Saturday, March 14, 2009

When Adik meets Kakak

"Adik go away...i want to draw... Adik..jgn lah kacau...kakak nak masak cupcake untuk adik ni... umi...adik kacau saya.... Mak tok...adik disturbed me too much...."

Ni lah semua dialog2 yang keluar dari mulut Tisya...kakak alesha...
adoyaiiii...bukan kakak yang kacau adik...tapi adik yang kacau kakak tak berenti-renti..
kakak dah lari duduk kat ceruk dinding dah pun..
adik tetap kejar..merangkak selaju mungkin...gi berdiri pegang meja kacau kakak buat drawing...
while kakak bz dengan toys masak2...adik kacau..kakak dah bagi cawan dah kat adik..
nak bagi adik duk diam2...tapi adik tetap nak mangkuk ngan dapur gas yang kakak pegang..
pendek kata..apa je yang kakak pegang semua adik nak...
sebenarnya saya tau..alesha nak sangat main mcm org2 besar..tapi dia baby lagi kan..
tak reti nak main...so dia mengacau je lah..dah tu apa org cakap pun belum tentu semua dia faham...as compared to tisya..she's already a big gurl..dah cerdik..dah pandai nak react semua...
Apa2 pun...diorang berdua nih gaduh2 manja je...
tgklah reaksi masing2 dalam pic ni..tisya dah siap nak ke school..
pagi tudari proses mandi sampai lah ke pakai stoking..semua saya siapkan...
rindu sebenarnya ngan big gurl sorang ni...dulu masa saya duk sekali ngan abg n kak shana..
sebelum kawin..selalulah ada peluang siapkan tisya...sekarang ni sejak dah pindah..dah jarang2 jumpa...seronok dapat tgk tisya menari...buat drawing...memang tisya dah big gurl...
sabar menunggu alesha besar pulak...


7 memo menunggu dibaca:

@_da said...

cute gurls dua2 ni tau... skit lg adik leh la main dengan kakak masak2 betul2 yer... hehhe

Ibu Aunis said...

hhaha..story ko remind me ngan anak sedara aku yg sulung,Anis.Pun dah beso skang ni. Dulu, bila kami datang sini, selalu org tanye die, Anis ade adik ke..dia jawab tanpa berubah jawapannya walaupun berkali2 ditanya.."ada! adik anis kat London."..sedih. Tapi tulah baiknya mereka. Skang ni masing2 dah ade adik. Adik Faqihah mmg selalu mengejar kakak Fikriyah..Adik yg selalu kacau kakak! Kalo kakak melayan mengekek-ngekek ketawa. Suka benor!

MariaFaizal said...

Can't wait for baby Alesha to grow up too! Wanna see her twirling & dancing - together with beautiful Tich...

MariaFaizal said...

Sue dear,
Ada masa, come by at my site and pick up "Mum of the year" Award yea dik?

Kisses & hugs to baby Alesha.
Abang sampaikan salam pada Mizan.Hubby said he didn't expect Mizan to be so humble & friendly.Ada dia pernah kenal another national athlete melalui kawan se-uni dulu, but x mcm Mizan.
I'm glad hearing his saying as he seldom telling me about how he feels about others :)

aramis2177 said...

Sone,
comei laaa dua2 org gegirls nih!!!muka depa nak serupaaaa noo!!!!bezanya alesha tuh mbam2 ske!!!hehhehee.....sure xsabaq sialesa tu memain mainan org besaq kan...xpa, sok2 ada adik sakan laa dia memain !!!!!

Diamilikku said...

Eida : sure tak sabar kan nak tunggu baby sendiri..nanti eida plak sibuk tulis entry pasal anak...

Far : tu lah..cousins zaman2 sekarang memang rapat..tambah2 bila aku ajar anak aku panggil mak ayah tisya daddy n mommy..tisya lak memang dari dulu panggil aku ngan mizan mak ngan papa...so kemesraan tu memang lain macam...

Kak Maria: Mizan kirim salam kat abg Faizal gak..dia tanya abg faizal u mana dulu..n sapa atlit yang sombong tu...for your information sis..mizan memang humble n ramah tamah...nanti su pi amik award tu yer..banyak entry duk menunggu turn nih...hehehhe..nak cover balik...

Kak Farah : tak sabaq nak tgk rupa balqises no 3..hehheheheh

MariaFaizal said...

Sue,
Akak nak sebut nama athlete tu pun rasa x patut kot kat sini.Mizan confirm kenal punya :)

Abg Faizal's uni : University of Wales, Swansea.

Dia pun cakap pasal nih lepas jumpa Mizan, he he..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin