Tuesday, March 24, 2009

Dugaan

Di saat emosi saya yang tak stabil ketika ini..
saya diuji lagi..
Alesha demam semula...
Saya kini di rumah abah..baru sampai jap tadi..rasanya kalau demam saya prefer alesha dekat dengan abah..at least abah dah ada pengalaman untuk menghadapi semua ni..
saya rasa selamat di sini..biarpun saya perlu bersusah sedikit..ye la..
esok pagi ada program senamrobik mingguan..dan saya perlu ada di dataran perhimpunan tepat jam 7.30am...
maknanya saya perlu gerak dari sini selewat2nya 6.45am...bayangkanlah pukul berapa saya perlu bangun untuk bersiap....
tapi saya tak kisah..semuanya untuk anak tersayang...
Petang tadi pengasuh call maklumkan badan alesha panas..mujurlah saya memang stand by ubat dalam bakul alesha..so pengasuh terus bagi alesha makan...
saya tak boleh nak terus balik..ada meeting dan beberapa kerja yang perlu diselesaikan juga..
sampai umah dalam kul 7.15 terus amik alesha...badan agak kurang panas..saya terus baringkan alesha n tidokan dia...settle tu saya mandi solat makan....lebih kurang kul 9 alesha terbangun n mula batuk2 tanpa henti...saya check suhu badan..agak mengejutkan 39.3...
terus decide nak ke pakar..tapi dah tutup..so decide balik umah abah..esok kalau semakin panas..terus bawak ke KMC...
sampai umah abah kul 10.15pm...tukar pampers..masukkan veron sebiji...bagi ubat batuk..titis ubat hidung (bagi clear pernafasan)...
bancuh susu...n now...alesha sedang dalam pelukan mr papa..harap2 tidak membahayakan..
monitor je dulu sekarang..apa2 keputusan lanjut..pagi esok...

9 memo menunggu dibaca:

SYAbAR said...

Alesha anak yang aktif, pasti cepat pulihnya. Cepat baik yang nak.....

Dj Epoi said...

Salam.....

Sue....take care.....!!!

Inshaallah akan seperti sediakala kembali....Gua sekeluarga doaakan..

Untuk anak2 tersayang.....HARUS kita buat apa yang terbaik.....

Bagus ahhhhhh cam tuh.....sekurang2nya Abah Sue.....punyai pengalaman yang luas tentang selok belok sakit demam nih....!!! Gua Setuju....

TiNiE said...

insya-Allah takder apa². budak membesar mmg cenggitu. tapi kita kena pantau xtra sikit la. so apa yg sone buat tu adalah yg terbaik. take care eh..

Mimi Sharif said...

Panas tu, 39.3 C....
tak pa Sone, semua org doakan Alesya cepat sembuh...
Demam nak boleh apa2 la tu...

aramis2177 said...

Sone,
Kak farah doakan moga dia cepat sembuh naaa!muahhssss banyak2 utk baby alesha.....budak nak besaq taa tuh laa tu sone..dugaan smer tuh sat jaa.......xpa..insyaAllah....she'll be OK soon.AMIN!

Baby Lyana said...

Akak doakan semuanya selamat.. Insya-Allah.. dia akan pulih seperti sediakala..

MariaFaizal said...

Sue,
Pesan kat Mizan or Abah/Bunda sentiasa sponging baby Alesha.Kena monitor closely sweetie...

And, walaupun demam sahaja, we cannot take for granted as Alesha's still very small(baby).

Do take care & meanwhile Auntie doakan baby Alesha cepat sembuh dari demam.Ameen. Auntie misses baby Alesha so much.

Coretan Hati said...

Alahai..sian alesha...baru baik demam..demam lagi..maybe nak start walking kot..Sue sabar la...do take care alesha & yourself too....

SYAbAR said...

Gegerd camna hari ni, dah sihat ke dik?

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin