Monday, July 13, 2009

Buat Hal....

owhh ya kengkawan...
sebelum saya menulis entry hari ni..
saya nak buat announcement..
blog kawan saya ROZITA...
so kengkawan asmarians yang masih ingat ratu pecut sekolah ni..
silalah add blog beliau yer...
adress http://ietafakyra09.blogspot.com
Hari ni mood saya agak swing sket...mcm2 benda duk pk dalam kepala nih..
plus alesha yg dah mula buat hal tgh2 malam...
Malam tadi langsung tak nak tido..sampai kul 11 duk lari2 main kat luar lagi..
bawak masuk bilik paksa gak tido..last2 tertido jugak...tapi kul 1.15 mula dengar alesha duk nangis2...duk merengek2...saya tepuk slow2..nak bagi tido balik..tapi bukan dia naktido..
makin kuat alesha menangis..siap baling2 bantal...tendang2 kain selimut...
yg saya dah gabra ingat anak mimpi apa2....terus kuar gi bancuh susu..amik air zam2 sapu kat muka alesha sikit...tapi langsung tak layan..makin teruk nangis..saya bagi susu pun alesha tak nak..botol susu dicampak ke tepi...lepas tu mula duk merengek2..terdengar la sebut papa..papa...
hurmmm rindu papa rupanya...agaknya mimpi papa kot..
tapi saya memang dah noticed alesha rindu papa dia sangat2..
petang tu masa gi amik album birthday alesha yang dah siap di print..alesha tak habis2 duk tunjuk gambar papa peluk dia..papa cium dia..gambar papa...sambil duk sebut papa papa...
tapi bolayan je la...tak sangka terbawa2 sampai tido...terus saya baca ayat2 yang perlu...usap2 kepala..peluk2 cium alesha...then dah mula stop nangis..tapi tetap tak nak tido...kul 2.30 baru nak minum susu..baru mata lalok sikit..tak lama lepas tu alhamdulillah..lena jugak dia..
tapi setiap sejam ahh memang akan merengek2..memang letih sikit ahhh...
tapi takpe dah nama PENGORBANAN kannnnn....terpaksa la jugak bertahan...

Ini gambar petang semalam..sedang elok kitorang duk layan tv..alesha takde..duk main kat tepi kusyen..memang port kesukaan dia..so buat tak tau je lah..
tetiba je dengar alesha panggil..

"Mie...sambil tunjuk tangan n buat muka blurr...."
ya ampunnn..patutla senyap duk main tepung rupanya...tepung ni saya gunakan untuk alesha..
sapu di bahagian sulit and pelipat2...sebab dia kan mok2..so takut makan air naik ruam..org tua2 kata guna tepung ubi...tak sangka plak dia dah pandai bukak penutup tepung...haiyyaaa..
makin hari makin banyak akainya...habih tumpah atas karpet...
nak marah pun tak guna sebab tgk muka cute dia tu kan...
terus lah saya suh achik amik hp n snap pic ni...
dengan mata bulatnya..muka blurnya duk pandang saya...
haissshhh geram sungguh....


14 memo menunggu dibaca:

ietafakyra said...

hmmm...thanx yer tolong promote! kekekekeee...tp tang RATU PECUT yg tk tahan skit baca.gelaran terlampau dah tu!

Diamilikku said...

hahahahah...hang memang ratu paaa...boleh geng ngan kak kimi....hang check kat blog aku TO ADAM N AYESHA WITH LOVE.....

SYAbAR said...

Buat keletah lg aleesha, aunty suka tengok muka penuh tepung tu.....

Buat mamanya, sabar je la, anak tengah membesar.....

Diamilikku said...

owhh aunty min sungguh kijammmmm....

Baby Lyana said...

comey main tepung..cute aje

*SiRibenMerah said...

hahahahha..patutla darah matok makin naik.. cucu da mula buat onar.. ceshhh.. awat la manja sgt budak tuh.. nk kne gomoi neh.. suh dia tido ngan owan ja malam2...abes2 tamau tidoq bg dia lalok bila owan urut kaki ngan janggut..
hishhhh.. ayang windu neh..

Mrs SM said...

mmg sah rindu papa tu.. rindu bangat dia.. sabaq ya alesha.. nnti papa blik bawa hadiah... hehehehhe

Diamilikku said...

Kak Shaf : yaaa memang sangat cute...

Ayang : dahar maktok naik sebab duk basuh baju ayang yang banyak..plus baju2 ayang yang bertimbun dalam bilik tuh..mak tok duk pening pikiaq nak letak mana baju2 tu...
alesha takde masalah..umie jaga...

Sue : tu lah..sian kat dia...budak2 kann..bukan reti nak faham erti rindu..erti perpisahan...

Naddiea said...

aleesha belajar uli tepung kaaa??hahah..sungguh cute okeh..makin kurus pun ada la aleesha ni sone.kurus sbb lasak ni.

lily azliyana @ mama zara said...

hak..hak..cumei..cumei..cumei!!

muka blur alesha yg penuh tepung tu mmg cumei. klu sy pon tak jadi nak marah. mau gelak guling2 smbil kena gomol budak yg bermain tepung itu..=p

*SiRibenMerah said...

hellooooo.. ayang x bersalah okehhh... nak letak kesalahan itu pada ayang ke??
no no no.....

waNny said...

ahhehhehe .. dah pandai skarang nie .. hehehehhe ..

Ibu Aunis said...

sedih pun ade dgr cite rindu die..ehe. baru ku sedar anak ko dah pandai ckp yek..anak aku ni apepun yg kite tanye, atau dipnggil ibu dan ayah tetap sama bunyinye..satu bunyi je keluar kecuali kalo ditanye, "kalo buat hal nnt kena ape...?" ni baru bunyi lain sket dan kite tahu ape maksudnya..secepat kilat die akan jawb.."bap.." sambil mcm bertepuk tangan (babap tu lah..)..
Hasil di dudukkan dengan ayah sejak kecil..=p

hani said...

tu dia..abis tepung..hikhikhik

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin