Wednesday, September 2, 2009

12 Ramadhan - Berdebar-debar

Puasa ke-11 saya berjaya disempurnakan...alhamdulillah..dan hari ni saya masih bertahan pada hari ke-12...cuma perasaan berdebar2 tu tak dapat disembunyikan...
mr papa tak habis2 duk nyakat saya baby nak kuar dah...memang kengkadang saya ada rasa sakit..tapi cuba melawan selagi mampu...setakat sekarang masih belum ada sebarang "tanda" yang keluar.. tapi keadaan fizikal saya memang dah makin teruk sikit ahhh...muka dah pucat..hidung dah kembang...hahahahha...kata org2 tua2 itu tanda2 nak bersalin...
gambar atas tu kami keluar menikmati tosei selepas terawikh..memang happy sesangat dapat makan tosei walaupun bukan yang kebiasaan dimakan...tapi kira okaylah...

Pagi td saya terima kiriman sms dari kawan saya di Utusan...
" Su, kiah dah selamat melahirkan baby boy, berat 3.1 kg pukul 12.40 tgh malam td..kami dua2 sihat"
adoi...terus bertambah debaran di dada..sebabnya due date kami memang sangat dekat2...dah dia selamat melahirkan baby, makanya saat saya pun akan tiba tak lama lagi...mr papa duk sebut 9 september ni kita bukak posa kat hospital ahhh..ada org bersalin kan...
nak jugak tarikh 090909....aduhssss laaa...sebelum ni duk sibuk nak tarikh 20.09.2009...skrg tukar ke 090909 plak...as for saya..tak kisah la tarikh mana pun..asalkan baby yang dilahirkan sihat walafiat dan sempurna sifatnya....

10 memo menunggu dibaca:

.zara. said...

huihhh~ zara plak meremang bulu tgkuk cite psl org b'salin nie...
t'igt tyme tggu kat luar labour room mse sis in law nk b'salin..
macam2 bunyik dgr..
tp plg besh dgr baby nangis!
hee~ hope u'll be fine sis..
ta8 care ya! =)

*SiRibenMerah said...

huishhhh.. kot ye pon tg la 20092009.. cun kot tarikh tuh.. dah le 20082008 adalah tarikh keramat utk ayang.. bg la thn neh ayang dpt tarikh keramat jugak.. hikhikhikhik.. umie, leh tahan tuh..sabaq2...

SYAbAR said...

rasanya baby tak nak tunggu 200909. Maybe earlier by few days... kita tunggu dah lihat!!!

fazemy said...

Akak tak pernah tggl puasa lg erk. Tahniah2. Ada sorg member saya ni..tgh pregnant 7 bln. Manja giler. Blh plak dia tak puasa walau seharipun lg. Heran betul saya. Tak rasa berdosa ke. Bila saya ckp dia kata klw dia tak mkn dia muntah nnti..klw ye pun agak2la. Dah nak 2 mggu puasa dh ni..jenuhla nk mengganti nnti.

fazemy said...

Semoga selamat semuanya nnti. Beraya sakan la tahun ni yer ada baby baru lg. Bestnya.

lily azliyana @ mama zara said...

hee..ikut berdebar same nak tgu baby kak su keluar...=p

Diamilikku said...

Zara : debar org luar ngan yang merasai tak sama oooo...nak rasa debar dia camne?? kawin cepat2..muahahaha...

SRM : Banyaklah tarikh keramat....ish ish ish...

Kak Syabar : tu lah...saya rasa mcm tu jugak ... boleh mak chaq min mai tgk raya nih kannn....

Fazemy : setiap manusia dilahirkan berbeza kan..sebelum posa akak risau jugak sebab duk pedih2 perut..tapi akak cuba..alhamdulillah..okay..kawan emy tu mungkin tak nak cuba kot..cuba nasihat dia baik2..kalau tak tahan buka la..tapi at least cuba dulu berpuasa...

Lily : heheheh..jom teman akak debar ehhh

Naddiea said...

tahniah sone.posa hang masih penuh n belum tergugat.kalo baby keluar 090909 mizan kena cukur botak.hihih...itu pun kalo dia bernazar lah.insyaallah aku doakan hang bersalin dengan selamat.x sabaq nk tgk muka baby boy.nanti sms aku okay.tak care.

nUrLisDa said...

kak su tenangg jerr..
kami semua akn doakn kak su slamat melahirkan baby boy nt..isyaallah..

BLACK DIAMOND said...

muke anak akak yg pmpuan ni mcm muke akak... hopefully pasni bia laki.. muka mcm suami akak.. baru ada kapel nk gado tetiap ari.. wahaha..=)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin