Tuesday, March 24, 2009

Ajaran Achik....

Last week selama seminggu kami berkampung di umah abah...
satu sebab alesha demam yang belum baik2...
duanya sebab saya kurang bz minggu lepas..so bolehlah berulang alik...
achik alesha plak takde sepanjang cuti sekolah..
kononnya ke Kejohanan KAGUM di Johor..main bola wakil maktab..
tapi biasalah..standar Team Malaysia katanya..
belum majlis perasmian team dia dah BUNGKUS..macam MU bungkus dua kali...
(sorry mr papa...i TETAP Chelsea..walaupun u MU)
so dah hujung minggu...barulah Achik ada di rumah...
sibuklah melayan anak buah separuh gemok dia tu..
dah puas gomol...macam2 lagilah...
tetiba je satu petang tu saya noticed ada satu lagu yg achik duk bagi alesha dgr..
sebelum nih ayang duk bagi alesha layan lagu Jatuh Cinta Lagi..siap bergoyang2 anak saya...
kali nih achik plak..lagi dahsyat goyangan alesha..
tapi yang kelakarnya..lagu kartun jer pun..
ntah antara liriknya..
telefon berbunyi.....
ada haiwan dalam bahaya....
wonder pets wonder pets..kami datang...
membantu haiwan yang dalam keksusahan..
kami tak besar dan kami tak kuat..
bila bekerjasama semua jadi mudah....
dan ntah apa2 lagi ahh..kartun kat TV9 tak silap saya..
So saya pun tak lepas peluang rakam aksi2 si kecik ini..
jom kita layannnnnnn

**Lepas nih kakak alesha (Tisya) duk suh adik layan kartun ana muslims...
hari tu dia bawak balik majalah tuh...pastu adik koyak..hehehehhe..sian kakak kannn

video

8 memo menunggu dibaca:

Apai said...

Erkk...nak mention jugak tu ManUnited bungkus 2 kali. Anyway,Chelsea pun bungkus jugak. ManUnited bungkus untuk buka peluang pesaing-pesaing lain. Barulah ada persaingan. Hehehe..

Kalau nak tahu, lagu yang Alesha dengar tu lagu kartun Wonderpets di TV9. Boleh la geng dengan Abang Hayyan dan Adik Harraz, dua-dua peminat Wonderpets. Mama Hayyan pun dah pandai nyanyi sekarang lagu tu. Hik hik..

Baby Lyana said...

Ala comeinya..tak lama lagi mesti si kembar dia pun leh camtu.. dah ade ciri-ciri dah ni..

Diamilikku said...

Apai : alamak ada org terasa lah...hahahahahhaha...itulah kartun wonderpets...tapi alesha tak penah tgk pun..achik dia jer yang lebih2...
umie dia lagi ahhh..takde masa nak tgk kartun tu....

Kak Shaf : haaa..silalah menunggu dengan penuh kesabaran...confirm tak lama lagi tu

sabrosa said...

hoho..bagus sekali anak separuh gemok achik ni..lepas ni kita layan crita dia plak k..b4 ni lagu ja..tunggu next class ya anak gemok..hak3

Naddiea said...

huaaa...abi H&H dh pecah rahasia mama da..sone,hang tgk la wonderpet best taw.bole la budak2 tgk.ada la moral of the story nyer.

@_da said...

Pandainyerr dia..... :)

Dj Epoi said...

Walaweiiiiiiiiiii.....

Sejak bila dah pandai hafal lagu2 WONDER PETS nih heheheheh kelakaw siut!!!

Kalau Gibik2 tuh riang shook!!! macam tuh....
Macam mana MAMA dia eik? heheeheheheh

MariaFaizal said...

So cute! At first akak wonder kenapa baby Alesha cute nak jugak merangkak dgn laju ke hjg couch. rupa nya dia nak pegang supaya 'step' lebih hebat menggoyang bum-bum yg super cute! Siap berdiri dgn confident & continues with dancing.

Cutest baby dance EVER!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin