Tuesday, July 14, 2009

Ragam Alesha - Mandi Time....

Saya banyak baca dalam buku2, untuk mengeratkan kasih sayang dnegan anak adalah melalui belaian dan urutan..
sebab tu saya selalu pastikan dalam sehari sekurang2nya sekali saya akan mandikan alesha sendiri..masa ni lah saya nak tunjukkan kasih sayang kat dia walaupun saya sibuk bekerja..
so semalam..balik je keje...saya terus main2 ngan si kecik..abah ngan bonda kata dia langsung tak tido siang..so saya bawak masuk bilik..gomol2...geletek2...lepas tu peluk2 tepuk2 terus ngan alesha dan umie sekali tertido...sedar2 dah dekat kul 7 malam...terus bangun..kejut alesha..bawak kuar naik spider blue gi amik CPU abah yang hantar repair..
sampai umah confirm dah maghrib..saya mandi n solat..biarkan alesha main2 ngan bonda..
dalam kul 8 lebih gitu..saya ajak dia mandi..mulalah buat feel macam2...
dah duduk atas katil dalam bilik tu..punyalah susah nak ajak masuk toilet..dia kemain suka berguling bergolek..sampai last2 bila kita buat muka "buchuk"..dia pun ajuk balik buat muka buchuk..pastu baru nak gi toilet mandi...
Dah mandi nak pakaikan pampers lak..punyalah susah..
tak nak baring sekarang...saya malas nak pakaikan pampers drypantz tuh..
nak tido malam kan..pakai pampers zip zap senang sket...
puas la memujuk..macam2 kena bagi dia pegang nak suh duduk diam...akhirnya...dapat juga pakaikan pampers..bedakkan...n last sekali pakai baju tido...

Tapi kan...memang budak nih sekarang bikin org geram..
suka sangat buat muka macam2...sampaikan saya noticed..
abah pun sekarang suka gomol n cium2 alesha...tgk je alesha buat2 muka cute dia..
terus abah angkat dokong..gomol2 cium..pastu mengekek la si kecik nih gelak...
Sebab tu lah saya selalu rindu kan si kecik nih..
kalau duk opis rasa nak cepat2 je balik...
umie sayang alesha....

13 memo menunggu dibaca:

ietafakyra said...

ala tomei222 molot muncung tu! dapat kat aku tau ler nk gomoi cemana...kekekekee...

TiNiE said...

haaaa..betoi..
kalau jumpa live nanti, siap la dia...hahaha

Azure said...

hikhikhik..ramai tunggu je nak gomol alesha nih

ni yg kat ganu nih pun ada nih

SYAbAR said...

perati betul2, time dia buat muka muchuk tu rupa siapa.... umienya ka papanya ka?

mesti mizan lega dpt lihat gelagat aleesha tiap hari walaupun dok jauh

syabas LOVE

Diamilikku said...

ieta : heheheh...molot moncong tu pandai gigit tauu....pantang kita buat molot gitu..cepat je dia nak gigit...

Kak Tini : alesha lambat panas..kalau jumpa org baru kenal dia slow sket..kena tunggu lama baru leh gomol...

Azure : ishhh dah banyak kali balik ganu nih..tapi tak dapat jumpa azure lagi..

Kak Min : hurmmm..muka sape ehhkkk...hehehh..kak..itulah pengorbanan isteri kak...supaya ingat kami sentiasa...sanggup la update walaupun bz..

Naddiea said...

aleesha suker buat molot moncong yerrr...hiihi..ni mesti ikut mak dia ni.hahha..

Diamilikku said...

nadd :..shhhhhhhhhhhh..jgn la kecoh2...hehehehe...

kuIna said...

sebelum mandi bucuk
selepas mandi segar
sesudah itu ligat...

Diamilikku said...

kuIna : dan selepas ligat..berpeluh balik...aduhhh....

aramis2177 said...

salam umie & alesha....
Wahhh dah besaq dah dia...dh mcm2 perangai noo!!! dah nak dpt adik dah mula cerdik laa dia!!!aunty rindu laa ngan alesha nih!!!!muahs22....

*SiRibenMerah said...

ayang windu la nak gomoi dak kecik nehhhh.. haishhhh.. gerammmmm nyeeeeee... geget2 montot alesha..

CatlinaFly said...

betul betul..si kecik perlukan belaian dan sentuhan mama & abah dia...pengasuh sy mandikan baby 2 kali pg & petang,biasanye sy mandikan weekend jek tapi tiap2 pagi & malam sy & hubby gilir2 urut2 e-ein, sambil2 sapu krim utk sakit kulit dia tu...smpi sekarang kalau tak sapu krim pun, kami still urut2 e-ein...

Diamilikku said...

kak farah : balik nanti kita jumpa ehhh..janji tau..sone pun nak sangat peluk cium si Raisha tu....geraaaammmmm sangat2...

Ayang : balik ahhh...weekends nih pasti meriah dengan gelagat kakak n adik...

Cat : haah..betul tuh....supaya anak akan sentiasa rasa dekat dengan kita..walaupun seharian di rumah pengasuh kan...kalau kita pun buat tak tahu..silap2 nanti anak lebih rapat dengan pengasuh dari dengan kita...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin