Sunday, July 5, 2009

Alesha n Magic Board

Lama sudah tak berkesempatan untuk update...

Terlalu banyak tugasan yang perlu diselesaikan..
plus menunaikan janji2 untuk membeli kasut baru untuk achik...
kain baju melayu untuk achik n mr papa...
kain untuk buat baju kurung alesha..
plus function2 universiti yang agak banyak..almaklumlah MSK..
plus alesha yang tidak sihat kannn....
(SEMUANYA ALASANNN)..
So kini..saya tgh update..di rumah kami di Kuala Perlis..
While mr papa sedang mengemaskan barang2...
malam ni akan bertolak ke Pahang..untuk intensive training..
sebulan jugaklah..baru akan kembali...
(Am i strong enough???)
hurmmm...mr papa terpaksa pergi juga..hari tu ditangguhkan sebab alesha tak sihat..
so now alesha dah pulih spenuhnya kannnnn..
so saya pun terpaksa lah melepaskan...

Just nak update pasal alesha yang suka menconteng...
tinggalkan seketika pemergian mr papa..
sedih tak dapat digambarkan..berat hati nak melepaskan..
tapi apakan daya..dah nasib tertulis gini kannnn..
nasib baik ada alesha yang dapat menemani hari2 umie kannn...
nak2 sekarang tangan dah makin "hidup"...suka melukis dan menconteng..
walau hasil seni si kenet ini sukar untuk ditafsirkan..
takpelah..tak kisah...

Magic board nih dibeli oleh ayang SRM..
lama dah sebenarnya..sebelum gi Langkawi lagi..
skrg nih pun..pen magic board nih dah hilang "matanya"...
biasa ahhh alesha...masih dengan habit suka menggigit barang2...sekejap je tercabut..
nasib baik tak tertelan...fuhhhhhhh....

"Umie...boleh tak kalau tulis blog jangan tulis bad thing pasal alesha...
ni warning terakhir dari alesha okay..
lepas ni kalau umie tulis lagi bad2 thing pasal alesha...alesha tak mau kawan ngan umie lg...
Biar umie sorang2..."

haahhahahaha...serius tak tenungan mata princess saya???
budak ni sangat serius tau...susah sangat nak capture gambar dia senyum...
aduhhh....memang turun umie sungguh2...
kalau turun papa..sure ramah tamah..manis mulut je dihiasi senyuman...
huhuhu..semalam saya tunjuk kat mr papa album2 saya masa kecik..
ada satu gambar nih..lebih kurang umur saya 2 tahun lahhh...
mr papa cakap..sejibik dengan alesha..memang saling tak tumpah..kalau cakap tu gambar alesha pun memang org percaya...hurmmm..nanti ada masa saya scan n upload ehhh..
so akhirnya mr papa menerima hakikat...alesha represent umie 100%...hehhehe...
(org tua2 kata..kalau anak pompuan ikut mak..nanti degil...boleh caya ker??
nauzubillah...mintak2 dijauhkan hendaknya...)

5 memo menunggu dibaca:

TiNiE said...

lebih kurang fatihahla..
ghumit-ghumit lantai, pehtu masuk mulut..haih

Baby Lyana said...

begitula kiranya.. tapi akak jumpa la..muka anak perempuan seiras maknya..anaknya sgt nakal dan degil...dan ikut kepala angin....kakanya muka ikut ayah..lembut ajer..entahlah

Dj Epoi said...

Salam....

Segibik weih!!!!! heheheheh
Anak Mama lah katakan....

Aik!!! Mizan Gi Pahang 1 bulan arrr........Untuk diri dan keluarganya SUNGGUH KUAT tanggungjawab ini.....Tak pa...ar.....sebulan skank jap jew!!!!

Gua takut siut!!! ngn jelingan dia!!
Mau!! Pak Mertua Takut nak pandang heheheheeheh

MariaFaizal said...

Sue,
Stay strong my dear..for Alesha..since PaPa Alesha is away for training.

Baby Alesha tetap cute & sweet tak kira ikut siapa :D

Soal degil tu, bukan ikut umie or papa. Tanggungjawab kita parents yg didik...

Auntie yakin Alesha anak yg mententeramkan hati umie & papa & others too! Ameen....

lily azliyana @ mama zara said...

Huhu..yeker. Zara sejibik muka papa die tp nakal n lasaknye, boleh tahan..huhu..hopefully bile dh tmbah besar die akan jadi lebin lembut n tak nakal..=p

pndai alesha menconteng yek. psni mama Zara nak belikan toy mcm tu jugak utk zara la.sblum ni belikan buku kaler n kaler pensil jek. tp dh byk ilang dicmpak ke mana ntah..hehe..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin