Thursday, January 8, 2009

Usaha Tangga Kejayaan

Seperti yang dijanjikan semalam..
jom kita tgk aksi2 gibik2 alesha (seperti panggilan bro DJ) practise duduk..
ohh ya..alesha dah genap 9 bulan semalam...tappi memandangkan umie dia tak sihat..
so tak sempat la nak buat special entry untuk alesha..
sorry sayang....okay back to practise duduk..
sebelum ni alesha memang dah boleh duduk..tapi duduk dengan bantuan..
kalau sendiri2 memang sukar..alesha kan ke demok2...so agak susah nak mengangkat badan..
cuma beberapa hari kebelakangan ni saya nampak kesungguhan alesha nak bangun duduk dari pembaringan yang selesa di atas tilam...
so secepat kilat saya stand by kamera with sequence mode untuk rakamkan aksi kejayaan pertama alesha..
ada beberapa sequence sebenarnya..ada yg sempat sampai alesha duduk..n ada yang tak sempat sebab masa yang diambil terlalu lama..
tapi selepas beberapa kali cubaan..akhirnya dalam satu sequence saya dapat rakamkan aksi alesha bangun dari pembaringannya...

Step 1 : "alesha tak nak baring aaah umie..nak bangun"

Step 2 : "Apasal laaa susah sangat nih..berat sungguh rasa nak bangun dari tilam nih"

Step 3 : " Aduhh penat ahh..rehat jap lah..tangan tak boleh jatuh ni..kalau jatuh sure kena start dari awal balik..steady alesha"

Step 4 : "Yess..final try..hampir berjaya dah ni...go go alesha"

Step 5 : "Yeszzaaa..akhirnya berjaya jugak alesha bangun kan umie.."

The end...hehehhe..itulah antara aksi2 alesha sejak dah masuk 9 bulan ni...
lepas dah puas golek2 ngan alesha..saya mintak dia buat muka tercantekkkkk...
puas pujuk nih..nak rakam punya pasal..alesha punya lah ngelak..tapi last2 alesha buat jugak...
khas untuk tatapan semua pembaca blog umie...

tet tereerettt tereeetttttttttttttt...presenting..
the cutest baby face ever...

Comel kan ???? heheheheh...
wajah nih la yang buat saya tak tido malam..
kalau kena outstation..rindu bangetttt....
setiap kali dia muncung gitu..saya akan terus kiss muncungnya itu...
pipi plak akan jadi mangsa cubitan geram saya...
haishhhhh...gerammm sungguuhhh la ngan baby saya sorang nih...


11 memo menunggu dibaca:

shaf said...

tahniah.. dah 9 bulan.. dah bleh duduk sendiri.. hehe.. tp...mulutnya itu memang sgt cute..

ei_da.. said...

aduhaiiii budak debab ni ... suka sgt sy tengok mimik muka dia tu... nampak noty tp bijak...

*SiRibenMerah said...

umie saja duk perangat ayang nehhhh... siap la.. kalo I jumpe dia.. jgn harap mak su dia nk dapat culik dari I... geram okehhhh!!!!

MariaFaizal said...

Oh my...I loikeee seing these pics, which by the way very well arranged according to the step-by-step process.Terrific!

And Alesha sangat pandai buat muka cute,if org lain pun terkenang-kenang keletah baby sorang nih,inikan pulak umie nya.Muahhhhhs!

More,more please...

sabrosa said...

hehhe...ayang dah panaih tu umie..apa lagie..hehhee

Diamilikku said...

kak shaf : thanx...

eida : harap2 betul ahhh kata2 eida..noty tapi bijak...amiinnn

SRM : Ayang yg silap tarikh..org dah bagtau selasa bukan rabu okay...

Kak Maria : a lot more to come..dah besar nih..senang sket nak amik aksi2 dia..

Achik : nak panaih apa??? KCK kakak beli sendiri...KCK achik harga murah ja...

Naddiea said...

Congrats baby Aleesha!!!!akhirnye berjaya duduk dengan sendiri.Lepas ni berdiri,jalan n berlari plak.Jenuh la ummie dia nak ligan.hehehe...

tukang canang said...

comel nak hang... sedar tak sedar dah besar... tahniah moga alesha menjadi seorang isan paling hebat.. amin

sabrosa said...

haaa...bukan panaih tu..panaih geram kat anak gemuk..hehe..esok umie blanja men bowling..yeyeyey

Diamilikku said...

nadd : Papa dia ligan ahhh..apa guna papa jadi sprinter kan...???

Tukang canang : Salam lannn...lama tak dengaq citer hang...

Achik : sapa nak belanja...?? sendiri punya duit ahhhh

Aleeya said...

comelz la aksi dia...last sekali tu ..eiii gerammmmmmmmmm

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin