Wednesday, July 8, 2009

Keindahan Pantai....

Wohooop....Wohooop....Wohooop....Wohoooop...
"mari kawan2ku semuanya ke pantai...hiburkanlah hati yang sedang duka lara..."

hehehehhe...nih lagu feveret Dato VC..keindahan pantai..
suka nor dia ngan lagu nih....kalau ada function confirm akan nyanyi lagu nih..
and all the staff kena lah buat poco-poco back up...
ooppsss...lari tajuk daaaa...sebenarnya dah lama nak buat entry nih..
tapi tak berkesempatan...
Nak balas komen kengkawan pun tak sempat...
saya kan bz...dengan berulang aliknya setiap hari..penat oooo...
emosi pun mulalah tak stabil...

Kesibukan melanda..plus pc di umah abah mengalami kerosakan..
beberapa hari selepas saya menjual set desktop saya kepada kawan acik..
puncanya kilat sabung menyabung...
kesalahan harus ditanggung sepenuhnya oleh encik sabrosa..yg kononnya mengupdate antivirus..dan membiarkan pc terpasang (sebab update) tetapi tuan yang mengupdate meninggalkan rumah ke stadium untuk menonton bola..makanya apabila kilat sabung menyabung...lantas menyambar terus menjahanamkan set pc abah...(Actually semua komputer di taman saya yang ter "on" sewaktu kejadian mengalami kerosakan akibat kilat...
mujur tak terbakar..syukur alhamdulillah....
Okay back to pantai...gambar ini dirakamkan di Pantai Kemasik, Terengganu waktu kami balik bercuti..kan ke saya memang teringin sangat2 nak ke pantai..
bukan sebab apa pun..cuma nak test alesha..suka air atau tak...
sebabnya saya dapat merasakan alesha mengalami gangguan "emosi" dengan air..
agak fobia dan takut...mungkin disebabkan kes hampir terlemas di bathtub hotel...sebenarnya sikit je pun..tak de lemas mana pun..sebab papa duk pegang kan..tapi ntahlah..since hari kejadian tu memang alesha takut sangat ngan air...
so saya pun ajak mr papa ke pantai untuk ngetest..dan hasil ujian terbukti GAGAL...
Alesha menangis je sebaik sahaja dijejakkan kakinya ke air...
even dalam dukungan mr papa pun dia nangis..
memburukkan keadaan dalam dukungan saya pun..di tepian pantai..sedang mr papa menyelam dan berenang alesha akan menangis seolah2 memanggil papanya naik..takut papa lemas ahh kiranya...beria2 nangis...sudahnya..kami di pantai sekitar 20 minit je...
terus ke toilet..bersihkan diri..tukar baju n breakfast..
Gambar2 dia atas membuktikan ketakutan alesha terhadap air..
hurmmm...alesha please...jgn ikut umie ye sayang..umie tak pandai berenang...
tapi umie nak alesha boleh berenang...aduhhh..kena tunggu betu2l besar n cerdik sikit ni..
untuk ujian kali kedua...

7 memo menunggu dibaca:

Baby Lyana said...

fobia air..nasib Lyana x fobia air..incident tergelincir dlm besen mandi kat kedah... dia seronok dpt berendam...kalau kasi itik plastik, lagi la.. tapi sgt takut ngan air shower..sekang baru kurang takut...tapi, kalau pressure air kuat, takut gak

:: HUSNA :: said...

alesha sme dgn adam..
takot dgn laut...
besar sikit br ok kot

Diamilikku said...

kak shaf : hurmm tak tahulah fobia betul ke tak..nampak gayanya kena tunggu lagilah untuk 2nd ujian..huhuhuhu..alesha suka shower..dari kecik suka sangat mandi shower...

Husna : hurmm...boleh geng nih alesha ngan adam kann..takpe takpe..kita tunggu diorang besar sikit

Mrs SM said...

alesha takut ayaq no.. syamim pun x suka pantai.. tp klu ayar terjun @ swimming pool dia ok jer... berenang ngan abah dia smp x ingat.. ayaq pantai ni masin dia kata... pedih mata.. hehehehe

Naddiea said...

sian aleesha...huhuhuh...kalau H&H depa hantu air.sikit x takut.aku plak yg jadi takut tgk depa nk main ayaq.

sabrosa said...

oit2..apa ni memburukkan nama ach..hehe..xpa2...ach akan bertanggungjawab sepenuhnya..pc abah tu dah menternak hampir 400 virus..lama sgt xupdate..ach tlg buang ja..bnyk kemain jadi susah n lambat la..umie, pasni kita beli pool kt alesha ngn duck..bgi dia xtakut air..nati dia akan sronok men dlm pool tu..ach baru balajaq ja benda ni subjek murid dan alam belajar..hehe

Diamilikku said...

Sue : Aku tak try kat pool ngan waterfall lagi..nanti nak try...

Nadd : tu lah...aku pun risau..sebabnya aku duk teruja tgk kengkawan bawak anak2 main ngan ayaq..aku nih anak plak tak suka ayaq..

Ach : esok ach balik kita pi beli naaa...sabtu nih kita bagi dia mandi pool

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin