Friday, September 18, 2009

Ramadhan 26 dan 27 - Aisy dan Alesha

Saya sangat terkejut..coz alesha menjadi seorang kakak yang matang..
she behave like a big gurl...alhamdulillah...syukur..
walaupun begitu kadang2 masih ada rengekan2 manja..especially dengan kepulangan achik n ayang..tapi dari segi reaksi terhadap adik..memang sangat behave..
kiss, tepuk adik while adik nangis..semua tu membuatkan saya sebak..
dan lagi satu aksi yang menunjukkan alesha matang..
bila minum air dan air tertumpah..dia akan cepat2 bangun ambil towel kecil n lap semua tumpahan air tu...i'm so proud of u kakak...
Lil' Aisy pulak so far alhamdulillah..tidak menimbulkan masalah..
tido malam nyenyak sekali..bangun setiap 3-4 jam untuk menyusu..
sian lil' Aisy..susu badan umie tak banyak..tapi tetap jugak dihisapnya...
umie akan berusaha untuk membanyakkan susu badan...
so far lil' aisy cuma menangis waktu mandi n terlalu lapar je..selain daripada tu alhamdulillah..
umie bersyukur sangat2...saat melahirkan pun senang..saat menjaga pun setakat skrg menyenangkan umie..umie doa sampai ke akhir pantang lil' aisy akan behave seperti ini..
i love you sayang...
Sebahagian gambar aksi2 kakak n lil' aisy..
so sweet of them...
Bahagianya rasa bila dah punya sepasang anak...
sebuah keluarga bahagia...
Terima Kasih Tuhan atas kurniamu ini..

5 memo menunggu dibaca:

ieza said...

sue & hubby ..tahniah....selamat berpantang yer...

Baby Lyana said...

ala comeynya kak long....sangat sayang adiknya...akak tak balik raya kedah..huhu tak dpt jumpa baby baru

marinahunny said...

sue dan mizan, tahniah ats kelahiran baby ke 2, moga dilimpahi rezeki dr Allah selamanya..

ALUNAN TINTA said...

kalo ikut baby Iman,baby boy menyusu banyak..hehe.comeyy sangat=)

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

sone...aku baru baca blog hang ja...x sangka dah bersalin..bz sgt lately..buka fb dgn blog pun juz reply yg mana penting2 ja.x dan nak pi melencong blog2 org len....anyway congrate...cute nya aisy..best kan..dpt bayangkan ke"happy"an hampa laki bini..awat x sms gitau kata salin hari tu..leh aku pi tgk kat mahsuri..dekat sesangat dgn opis aku..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin