Sunday, March 15, 2009

My Birthday wish List

Masa saya tgh on leave..
Azure ada tag saya benda alah nih..
saya sempat baca gitu2 je..sorry tak sempat nak tinggal komen segalanya..
so sekarang dah balik ke alor setar ada banyak masa terluang..
boleh lah saya jawab...



My B'day Wish List
(bukan birthday saja...ni wish list saya dalam hidup)

  1. Nak beli kereta idaman saya ngan hubby....toyota Wish...harap2 dapat lah tercapai hasrat kitorang tu....nak kaler pearl white..kaler lain saya tak nak...walaupun mr papa minat kaler merah..tapi sebab isteri dia..dia pun dah jadi minat kaler pearl white...
  2. Nak renovate rumah nak buat ID yang cantik2....saya suka ada rumah yang cantik dan selesa...sekarang rumah sewa so saya malas nak hias2....harap2 gak dapat tercapai hasrat untuk beli rumah di Kedah/Perlis...
  3. Nak tunaikan haji/umrah....sedang menabung ke arah itu..
  4. nak miliki anak yang ramai....mr papa nak lima ke atas...insya allah kalau diizinkan saya pun nak jugak anak yang ramai...
  5. Nak miliki perniagaan sendiri...kalau boleh restoran...saya sangat minat memasak...harap2 dapat lah tercapai...saya sudah mendapat suntikan semangat dari Bro DJ...
  6. Nak melancong ke France, Paris, Australia, New Zealand, Korea, Bandung, Bali
  7. Nak berjumpa dengan Tuan Guru Nik Aziz...banyak benda saya nak borak dengan dia...masa jadi reporter saya tak pernah berpeluang nak interview beliau...
  8. Nak tgk anak-anak saya berjaya dalam hidup...menjadi insan yang berguna...cemerlang di dunia dan di akhirat...nak anak2 saya mempunyai pekerjaan yang baik yang dapat menjamin kehidupan mereka sekeluarga..sebab saya tau..saya dan mr papa tak mampu nak menyediakan harta yang banyak untuk anak-anak...
  9. saya nak kurus....lepas bersalin nih saya target nak dapat balik berat zaman anak dara...bukan kurus kering pun..tapi tidaklah sebambam sekarang...mr papa cabar saya untuk lari 100 meter n dapat medal ... so saya nak sahut cabaran tu...hahhahahahahhaha
  10. saya nak jadi pekerja yang cemerlang...saya tak nak bermusuh dengan orang..saya nak buat kerja dengan baik....

Sekian sahaja 10 impian saya...

so sekarang saya nak jugak tau impian kawan2 yang lain..

Tinta
Zara
Achik
Jenglot
Ayang
Bro DJ
Kak Syabar
Kak Maria
Kak Farah
Kak Shaf
Nadia
One da Diva
Cik Jah
Aleeya
Eida
Wanny

*buat jgn tak buat

9 memo menunggu dibaca:

Azure said...

ada umah sendiri baru la best nak hias2 bagai,kan? rumah kitaorang duduk ni walaupun umah mak, hubby takmo langsung nak renovate pape.dia kata dah duk umah sendiri baru la nak buat

eh, sue penah jadi reporter yea?

Diamilikku said...

tu lah...buat rugi je kalau hias2 pastu nanti nak pindah umah sendiri gak....hehehehheh...
haah penah jadi reporter...baru je tukar keje last year masuk gomen

MariaFaizal said...

Dik,
Akak pun teringin nak jumpa Tuk Guru Nik Aziz. Ada ex-coursemate akak fr K'tan tinggal dekat rumah Nik Aziz and bagi tau akak that he's so humble & pious.

W.pun dah jadi menteri besar, tuk Guru Nik masih berjemaah di surau dekat rumah dia.

I was so amazed by his humbleness!

MariaFaizal said...

Dik,
Err...10 birthday wishes jer kan?

Diamilikku said...

kak..nanti kita buat rombongan gi umah tuan guru ehkkk...
haah...10 wish list jer

vanillachoc said...

haiyak! huuuuu~

SYAbAR said...

Tadi buka blog Maria dah kena, buka blog kau pulak kena lagi.

Waduh2! Mau berpinor mato nak langsaikan tugas yang diberikan adik2ku ni.

Diamilikku said...

jawab jangan tak jawab

Naddiea said...

sone,sama la kita...nk hias umah grand2 pun x dapek sbb bukan umah sendiri.huhuh...

tpkan sone kat belah2 sana umah murah2 lagi.nk carik umah kat kl ni seme setengah juta.bile masa tah nk beli umah landed ni...emm

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin