lepas tu siap berlakon ala2 kerinduan..dipeluk ciumnya sweater papa..sambil mulut duk sebut papa...paa...paaaa....tensen jer saya dgr..yg saya depan mata dia buat derkkkk je...memang anak papa...

Tak habis dekat situ..siap berguling2 dengan sweater papa ala2 citer hindustan...ke kanan ke kiri..
pusing depan..meniarap..terlentang...kuak dada semua cukup...

Lepas tu baru dia noticed yang sebelah tangan sweater tu masih di bawah blanket...
masa nih saya dah nak tergelak..tapi duk tahan sebab nak tgk lagi aksi alesha..
slow2 dia tarik sampai akhirnya berjaya...

lepas dah berjaya tuh konon rasa puas lah..sebabnya keseluruhan sweater papa dia ada di pelukan..maka bersambunglah aksi2 guling n cium sweater mr papa...lama jugaklah..dekat 20 minit alesha berlakon...sampai akhirnya rasa puas kot dapat menghidu bau papa kesayangan..

Wajah kepuasan...geram sungguh saya tgk dia masa nih..
terus lah menjadi mangsa gomolan saya..sampai nangis2 alesha kena gomol..
heheheheh...kijam sungguh umie dia kan..
kul 7.40 mr papa sampai umah..alesha sengih sampai ke telinga...
lepas tu berkepit je lah dua beranak..mr papa lepas jer saya tunjuk gambar2 nih..terus ahhh buat dialog masa kitorang nak kuar makan..
"love drive ehhh..abg nak main ngan alesha"
yang si kecik tuh lagi ahhh...makin kesukaan dapat duk ngan papa..sampai lepas makan dia b.o pun papa yg tukarkan pampers..dia nak tido pun papa yang ulitkan...
saya?? layan tv ahhhh..rehat time..

**FREE FOR PALESTINE**

11 memo menunggu dibaca:

MariaFaizal said...

Sue, this story touches my heart.Memang it works dik if our children's daddy is away, they'd be 'hugging' any piece clothes or kain pelikat for that matter that has daddy's 'smell'.But this doesn't work for me if I miss my hubby.Why ah?

Baby Lyana said...

hahah... kak Kimie buat saya ketawa..

Lyana pun camtu, sehari tak jumpa Daddy dia..sure kecoh..nangis jerit2, bila time ptg..sebab ptg selalunya Daddy baby-sitter while myself gi tgk ofis..bila akak tak masuk ofis, akak ade rumah..Daddy nyer rest la kan, sbb malam dia plak nak gi ofis.. Lyana boleh nangis jerit2 cam Mummy dia dah cubit jer lagaknya..nampak Daddy dia jer, terus gelak terkekek2..geramnya,...

Diamilikku said...

tapi ramai org kata anak pompuan selalu daddy's girl...betul lah kot teori tu kann

ei_da.. said...

anak pompuan mmg anak bapak... hihi takpe kak sejuk tu...hati lembut..hihi

*SiRibenMerah said...

hahahaha.. alesha mmg drama queen cam kakak dia jugak.. haishhhhhh~ ayang geram da nehhhh.. nak gomoiiiiiiiiiiii~.. umie, khamis neh balik as coz jumaat ayang nk p USM..

Dj Epoi said...

Naluri anak beranak macam tu lah......

Nak ingatkan nih!!!!!
Kasut trek Mizan taruk tinggi2 ckit....takut digomoinya juga kihkihkih.......

MariaFaizal said...

Baby Lyana ketawa yea? Nanti dah kawin & hubby away baru tau rindu tak rindu, hehehe...

Bro DJ, kih kih kih..Sue betui tu.sorok kasut spike Mije tinggi2 siket. Ngeri memikirkan paku2 kat Sprinter shoes tu :)

Diamilikku said...

eida : hehehhe..betul lah tu..lembut n sejuk...

SRM : Insya Allah..kalau takde masalah..

Bro : oowhhh itu sudah pasti..dijauhkan selalu..kalau tak...nayaaa...

Kak Maria : hahahahhaha...jgn pk bukan2 kak...

Naddiea said...
This comment has been removed by the author.
Naddiea said...

one,

betulla aku rasa anak pompuan mesti anak ayah.sebab anak2 aku dua boy mesti nak mama jugak.yang letihnyer mama la jugak.harraz kalo dok ngan abi dia mesti x leh lama sebab bile nampak mama mesti siap hulur tangan n badan tergedik2 nk suruh amik.hayyan plak susu nk mama yg buat.x mo abi buat.huhuuhu..bile malam dua2 berkepit bawah ketiak lagi.hayyan biasa tido kat atas kaki aku kalo tiba2 dia rasa aku jauh dr dia.

walaupun camtu aku rasa besh jer sbb terasa disayangi oleh anak2 gitew.

Diamilikku said...

nadd : hahhahahah...biasa ahhh...mungkin naluri kita dijadikan mcm tu kan..setiap kita dijadikan saling berpasangan dan melengkapi...tapi apa2 pun jgn kita amik kesempatan..mcm aku takleh biarkan mizan jer semua..n apai pun takleh biarkan hang je semua...kena ada give n take kan...aku duk doa bagi dapat baby boy nih...nak merasa anak lelaki rapat dengan aku plak..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin