Wednesday, July 15, 2009

Alesha n baby

Hari Ahad hari tu kan dalam pancaindera Utusan ada gambar baby Rita ngan Aidil..
back page pulak tu...so saya sangat teruja melihat aksi puteri saya...
yang tak henti2 menatap gambar baby..kalau ada iklan kat tv yang ada gambar baby pun alesha akan excited...tambah2 iklan anmum essential wardina n anmum materna (sharifah shahirah)..
memang over excited lah...so dari reaksi2 alesha ini..saya membayangkan keterujaan alesha untuk menyambut kelahiran adiknya nanti...harap2 rasa sayang dan teruja alesha akan berkekalan...aminnn...
masa tgk gambar anak rita ni...alesha tak henti2 duk bebel (dalam bahasa dia..)pastu siap cium2 lagi baby tu...siap panggil saya lagi tu...
mie...(sambil tunjuk2 gambar baby...lepas tu kiss kiss baby....
hurmmm...tak sabarnya rasa...
Sekarang saya dah masuk minggu ke 29 pregnancy...
kalau ikutkan due date..ada lagi 11 minggu...tapi kalau ikutkan pengalaman mengandungkan alesha...ada lagi tujuh minggu je lah (Saya bersalinkan alesha pada minggu ke 36)
hurmmm..setakat sekarang belum asa satu persiapan pun untuk baby...
baju apa semua tak beli lagi...adoiiii..sian baby...
umie terlalu sibuk sangat2..plus papa pun takde..so umie malas nak gi shopping sorang2...
insya allah...kalau ada yang menyatakan alaaa..baju alesha kan ada...
hurmmm..ni lah problemnya..lepas je alesha tak muat baju2 hari tu..
semuanya saya dah berikan pada cousin alesha..sebabnya sayang..alesha pakai sekali dua je..(Sebab dia cepat membesar dan membulat)...so sekarang takde baju2 yang tinggal..(baby)..yang ada baju2 bewarna pink dan bersaiz 6-12 mths....
huhuhu..takkan baby boy nak pakai kaler pink kannn..so kena beli jugak sikit2 untuk baby...
** Papa Please Take NOTE ya....

Semalam acik mms saya gambar sebelah kanan tu..ngan notes : acik rindu kat budak gemok ni..
so acik kalau merindu silalah balik ke rumah abah ye..weekends nih dua budak gemok akan ada...
gambar kiri plak saya snap petang semalam..alesha seronok je meronda ngan owan naik moto papa..saya sampai umah dari opis pun dia takde sebab duk meronda...kemain lagi dia suka dapat naik moto...so papa..motor papa tetap jalan walaupun papa takde..dun worry..kete old skewl je yang duk bawah porch tak berjalan2...


6 memo menunggu dibaca:

Naddiea said...

sone,aleesha betul2 x sabaq nk dapat adik neh.anyway,lama x nampak hang kat blog aku.huhuhu...miss u daaa

lily azliyana @ mama zara said...

waa..seronotnye alesha ronda2 naik moto. Zara tk pernah lg naik motor tau..hiks..

SYAbAR said...

Sure nanti Aleesha suka kiss adiknya macam kiss umienya kan. Kakak jarang cemburukan adiknya...

ietafakyra said...

aku pun lewat beli brg2 2nd baby nih, dah nak masuk 8bulan kot baru ada feel nak mencari itu ini...hehehee...tunggu bby dah kuar jenuh kepong la, sure aleesha nk gomoi2 kish22 peluk2 dukung2 adik dia tu...buat cam patung menan aaahh!

sazzy79 said...

hai cik kak...penat aku melayan tulisan hang...tiap hari aku bukak... semakin semangat nak open blog sendiri tapi i have no time...ada free time pun tido aje la kejenya...miz u - rosaz

Diamilikku said...

nadd : kadang2 nampak excited..kadang2 nampak bolayan...alesha nih feeling dia unpredictable..hehehehhe..

lily : uisshhh alesha dari umur berapa bulan ntah dah mula naik motor..suka dia dapat merasa angin bertiup2 membelai wajahnya..

Kak Syabar : hopefully sis...su mengharapkan gitu ahhh...tak mao ada perasaan dengki2 nih...aminnn...

Ieta : tu lah mcm tak dapat feel lagi kan...hang duk tak beranak lagi kaaa??? ish ish ishh..aku yang risau..

Sazzy : aku rindu hang jugak la...bukak la blog boleh aku tau kisah marsha ngan rayyan...hang nih..tak sian kat aku ka..dah la kita jauh....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin