Wednesday, March 4, 2009

Will She???

Gambar ni semuanya diambil sekitar olahraga tertutup UniMAP last weekends...
Alesha setia menyokong papa dari grand stand Stadium UiTM...
walaupun belum setahun..tapi alesha seolah2 memahami...
everytime nampak kelibat papa di trek..alesha akan tepuk tangan...
nampak keterujaan alesha di situ...
Satu yang saya noticed...alesha akan menunjukkan keterujaan everytime berada di trek..
she's very excited...sampaikan terlompat2...gelak...
sehinggakan membuatkan saya terfikir...
Adakah alesha akan mengikut jejak papanya...Will She????

Tgklah posing pegang medal yang papa menang pun dah gaya2 gambar papa di paper...
takde sesapa yang ajar...she did it herself...
lepas2 tu bila masuk medal kedua, ketiga yang papa menang baru papa ajar..
tapi "terlewat" ahh...alesha memang dah tahu sendiri...
Dari segi fizikal..
alesha memang menunjukkan ciri2 fizikal papanya...ruas tangan, kaki yang katang..
jari yang panjang..tapak kaki yang panjang..everything alesha nampak panjang..
memang takde ikut saya langsung ahhhh...

Alesha yang umie sayangi...

Umie tak kisah kalau alesha minat ke arah sukan..
as long as pelajaran tak dilupakan...
umie n papa cuma nak tgk anak2 kami berjaya dalam hidup...
cemerlang dunia dan akhirat...
Segulung Ijazah bukan jaminan untuk memperoleh pekerjaan di masa sekarang..
Jadi sudah pasti umie n papa mengharapkan sesuatu yang lebih dari alesha...
mungkin ketika ini..rezeki papa dimurahkan..dengan bersukan + kelayakan akademik..
papa berjaya memperoleh pekerjaan...
tapi situasi seperti ini tidak mungkin akan berulang di zaman alesha 20-an nanti..
ingat pesanan umie ya sayang...jadilah anak yang baik...
anak yang solehah, cemerlang dan bakal menunjukkan teladan untuk adik2...
Alesha anak sulung..harapan umie dan papa...
we love you so much sayang...

*************************************
Saya merasakan alesha sangat cerdik..(ketika ini)..
dan harapan saya ia akan berterusan..
sekarang setiap malam..alesha akan duduk di sebelah saya..
mengusap perut...diciumnya berkali2...
seolah2 memahami perbualan saya dan papanya dengan baby..
seolah2 tahu yang adiknya terkandung di dalam perut umie...
takde sedikit pun alesha menunjukkan tanda2 cemburu...
dan atas sebab itu lah saya sentiasa cuba untuk menunjukkan kasih sayang untuknya..
saya tidak mahu alesha rasa terasing...menjadi kakak pada usia setahun 6 bulan (nanti)..
Insya Allah..kasih sayang umie n papa tidak akan berbeza...
Dan saya bersyukur kerana tidak mendapat sebarang alahan..
jadi tumpuan dan perhatian saya sudah pasti sepenuhnya untuk alesha...
Alhamdulillah..mungkin ini hikmah Allah..mengizinkan saya pregnant dalam tempoh yang singkat..dan memberikan saya kesihatan yang baik agar saya dapat memusatkan kasih sayang untuk puteri sulung saya...Syukur Ya Allah...



9 memo menunggu dibaca:

vanillachoc said...

wahhhh~
zara plak yg meremang bace entry akk nie.
as a child also, zara phm ape yg cube akk smpaikan..
moga ape yg d'hajati d'redhai Allah ea sis..
alesha is a gud girl i knoe..
da way she acted on da day i met her, i knoe she'll be such a gud n nice girl of urs n abg mizan..
hope so..
she'll be grateful of havin u n abg mizan as her parents..
i'll pray 4 urs, hers, baby's n abg mizan's happiness.. amin..

TiNiE said...

sone insya-Allah dia akan jadi kakak yg sentiasa membantu adiknyer nanti..amin

MariaFaizal said...

I feel all the LOVE that you have injected in while writing this entry. That's so powerful that I could feel my heart's beating.

Alesha is definitely a smart & adorable lil'girl & forever in our eyes, she'll be...

I'm glad you share this piece of journal & when I asked hubby to read this, he's also deeply moved by what's written.

You go girl! (to both you & Alesha).I know you don't have any specific expectation for the "baby in your tummy's" gender - but I'm wishing that it's gonna be HE (so that you get a pair:)

And, Mizan is such a wonderful Papa. You both are meant for each other.Amin....

Kisses & hugs.

sabrosa said...

huhuhu..tersentuhnya baca entry ni..rasa mcm nk gomoi alesha ja..

Dj Epoi said...

Yeszaaaaaaaaaaaa....

Best x3

Sone.....ayat2 nih dah macam Lu dah Alesha dah ada ADik 3 orang....heheeh

Best x 3

Tersentuh kaum2 Ibu.....

P/S Kaum Bapak pon terasa juga...

ALUNAN TINTA said...

sgt menyentuh hati..=')

aramis2177 said...

Sone....
alhamdulillah sone ok!kak farah masa peknen kan si faihana pun alhamdulillah ok...agaknya Allah mudahkan sebab kita kena jaga yg sulung masih kecik tuh kan...kak farah ni lagi laa ...dulu bila si faihana kuaq tuh Humairah baru 11 bulan lebih,..bayangkan....sian dia...tapi insyaAllah....nanti Alesha akan rapat ngan adik dia..mcm balqises dua oprg nih....
Have Fun sis...take care!

*SiRibenMerah said...

dia sgt dicintaikan??

apa saja untumu sayang.. kalo umie abaikan dia.. ayang amek bela pon x pe.. hehehehe =P~

@_da said...

eee geram tul ngan budak demok ni tau.. akak.. ida rasa kan dia ada talent ikut jejak langkah papa dia... moga alesha berjaya dewasa nanti... aminnnn

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin