Thursday, March 5, 2009

Am i Cute??


Kita berdua lena di pembaringan...tenang rasa hati dapat memeluk puteri kesayangan..
dua mata tertutup rapat...sungguh mendamaikan...
namun kedamaian itu membuatkan umie semakin geram...
terasa ingin sahaja umie menganggu tidurmu...apatah lagi jam sudah menginjak angka 9....
dengan perlahan....rambutmu kubelai...jari jemari umie merayapi ke seluruhan pipimu..
dua ulas bibirmu umie sentuh....namun puteri umie terus lena sambil senyuman terkuntum di bibir merahmu...menambahkan rasa geram umie...
dan kali ini tiada lagi sentuhan perlahan...seluruh wajahmu menjadi mangsa umie...
gomolan demi gomolan akhirnya mengejutkanmu dari lena yang panjang...
umie sangkakan tangisan akan kedengaran..tapi ternyata umie silap membuat tafsiran..
wajahmu manis dihiasi senyuman...lantas tanganmu didepa meminta pelukan...
tiada kata yang mampu menggambarkan perasaan..
umie bahagia denganmu sayang....

16 memo menunggu dibaca:

@_da said...

Eeeeeeeeeee memang cute pun... pipi tu kalau dpt cium2 mmg tak lepas punya... grrrrrrrrrrrrrrr

SYAbAR said...

Waaaahhhhh!!!!! Dah pandai bermadah adik kakak sekarang. Itu baru umminya, belum lagi madah anaknya......

Alesha sapa tengok pun akan geram dik kiut-miutnya

sabrosa said...

comeynya anak achik ni...ummm..umie, b4 balik ganu bawak jumpa achik dulu k..bawak hadiah sekali tau..xbagi2 lagi..

fazemy said...

Seronoknya ada anak..pasni ada adik, alesha kena bermanja ngn papa plak dah. mama mesti gomol adik je plak. haha

Diamilikku said...

Eida : sabar sabar...tunggu..nanti eida ada anak sendiri geget puas2 yer...

Kak Syabar : sesekali bermadah...mood tengah diawang-awangan...kerinduan yang melampau...

Achik : alesha duk ada kat kedah dah..ahad nih nak balik ganu..mcm mana nak bawak jumpa achik..achik aahh kena balik jumpa alesha sat...

Fazemy : insya allah..kedua-duanya akan mendapat kasih sayang yang sama rata...tak akan ada perbezaan ...moga2 hendaknya...aminn

Dj Epoi said...

Mesti lah Cute !!!!

Balik Terengganu Sone?

Balik dari sana bley ahhhh singgah Kl rumah Tuan Hamba.....!!!

Baby Lyana said...

rindu kat sape sone? sampai jiwang camni :)

Diamilikku said...

Bro : Haah balik Terenganu...Insya Allah..tak berani berjanji..ada rezeki..ada kesempatan..sampailah kami ke rumah bakal besan....hahhahahahahahahha..

Baby Lyana : hahhahaha..rindu kat alesha la...duk ada kat umah owan dia skrg..sone terlalu banyak keje sangat2..pengasuh alesha plak ada kematian...so terpaksa ditinggalkan di kedah...

*SiRibenMerah said...

hahahaha.. mimpi dari jauh ke umie?? pagi neh si kecik bangun terus kish2 ayang.. gomoi2 ayang sekejap.. dodoi orkid suh tido.. tapi cinta hati ayang nak bgn keluar bilik..
bekpes pon duk atas riba ayang.. matok suap bengkang tamau makan.. nk share nasi lemak jugakk ngan ayang.. pastuh, duk kish2 ayang igt ayang nk bwk naik kete la.. hehehe.. tapi maintain cute babai ayang p keje walopon muka senduk x bawa dia skali.. hikssss.. gerammmmmmnya~!!

Diamilikku said...

SRM : memang hobi dia skrg ialah kiss kiss org....kalau naik kete dengan umie n papa pun kejenya ialah sibuk nak kiss....

MariaFaizal said...

Baby Alesha, kiss kiss auntie Maria here! Gorgeous lil' girl you are baby! Can't wait to hug/kiss you baby!!!

P/S: Auntie busy pulak hari nih, basuh kain, sidai lepas tu hujan, angkat balik, pas tu panas balik, sidai balik, hujan pulak..sigh....

Anyways, Mmmmmuahhhhhhhhs to cute baby Alesha!

Diamilikku said...

Kak Maria : oowhh sebab itu akak lambat mengomen...selalu akak yang terpantas....hhehehehhe...

aramis2177 said...

sone,
syahdu plak baca entry nih..tingat zaman balqises ni kecik2 / baby dulu.......syoknyaaa layan depa masa kecik2 gini kan...alesha ni mmg sangat adorable laaa....kuat menyengih cam umi & papa dia !heeeeeee

Diamilikku said...

kuat meghenyih mcm kerang busuk...hahhahahahah..kak farah sabaq na..tak lama lagi nak dapat baby dah..boleh hilangkan kerinduan zaman2 baby...tgh bayangkan camner kak farah n abg cd nak layan baby after beberapa tahun layan baby besaq...

ALUNAN TINTA said...

memang dia cute=P

sabrosa said...

uik..balik ni dia kish2 achik dia plak la umie...hehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin