Thursday, September 3, 2009

13 Ramadhan - semakin membulat

Kita semakin menghampiri pertengahan bulan Ramadhan..dua hari je lagi kan..sekejapnya masa berlalu...dalam tak diam nak masuk dua minggu dah..dan saya terus bertahan walaupun terpaksa berulang alik Alor Setar- kangar setiap hari bekerja...dan berat saya juga terus bertahan..hanya sedikit kenaikan...semuanya dapat kat baby...cumanya..yang semakin membulat sekarang ialah si kecil Apple Dumpling...kemain banyak dia makan...
pagi bfast tak tinggal...tgh hari...pastu petang..time berbuka pun sibuk gak nak makan...kat mulut tu tak berhenti2 nak nak nak nak nak nak nak...kalau tak bagi mula ahhh merengek..dah tu nak plak makanan org2 dewasa..yang pedas2 plak tu kengkadang...uishhh tak berani saya nak bagi...Sorrylah gambar anak saya sedikit seksi..sebab apa alesha tak pakai baju?? sebab habis bajunya dibasahi susu..papa bancuh susu tapi tutup botol tak betul...so separuh masuk mulut..separuh meleleh ke baju anak...tgklah perut alesha yang semakin membolaaaat...saya sangat happy melihat perkembangan fizikal alesha..dah menimbulkan kegeraman dah...sedap nak peluk2 gomol2...ada sekali tu alesha buat lawak..diusap2nya perut dia lepas tu duk sebut..baby baby...then pandang saya gelak2...adoiiii..selalu dia buat gitu kat perut umie dia jer...skrg nih perut dia ngan perut papa pun dia buat (oppss...adakah ini bererti perut papa pun ala2 membawa baby??)
tapi memang telatah alesha sangat menghiburkan...papa berapa kali duk geram nak gigit anak...kengkadang saya plak naik geram dia duk buat aksi2 geram yang menakutkan..uishhh...
Sebenarnya alesha dah boleh cakap sikit2..dah banyak kali saya try nak rakamkan video dia bercakap yang pelat..tapi tak dapat..nanti2 lah yer...
antara words yang alesha boleh sebut, lorry, daddy, mommy, kakak, baby, papa, umie, waannn, no, buah dan ada macam2 lagi....
bila dia start bercakap ni lah yang buat papa geram..tu belum lagi start menyanyi n menari..lagilah papa dia geram...
Dan sekarang dah berlagak..nak makan sendiri..tak nak dah org suap2...
hari tu saya campurkan bun kfc ngan kentang putar..semangkuk alesha makan..(suap sendiri)...
nih plak duk asyik makan calciyum...sekejap je licin...makan2 jugak..tapi mata tetap kat channel 613 - M.I.C.K.E.Y M.O.U.S.E...
It's a mickey mouse club house....
lagi satu rancangan yang alesha suka..jang lup lir...kemain lagi dia bergelek....
nantilah ada kesempatan saya rakamkan video alesha...


5 memo menunggu dibaca:

ieza said...

hi dear..sihat ke???makin comei si alesha ni tau....berdebarkan tunggu masa dah dekat2 nak bersalin nie..iza doakan su sihat ek...tak sabau nak tggu kelahiran baby su....take care

nUrLisDa said...

uish2..cekcii nyee..hehehe.. alesha membesar ikut papa dia laa kak su.. tinggi cm papa dia.. kot2 nt alesya leh ganti papa dia kt trek ke suatu ari nt..hehehe

Diamilikku said...

Ieza : alhamdulillah..sihat...tu lah iza..sangat berdebar rasa..masa nih la rasa macam cepat2 lah bersalin..huhuhu...iza dah brp bulan ehkkk??

nurlisda : mungkin lah kot..tapi takdelah tinggi sangat pun..cuma agak tinggi berbanding budak2 seusia dia ahh...nanti kak su letak aksi alesha duk di starting point nak lumba lari ehhh...sejibik tiru papa..adoi...

Aleeya said...

alesha dah besor le..ye la nak jadik kakak dah kan hehe..kak long ker??huhuuu

sabrosa said...

kak chaq..hahahha

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin