Saturday, March 21, 2009

Sabtu Kami

Wedding Bobo & Pinat

Hari ni kami ke rumah kawan mr papa..shahrul amri (bobo), atlit lompat jauh negara...
kenduri dilangsungkan di Jerlun Kedah sebelah pengantin lelaki..sebelah perempuan dah buat last week di Serdang Selangor...so memandangkan kami di Kedah...lebih mudah berkunjung ke Kedah je...kami sampai sana lebih kurang jam 3pm...agak lambat juga sebab menunggu Aunty Jana dari Penang...tapi surprisingly..orang masih ramai macam baru pukul 12 tgh hari...memangkenduri besar2an ahh kiranya....
Dah settle makan..kami bergambar dengan pengantin..then terus chow..sebab ada agenda seterusnya..menziarahi kawan saya yang dah habis pantang dan bakal pulang ke Shah Alam..tapi saya tak sempat2 nak ziarah dia..nak tak nak hari ni memang kena curi masa jugak...

**Tgklah gambar atas tu..saya sudah semakin membulat...owhhh tidak..baru tiga bulan lebih nih..ada enam bulan lagi..confirm membelon lepas nih..**

Alesha sangat behave waktu gi tgk baby nih..
selalunya kalau jumpa baby ada je tindakan2 luar kawal dia..tapi kali nih sangat behave..dia macam suka baby boy...Shafi Hamdani nama anak Suraiya...minggu depan genap dua bulan...
Kisahnya...Suraiya nih satu batch dengan saya di ASMA...tapi kami tak penah sekelas...
tak penah pun rapat sebelum nih...tahu nama..dan kenal gitu2 je...
form 4 Suraiya bertukar ke MRSM...lagilah tak jumpa kan...
Kami jumpa balik last year...masa raya...Suraiya ikut Zuraliza (kawan sekolah rendah dan menengah saya..agak rapat) beraya di rumah...start from that..kami terus close macam dah kamceng gila2 ... since that setiap kali raya..suraiya mesti mai umah saya...
Alhamdulillah..bertambah kawan saya...(shepah aku rasa hang penah sekelas ngan dia kan...??)
hurmmm org tua2 kata..kalau anak kita suka baby yang opposite jantina..maknanya saya sedang mengandungkan bayi sebaliknya...meaning..dalam kes ni alesha suka baby boy..so kiranya saya pregnant nih baby girl ahhh....will there be another Daniya??? or saya dan mr papa dapat sebaliknya...BETUL KE TEORI TU???
tak kisahlah apa pun..semuanya kami terima...kan kak farah..dah tiga baby girl...kak tini pun sempoi je ngan 4 ppg's..takde hal pun kan...hehheheheh...
Gambar saya pegang dua baby dah rasa macam anak sendiri dah...practise practise.....
owhh cepatlah bulan september....tak sabar den nak menjaga baby baru....

**Untuk yang sedang berada di Shah Alam menghadiri mesyuarat....just nak bagitau..semalam bonda masak gulai ayam with cendawan..hari ni plak buat laksa....oowhhh lazatnya...silalah outstation lama2 yerrrr**

10 memo menunggu dibaca:

MariaFaizal said...

Yg sedang berada di S.Alam atau dimana2 shj memang teringin nak mkn gulai ayam cendawan & laksa (homemade) he he...

Dik,
Alesha memang well-behaved di mana2 la dik.Tengok hari tu baby cute dtg rumah auntie, sooooo pleasant & sweet baby Alesha. Rindu sangat!

aramis2177 said...

Sone,
kak farah pun penah dgr teori tuh!tapi xsure laa tahap kebenaran dia kan!huhuhuhuhu....xpa...jantina apa pun xpa kan..as long as the baby & mommy sihat!!!!

MariaFaizal said...

Sue & Farah,
Unfortunately those theories didn't work on my children's genders when I was pregnant :D
Perhaps it was due to my firm belief that those were just superstitious beliefs with no scientific explainations. he he...

Baby Lyana said...

tapikan Sone, ade org ckp plak..kalau alah teruk anak perempuan, kalau takde alahan anak lelaki.. tak tau la betul ke dak..

sone xde alahan kan? baby laki kot

SYAbAR said...

Tak patut kau layur kat SiRibenMerah makanan2 bonda. Kesian dia. Tp kan dik, jgn2 kat Shah Alam lg dia dpt mkn sedap2. Maklumkan KL kan dunia makanan. Kan Riben kan.

Suka tengok Alesha pakai baju kembang2.

@_da said...

amboi alesha comeynya rambut dah boleh bersepit yerrr..

kak su perut dah nampak ek..

Diamilikku said...

Kak Maria : hehehhehe...untuk iyra la msg tu..tapi kalau betul akak teringin..meh ahh sini..nanti suh bonda masakkan...bonda memang pakar...

Kak Farah : benda nih cakap2 orang ja kan...bak kata kak maria takde bukti saintifik...hehehhehe...

Kak Shaf : hurmmm teori nih pun tak leh pakai..sebab ngan dung kat alesha pun takde alahan gak..tapi keluarnya tetap "apom"

Kak Min : hehheheh..saja jer..nak kasi panas..slalu dia duk bakar kite..kali nih kite bakar dia plak//alesha banyak baju kembang2..tapi jarang pakai..nanti sone selalu pakaikan dia ye...

Eida :toncet sikit jer...saja2 ikat..sian dia rimas rambut depan duk masuk mata...nak potong dah sayang...nak kasi panjang...haah perut dah nampak..cepat sikit nampak sebab second time preggy kan

*SiRibenMerah said...

Jahat okeh.. benci.. benci.. saja la tuhhhhh~

Naddiea said...

sone,ni anak suraiya yer??ohh tembam jugak.jeles tgk baby mbam mbam neh.

anyway,pasal gender baby tu mungkin boleh pakai,mungkin x.bergantung kepada instinct masing2.masa aku peknen hero dua org ni,alahan biasa2 jer.muntah pun bole bilang beb.x tau la kalo anak pompuan cemana.cume beza anak sulung ngan ank no 2 mmg ada.tp gender x pasti la.

yang penting ikut naluri keibuan insyaallah betul.mcm aku masa peknen harraz,dekat mulut dok sebut nk ank pompuan,tp hati kuat cakap boy.bile scan mmg betul nampak bird.kuasa AllAH..

Diamilikku said...

ya...sangat mbam2...baru sebulan dah 5kg okay...memang nampak macam dah 4,5 bulan..pastu kan..ya ampunnn..kuat menyegih...kecik2 dah pandai dah nih..duk ngorat....geram sungguh aku....

tu lah..aku harap ada la rezeki dapat anak lelaki...hehehheheh...mulut duk sebut girl..tapi naluri duk kata boy..aku takut nak mengharap wehhhhh

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin