Monday, July 27, 2009

Happy n Teruja

Semalam gi check up kat Mahsuri...
happy dan terujanya saya coz dapat tgk gambar baby dalam imej 4D..
tapi sayang tak leh nak print lagi sebab tak begitu clear...
lagipun baby tutup muka dengan tangan..so doc kata next check up kita cuba lagi...
kata doc..anak awak nih pemalu la...hahhahaha..baguslah..
ikut umie plak ehh jadi pemalu..sebab kakak alesha dah ikut papa..ramah the tamah..
lepas tu ada satu lagi ayat doc yang buat saya teruja n happy...
Doc : ari tu saya cakap baby apa yer...
Me : boy doc..nape??
Doc: hurmm..hari tu was2 lagi kan..so sekarang dah confirm lah 100% sure..memang baby boy..(sambil tunjuk2 tutttttt)...so bolehlah prepare nama n beli apa2 yang bersesuaian dengan baby boy.
Mr Papa : nama dah lama prepare doc..dah duk panggil2 dah pun selalu..cuma nak beli baju2 je lah...
Doc : ha eloklah..dah boleh siap apa2 yang patut ni..bukan lama mana lagi pun..

arghhhhhhhhhh...bestnya...tak sabar nak tunggu saat kelahiran baby "AISY" (nama awal je boleh release...nama kedua kena tunggu baby lahir dulu...terujanya...terus lepas check up gi makan kat SR..pastu terus gi shopping baju2 baby..tak banyak pun beli agak2 je..sebab ada baju2 kakak alesha yang masih elok( kaler green, blue n white)..so sharing is caring kan...

berat baby sekarang dah 1.69kg (so dah 1.7kg lah lebih kurang)..pregnancy dah masuk week 31...so doc target by the time baby lahir..berat dalam lingkungan 3 - 3.5kg...fuhhh..another baby mbam mbam..doc tanya ada apa2 u nak tanya..
so saya pun teruslah menyuarakan kebimbangan saya..
Me : doc..berat saya naik sikit sangat le..dah minggu ke 31 tapi baru naik 6kg...saya sangat risau.
Doc : tak perlu risau..perkembangan baby u sangat positif..
berat dia pun above average usia pregnancy u which is at this stage dalam lingkungan 1.4kg...so bab berat u tu not to worry k..janji baby sihat..yg penting u jgn miss vitamin yg i bagi..

Dan semalam jugak amik darah for 2nd time..doc nak check HB..dia hope HB saya akan okay this time...apa pun saya sangat teruja...tak sabar nak merasai pengalaman kedua bersalin..
harap2 semuanya berjalan lancar dan urusan saya dipermudahkan...

**sorry no pics taken...so silalah membaca entry without pics**





11 memo menunggu dibaca:

SYAbAR said...

InsyaAllah, semua akan berterusan dalam keadaan baik buat ibu dan bayi dalam kandungan Sue

lily azliyana @ mama zara said...

Hee..seronotnye nak dpt bby boy..=D. smoga kak su n baby sntiasa sihat..tk sbr nk tgk bby boy kak su..hehe..

@e_da said...

seronoknya kak... leh shopping2 kuar jejalan lg.. huhuh tak sabo gak nak tgk the baby boy yg mbam.. mbam... hehhehe

*SiRibenMerah said...

Aisy yek?? hehehehe.. lagi x kuar tamau confirm jugak.. wakakakaka..

btw, baby gemoks harusla menggeramkan ayang nehh... iskkkk.. umie makan byk2 lagi bagi baby gemoks lawan kakak Ticha dia.. 4.5 kg.. walawehhhhh~

Mrs SM said...

syoknya... dh kompom bby boy.. buat 4D kt mahsuri berapa ekk?? ak nk p juga 30 weeks ni.. insyaallah.. la br 25 weeks..

Diamilikku said...

Kak Syabar : thanx so much sis....miss you...

Lily : Akak lagi tak sabar lily...huhuhu...rupa sape lah agaknya ehkkk...

Eida : ala duk je dalam wad tu diam2..tak lama lagi kuar la buah hati eida ngan hubby..saat tu lagi teruja tauuu...

Ayang : cheh...suka hati lah....duk tak mau accept nanti baby aisy kuar sayang achik lebih jgn marah ahhhh...

Sue : hurmm..aku tak sure la sue..sebab aku memang dah amik pakej untuk check up n bersalin kat situ...so dah include semua sekali..tapi kalau tak silap aku la less than RM100 kot..kalau siap dengan print sumer sekali

sabrosa said...

hahaa..semstinya baby aisy akan sayang achik dia...bes2 dapat boy..

Naddiea said...

congratss sone!!huuuhu...agak jeles disitu..hang dh sepasang dh.lega lepas ni buleh relaksss...doakan aku dapat baby gurl pulak lepas ni okeh.

Precious said...

Syukur Alhamdulillah! Semoga semuanya berjalan lancar ... Tak sabar tunggu kehadirannya ek!

azam said...

ting tong fuhhh baru naik badan sikit dah risau itu takpa kira 2 orang. nih kalau yang sorang-sorang berat naik lagi susah

Diamilikku said...

Nadd : thans so much..

Precious : yup...sangat tak sabar

Azam : hattu tak leh kata apa...the other half hang pandai jaga...tu yang badan naik

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin