Saturday, July 18, 2009

Cubaan Pertama....swimming Pool

Saya kan ada mentioned dalam entry sebelum ni..
agak merisau sebab alesha takutkan air..
bawak gi pantai masa balik ganu tapi alesha nangis2...
huhuhuu...so hari ni..achik dengan baik hatinya telah mensponsor pembelian swimming pool..
untuk anak buah gemok kesayangan dia...so kami ke Giant tgh hari tadi..beli kolam..
plus sedikit toys itik n ikan...masa kat giant tu alesha dah menunjukkan keterujaan..
semua benda berkaitan dengan swimming semua dia excited..
tgk je semua nak nak nak...siap tunjuk kat pelampung, kolam n bola2 yang bergantungan di siling giant...(yg dah siap di pam)..so saya mengharapkan cubaan kali ini berjaya lah hendaknya..
tak nak ahhh alesha langsung tak suka swimming kan..dah le umie memang tak pandai swim..
huhuhuu..nyesal ooo sebab tak reti..tapi umie takde le sampai takut air...hehehhehe..So hasil cubaan pertama ni..
say aboleh bersyukur panjang..sebab alesha dah nampak tak takut...
walupun mula2 tak berani bila kita dah isi air...tapi lama2 kemain lagi dia..
tak boleh dibiarkan..siap nak dive selam lagi okay..
thanx to achik yang sangat baik....
sebab belikan alesha n temankan alesha mandi...
Nampak tak betapa sayangnya acik kat alesha...
alesha pun kemain mengada2 nak suh achik suap nasi...


lepas je mandi alesha minum susu n tido sampai kul 5.30 ptg..
hehehehhe..lega umie dapat tgk Man U -Msia kat TV...
jadilah kann...walaupun mr papa duk enjoy tgk kan bukit jalil...
sampaikan satu sms pun tak masuk kan...
takpelah...redha je....dah memang peminat fanatik kan...tak leh nak kata apa dah...
apapun saya sangat happy hari ni..sebabnya kurang 10 jam lagi mr papa akan kembali ke sisi kami...yeaayyyyyyyyy.....



4 memo menunggu dibaca:

lily azliyana @ mama zara said...

hehe..seronok tgk anak main air kan. kak su pon same mcm sayela. tak reti berenang. so bile dpt anak mmg harap sgt anak tu tak ikut jejak mcm mama die..stakat ni Zara mmg 'hantu air'. nnti dah besar sket nak suruh papa die ajar swimming plak..(besar harapan neh..haha)

waa..seronot la kak su n alesha yek. papa nk balik daaa..hilang rindu dendam..=p

sabrosa said...

nani suap nasik kt alesha ka tu??hahahahhahahaha

MariaFaizal said...

so proud of baby cute Alesha!
After this dah boleh belajar swimming.

And, tell achik that auntie's so proud of him too! so kind hearted & loving...

Umie,
Happy celebrating the arrival of Mr Papa in few hours time..he he he...

c a b b i e n a said...

beshnya berendam dlm air...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin