Thursday, March 26, 2009

My Sleeping Beauty


Alhamdulillah...
suhu badan alesha kembali normal...
cuma kerisauan saya sekarang..alesha batuk yang sangat dasyat...
dan saya risau melihatkan kesukaran alesha ketika batuk...
setakat sekarang..alesha akan kerap vomit...
mungkin itu je cara terbaik untuk dia buang semua kahak yang bersarang di dada...
Saya a bit blur sekarang..
what shuld i do..??
Perlukah alesha dibawa ke hospital untuk menyedut semua kahak yang ada..??
tak menyakitkan dia ke???
harap2 semua back to normal secepat mungkin...
tapi kan..walaupun si kecik ni demam..dia tetap aktif..
mengekek gelak...dan sekarang ni makin kerap mengambil hati...
sekejap2 di kissnya papa, umie...
lepas tu beralih pulak kiss owan n mak tok...suka sungguh owan n mak tok..
owan lagi lah...sengih memanjang bila cucu asyik bertenggek melekat kat owan..
tambah sengih bila cucu duk jack n jill kiss kiss...(Perut owan pun dikiss okay)..
agaknya ingat owan pregnant mcm saya kot..dah biasa kiss perut saya...hehehhe...
walaupun alesha demam..saya tak risau sebab keaktifan dia nih la...
mungkin betul kata kawan2...demam nak boleh sesuatu...
dan saya juga ketika ini sibuk buat preparation untuk birthday pertama alesha...
kek udah ditempah...cuma nak buat jemputan saja...
insya allah...majlis akan diadakan pada 4 April (bersamaan birthday papa alesha)..
sebabnya hari birthday alesha 7 April jatuh pada hari selasa...
So ada double celebration lah pada 4 April tu....
**Ada sesiapa di KL yang ke Kedah pada tarikh tu silalah maklumkan..akan saya jemput ke majlis itu**

12 memo menunggu dibaca:

Dj Epoi said...

Kalau Kat KL boely aaaaaaar celebrate ngn Gua......

Walaweiiiiiiiii....beza 5 hari ngn Gua siut!!!

Gua doaakan agar Alesha gibik2 cepat semboh

Baby Lyana said...

Sone

Birthday akak 5 April..I will be in Kedah on 4th.. ade kenduri arwah abah kat rumah..kenduri 100 hari.. jemputlah..

aramis2177 said...

Sone,
sat jaaa dah nk masuk 1 thn nooo!huhuhu...patut laa dia demam2....nak beralih tahun org kata.....
hopefully demam dia betui2 ok dah!sama laaa dia mcm humairah..demam kaaa xdemam kaa...aktif dia xkurang pun!huhuhuh..duk meloncat sama jaa...sampai laa ke besaq nih!

sabrosa said...

saya3..jemputlah saya...hahhahahaha

@_da said...

so cute alesha tido.. akak td kita dah jumpa iyra.. next time bebila kita jumpa plak with baby gegerd tu yekk....

TiNiE said...

sone, kaktinie nampak muka alesha makin cerah berseri². apa rahsianya? fair n lovely ker. dah melalut dah aku nih. tak serius, muka dia mcm dah matured. tu la kot penangan demam nak beralih tahun dan dah nak jadi kakak!

one said...

hows alesha? skrg musim dear, u too take care!

emosi tak seimbang or ada anything yang tak tertanggung u now what to do and who to talk to kan!

ingat bahu ini takkan pernah lelah untuk kamu!

Coretan Hati said...

Alahai...siannyer alesha..sue cuba la tanya pead,aceli ada ubat untuk cair kahak instead sedut..sedut nanti alesha tak tahan...she will cry badly...if i'm not mistaken ubat tu bunyinya "mukulator", ianya serbuk..caranya either campur ngan susu or warm water...kahak akan cair keluar bersama tut***..once alesha do big biz...that how we handle nabil before..pakar kanak2 ler advise gitu...

MariaFaizal said...

Sorry sweetie baby Alesha...
Auntie kelam kabut these couple of days dgn Adam yg baru sembuh demam, but batuk still ongoing. If baby is above 1 year old boleh bagi honey. I agree with Coretan Hati, akak pun pernah dengar from Paed about that ubat.

Happy Birthday in advance to baby gegerd Alesha & cepat sembuh sayang...Ameen...

jue@dnjuice said...

kak sue.... according to kahak alesya tu... apa kata kak sue tukaq paed plak.... sebab family jue dah biasa dengan paed dekat kmc ngan paed kat pmc... tapi kami tgk paed kat PMC lagi detail n teliti cara check dia n dia very sensitive dengan budak2 nie ... nama dia dr. guna.... selalu dia akan bagi ubat dulu .... kalu yg tu pun tak jalan ... dia akan sarankan naebulizer .... tak sakit pun ... n cuma budak2 mcm takut ngan bunyi dia aja la... kalu kat perlis nie klinik menon ngan klinik faizah ada ... dr guna bleh bagi prescript utk kita amik naebulizer kat that klinik...

SYAbAR said...

Mana berita gegerd Alesha. Dah rindu nak tengok aksi terbaru dia ni.

p/s Baby Erra pun nama Aleesya gak.

Naddiea said...

sone,bawak aleesha pi jumpe paed.kalo boleh amik neb utk cair kahak.kalo sedut kahak @ fisio x bagus sbb takut luka n kalo kene klinik yg x hygienic takut kene infection pulak.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin