Sunday, September 6, 2009

15 Ramadhan - Tercapai Sudah

Separuh bulan Ramadhan telah kita tinggalkan..rasa macam tak percaya saja..
petang tadi duduk saja2 ngan bonda duk borak2..hurmmm..macam cepat je kan masa..
esok dah masuk hari ke-16...tadi tgh hari gi Tesco..dah berkumandang lagu raya..
rasa mcm tak best plak...tapi apa2 pun saya bersyukur sebabnya dah 15 hari puasa ni..saya masih terus bertahan...Alhamdulillah...
esok 6 Sept saya akan ke Mahsuri untuk check up..
berdebar plak rasa..hari ni baby agak aktif bergerak..sakit pun kurang..
kata org tua2..kalau baby aktif lagi bergerak tandanya lambat lagi nak bersalin kan..
hurmmm..harap2 mcm tulah..saya nak sangat sempurnakan puasa tahun ni..
manalah tau..tahun depan tak berkesempatan bertemu dengan bulan Ramadhan..
ajal maut jodoh pertemuan semuanya di tangan tuhan kan..
Tapi apa pun saya berdoa moga terus dipanjangkan usia agar dapat saya melihat anak2 saya membesar dan menjadi insan yang berjaya di dunia dan akhirat...
 
Hari ni jugak saya dah berjaya menunaikan hajat terakhir..nak makan ketupat palas ngan rendang...bukan apa takut terbersalin awal kan..nanti terliyor plak tgk org duk makan ketupat palas...semalam dalam hujan lebat..mr papa meredah hujan hingga basah kuyup nak gi beli ketupat palas di Pekan Rabu..sampai2 je terus nampak gerai jual ketupat..tanpa lengah terus gi amik plastik n isi ketupat tu..bukan apa..
mr papa takut ada sorang lagi customer habiskan ketupat yang tinggal tu..
"thanx sayang..."
balik umah basah kuyup dah..sian plak saya.."sorry ye sayang"..
hari ni bonda masakkan rendang merah favourite saya...saya plak menunaikan permintaan mr papa untuk buat puteri mandi..this is the first time saya buat kuih ni..
makan apatah lagi..memang tak penah..so saya google dalam internet..
agak2 je buat..kiranya main belasah je..mr papa plak takde gi training..
so masa berbuka tu berdebar jugak..tapi bila mr papa kata sedap n betul ahh ni kuihnya..
baru lega rasa...sekurang2nya bukan saya sorang je yang tercapai hajat nak makan..
mr papa pun sama..FAIR n SQUARE rite?
Esok saya akan melakukan cubaan scan 4d lagi..
kalau berjaya insya allah saya publishkan di sini...
okay time to sleep....nite kengkawan...

1 memo menunggu dibaca:

Mrs SM said...

sedapnya ketupat... ak plak yg terliuq... heheheheh

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin