Tuesday, July 21, 2009

He's Back...Terubat Rindu di Hatiku...

Cheh...tajuk poyos jer kann..
lantaklah...nak kata apa pun katalah..
yang penting..saat2 masuk minggu ke-30 pregnancy ini..
he will always be by my side...sedih oooo...pregnant sorang2 dengan anak je...
nasib ada abah n bonda yang sangat memahami dan menguatkan semangat..
thanx to abah jugak yang memenuhi pelbagai kehendak tekak anak dia ni..
walaupun tanggungjawab itu sepatutnya dipikul oleh mr papa...
beshhh ooo makan sambal udang petai...sedap sangat2...

Ku Tak Ingin Lagi Berjauhan
Usah Kau Hampiri Perpisahan
Seharusnya
Kau Mengerti Kasih
Hanya Engkau Dihatiku
Andai Mampuku Menyentuh Awan
Akan Kupinjamkan Satu Bintang
Dan
Ku Pancar Seriang Gemilang
Itu Kasih Kewajahmu

Mr papa sampai ahad pagi lebih kurang 6am..kul 7.30am..mr papa temankan saya check up monthly di KKIA Bakar Bata..so mengikut firasat doc..bayi yang akan dilahirkan ini bukanlah bayi gems atau mok2..ini kerana berat saya masih tidak menunjukkan peningkatan...
dalam tempoh sebulan hanya naik 500 gram sahaja..aduhhh..letih dah ni..makan banyak dah..
mcm mana nak naikkan berat nih...dah le dekat nak posa dah..kang makin kurang naiknya..
dan jika ada sesiapa yang menyatakan badan saya nampak makin berisi berbanding pregnancy yang dulu..memang betul pun..sebabnya berat saya sebelum mengandungkan alesha ialah 60 kg dan berat sewaktu melahirkan alesha ialah 76 kg (naik 16kg)..
dan berat saya sewaktu mula mengandungkan baby ni ialah 74 kg..so tak beza banyak dengan berat waktu lahirkan alesha..berat semalam ketika timbang ialah 79.1kg..so baru dalam 5kg naik (dah 29 weeks plus plus nih..) any petua untuk naikkan berat..saya tak kisah biar lebih 80kg pun..biar nampak macam tong drum pun..sebabnya saya nak lahirkan baby yang sihat...huhuhuhu...takut dah nih....doc jangka saya akan lahirkan baby dalam tempoh 6-7 minggu lagi...so sekarang saya akan mula check up every weeks...aduhh letih lagi..
lepas tu masa kami dihabiskan di rumah jer..
huhuhu...

12 memo menunggu dibaca:

kuIna said...

bagusla klu mr papa berada di samping di saat macam nie ... itu jangkaan doktor aja.. entah2 baby tu tak sabar nak tengok dunia dah...

:: HUSNA :: said...

kdg2 tu heran kan..
kita rasa dh kuat mkn ni...
tp berat2 x naik2...

hope akak sihat2 sokmo..

TiNiE said...

oo syukur..
selamat dah dia balik ek..
semoga sone sihat-sihat selalu..

kaktinie dulu peknen pun tak naik banyak..sekitar 10-12kg jer..so, jgn risau ek...

Baby Lyana said...

Ala Sone...

kak Shaf dulu peknen naik 12kg jer...tapi don't follow me..i had a very traumatic incident before the delivery..so, tak leh pakai kot..but, penjagaan baby masa pantang tu yg penting..tgk Lyana....sangat bam-bam..waluapun masa lahir hanya 2.3kg

lily azliyana @ mama zara said...

sy pon mase pregnantkan zara cuma naik tak lebih 10 kg. alhamdulillah, wlupon zara lahir 2.5kg jek tp zara sihat n kuat mkn smpai skang..ingt dulu ms preknen dr pon risau bby kecik sbb berat mamanye tk naik2..hehe..

nway, slh satu sbb sy tak sedia nk preknen lagi; takut nk preknen sorang2 ngan anak jek tnpa mr hubby di sisi..huhu..belum lagi pk nk uruskan 2 anak sorang2. kena tgu zara dh besar n pndai berdikari dl la br leh bg die adik..=p

@e_da said...

kak su mmg kita perlukan org tersayang di sisi kan saat camni.. huhuuuu... ok la berat kak su tak naik byk nak turunkan pun skit je nanti.. ida ni tak tau la camana nak turunkan sok.. adoiila.. hope kak su n baby sihat... thanx 4 calling me td ya kak... take care sis...

DaliaLiyana said...

congrates for a new baby?? da scan? baby ape? hehhe..nyebuk je dalia ni...

Diamilikku said...

KuIna : alhamdulillah..tapi bukan all the time pun..on and off dia akan berpergian jugak...ada competition menunggu...

Husna : akak tak penah jadi mcm nih..selalu makan kuat cepat je berat naik..kali ni je..tapi takpe so far alhamdulillah..akak sihat..

Kak tini : mana tak risau..nurse tu bebel2...naik 500gm je sebulan..awak nih makan ke tak nih....huhuhu..

kak shaf : tu lah..harap2 walaupun baby kecik masa lahir..tapi akan tetap membesar bagai johan bila kat luar nanti kan...mbam mbam mcm alesha n lyana..hehehhe

Lily : eloklah rehat dulu..suffer gak sebenarnya pregnant sorang2..akak takpe la..mak ayah dekat...boleh jugak tumpang bermanja..chewahhh..ayat...hehehhehe..

Eida : tq dik...eida pun take care..dah tak lama lagi tu...be prepared ye dik...masalahnya kan eida..berat masa lahirkan alesha pun tak leh nak turunkan lagi ni haaa...lepas nih tak tau lahhh...

Dalia : thanx for your visits dear...hurm...baby boy insya allah...

CatlinaFly said...

salam..mesti tak sabar tggu bb kuar nih...

& jom join give away kat blog shop sy jom!

http://kedaigambarkami.blogspot.com

SYAbAR said...

Alhamdulillah dah pulang pun Mr Papa dgn selamat. Baby boy, walaupun berat tak berapa naik, tp dia tetap kuat cam Mr. Papa juga di dalam perut ibu. No worry la dik... janji kau makan cukup zat

nUrLisDa said...

soo sweet..moga alam perkahwianan akak kekal bahagia wat slama nye... :)

hani said...

pheewiittttt..hehehe..
kak su, kali ni tak kena wat liputan dengan bakti siswa ke?..naik pening dah nie..hhuhu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin