Friday, July 10, 2009

Playtime

Seperti yang dijanjikan sebelum gi opis..
petang semalam..tepat 5.10pm saya terus gerak balik ke rumah..
sampai2 saja tgk si kecik tgh makan keropok ngan mak tok n owan..
terus lari peluk saya kiss kiss...lepas tu laju je mengangguk bila saya tanya
Alesha nak gi playground dengan umie tak???..fuhhh...memang budak ni mengingati janji sungguh..so terus saya bukak baju...mandikan n siap alesha..sebelum tu sempat call papa..
mwahhh2...papa..tata papa..sampaikan papa terkejut anak boleh cakap "Bye Papa"..
hurmmm..tu baru seminggu tinggalkan anak...
Lepas je cakap phone ngan papa..alesha dah lari keluar..ambil kasut bagi kat owan..
mintak owan pakaikan..lepas tu terus nak jalan gi kat kete..owan nak dukung pun tak nak..
Punya lah excited nak gi jalan2 dengan umie...
So tak menunggu lama since jam pun dah menunjukkan angka 6.50 pm...
Saya terus drive tanpa tujuan...duk fikir2 nak kemana nih...
last2 teringat kat giant ada marrybrown with playground...
so terus ke giant yg tak jauh mana pun dengan umah...
sampai2 je..saya nak ler gi beli fries ngan air..tapi si kecik nih dah tak sabar2 nak masuk main...

Last2 terpaksa lah saya lepaskan dia..
walaupun agak risau sebabnya banyak sangat bola2 kecik tu kan..alesha nak jalan pun tak jejak lantai...sebab bola penuh sangat..tapi surprisingly..si kecik ni tak tau takut...
selamba je explore sampai siap turun slide ala2 superman..mana dia belajar ntah...
dan alesha juga sangat peramah..sesape je yang masuk dalam tu semua dia nak buat kawan..
cuma yang tak bestnya bebudak dalam tu ala2 takut plus tak nak kawan ngan alesha..
sian tgk dia duk bagi bola..ajak kawan turun slide tapi no response..
Takpe alesha..nanti gi main ngan kakak tisya k....
Sebahagian aksi yang sempat dirakamkan untuk tatapan papa..
walaupun semalam dah cuba mms gambar..tapi ntah apa silapnya hp papa..
tak dapat receive gambar...so terpaksalah mengupdate blog nih setiap hari dengan gambar2 baru...syg..agaknya hp tu nak minta ditukar yang baru kot...hehehehhe..
so lepas tgk alesha puas main..saya terus dukung keluar..letak dalam baby chair n biar dia makan..laju je makan fries ngan milo alesha ni...
kul 7.25 terus kami bergerak keluar dan balik rumah...
alhamdulillah..sempat masuk rumah sebelum azan maghrib berkumandang...
sampai umah bersihkan diri...bagi susu..terus alesha tido dengan nyenyaknya tanpa sedar langsung...sehinggalah pukul 6.30 pagi ni...terjaga sebaik saja saya lepas mandi....dan terus tak tido sehingga saya keluar ke pejabat jam 7.10 pg td....
Happynya saya dapat spent walau sekejap masa dengan alesha..
lebih happy melihat wajah kepuasan alesha dapat bermain2 dan bergumbira...

Alesha sayang : umie sayang alesha sangat2....you're my everything dear..
sampaikan umie sanggup suruh papa jual tiket MU umie dekat org lain..sebab umie nak spent weekends tu dengan alesha....Papa...it's not that i don't love you..tapi..dalam keadaan sekarang..alesha harus diutamakan...dah tak lama lagi dia nak jadi kakak kan...so love tak nak dia rasa tersisih...i do love you sayang...love you so much with all my heart....take care tau!

6 memo menunggu dibaca:

TiNiE said...

seronok nyer lil princess yg tembam tu dpt dive dlm balls yg banyak gitu..heaven jer nmpk dia leh lepas bebas bermain2...

sabrosa said...

uik..p playground xtunggu achik ni..sangat2 nk kena moi2..

CintaMelya said...

umie bawak alesha g playground eh..sian alesha tade kawan.. meh kawan ngan 'SIS' melya meh... huh.. rugi kak sue tak g tgk MU... ;)

Diamilikku said...

Kak tinie : tu lah..bagi dia heaven..kita yang duk risau dia jatuh...banyak betul ball2 dalam tuh...

Achik : petang nih kita pi beli swimming pool kay..dah janji ngan alesha dah...

Melya : amboi2 SIS tu yang tak tahan tuh....takpalah manja..kak su beria nak pi hari tu pasal ronaldo ja..nih dia dah takdak kannn

Naddiea said...

aleesha main pool ni mesti dh lupa sat kat papa dia.sone,be carefull tau.takut jatuh dlm tu lemas pulak nanti.nauzubillah..

MariaFaizal said...

Sweet,sweet Alesha...
Having FUN but still looking so good :)

Sorry auntie been so occupied darling & only during weekend be able to visit & checkout beautiful baby Alesha.

Glad to see you have fun baby cute!

Muwah to you & Umie too :D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin