Saturday, July 11, 2009

Hari Bersama Umie

Hari ni alesha bangun lambat..sebab umie sentiasa di sisi memeluk alesha...
kul 6 umie bangun...alesha tak sedar..lepas subuh umie baring semula sebelah alesha...seronok dapat menatap wajah puteri yang sedang nyenyak tido...kul 7 lebih2 umie bancuhkan alesha susu...terus makin nyenyak tido alesha..dengan umie sekali terlelap..(That's y tak balas msg papa..sorry ye sayang)...lebih kurang kul 9 baru kami terbangun itupun sebab papa call lepas habis training..alesha ngan mata masih ngantuk2 amik hp terus kiss muaaaahhh kat skrin..
morning kiss untuk papa...hehehhe..lepas bangun..basuh muka gosok gigi...kami ke dapur..breakfast dengan maktok..owan gi pasar..kami makan roti canai..setengah biji habis kat alesha...lepas habis makan..terus umie bawak gi mandi..siap2kan alesha...maktok ngan owan nak gi hospital...check up jemaah haji..so tinggallah kami berdua..mula2 alesha layan kartun..lepas tu seronok tgk umie duk kat dapur (tgh membasuh baju2)..terus alesha ke dapur...
Inilah sebahagian aktiviti alesha di dapur..mengecahkan barang2 maktok..
peti polistrene tu ada macam2 bekas plastik dalamnya..sebelum ni alesha tak penah bukak (belum tau cara nak bukak)..sekali hari ni dah dapat plak bukak..terus main2 ngan benda2 dalam tu...mula2 takde kecah sangat..so umie layan je ahhh amik gambar..sekali lepas tu makin menjadi2 buat kecah..terus umie babap tangan..dua kali kiri dan kanan...terus merajuk duduk kat tepi tu main magical board sekejap...tanda protess...

Tapi sekejap sahaja ye..umie sibuk jemur baju..dia dah main ngan besen maktok plak..
kehulu kehilir dibawanya bekas besen plastik tuh...saya biarkan saja..sebabnya baju dah tak banyak nak dijemur...tapi mulut duk pot pet pot pet jugak ahhh larang dia jgn ke sana ke sini..bukan apa takut nanti jadi apa2 plak...
tapi saya dah faham sangat alesha ni..biar dia main puas2..jap gi confirm letih...dan terbukti saya tak penah silap...

Inilah hasilnya..kepenatan mengecah barang maktok..dapat susu sebotol....naik atas katil..dapat bantal peluk...terus zzzzzzzzzzzzzz...mak tok ngan owan pun terkejut..macam mana duk ngan umie alesha nak tido siang..kalau ngan mak tok n owan langsung tak nak tido siang..
puas pujuk bagi tido...tak jalan nyeee....hehehheheheh.....so papa...
inilah keletah anak awak hari ni...tido dah dua kali hari ni..pagi tadi..n petang ni...sekarang dah bangun..tapi duk main2 ngan acik...cuaca tak begitu elok hari ni..hujan saja..nak bawak alesha gi open playground pun tak boleh..huhuhuu..sian dia....takpelah..tgk jap2 gi nak bawak di gi mana2...Tesco ke Pacific ke...

3 memo menunggu dibaca:

MariaFaizal said...

Owh baby Alesha sangat cute!!!! Geram auntie tengok. Mesti Papa rindukan baby Alesha yg keletah dan rajin. Nanti Umie jgn risau, looks like baby cute rajin masuk dapur utk tolong Umie masak nanti :)

So sweet......

Diamilikku said...

kak maria : hopefully dia akan rajin tolong umie dia masak ... aminnn...papa duk sibuk hantar msg..rindu dah lama tak mandikan alesha..dah lama tak gomol2 alesha...

~azue said...

eee... sat ja dh besaq.. dhtu mula 'nyebok2.. huhu.. besh sgt time ni kan?.. ^_^

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin