Sunday, September 6, 2009

16 Ramadhan - Terus Bertahan


Hari ni saya ke mahsuri...check up appointment ngan doc anuar..
Doc : okay..macam mana skrg..ada apa2 masalah?
Me : takde doc...cuma rasa sakit2..kengkadang keras di perut...
Doc : normal la..awak dah minggu 36 ++ dah kan...puasa okay?
Me : alhamdulillah..masih bertahan...
Doc : okay kita check bp, timbang then scan ok...
so rotine check up diteruuskan..
bp normal...berat statik (tak naik)..then terus ke katil untuk scan baby...
Doc : okay..kepala dan kedudukan baby skrg berada pada kedudukan tepat untuk deliver..awak nampak ni?? berat baby pun dah 2.8kg...anak sulung dulu berapa kg?
Me : 3.05kg..dia lahir masa 36 weeks plus...
Doc : oic..normal kan..?
Me : yup..
Doc : okay..nampak macam air ketuban dah kurang..jom kita ukur air ketuban..
normal jumlah air ketuban kena lebih 7 okay...kita akan check di 4 penjuru perut...okay ni tali pusat baby..untuk ukur tak boleh ada gangguan..so kena cari tempat yang free dari tali pusat...dah settle..hurm..jumlah air ketuban awak 8.2..just nice je ni..so you have to stand by okay..
Me : baby still tak nak tunjuk muka ke doc?
Doc : hurmm seems macam tu lah..muka baby betul2 dekat pintu rahim dah...
So next week datang check up macam biasa..on Sunday..but you have to be ready..minggu ni kalau ada tanda2 apa2...waterbag pecah atau ada darah..atau ada rasa contraction terus datang..tak boleh delay..
Me : okay doc..thanx..sini 24 hours kan??
Doc : (Smile)..hospital bersalin memang kena 24 hours...

Hurm..so saya kena bersiap sedia je lah skrg ni...
kalau ikut sejarah alesha memang saya dah bersalin time ni..tapi skrg masih terus bertahan...harap2 dapat terus bertahan...tapi kalau dah tertulis baby akan sambut raya ngan umie n papa...lagi best....
  
Ni gambar kakak yang tertido keletihan..sian anak umie..heheheh..
tadi bawak alesha gi beli baju raya..alesha dah bikin drama daaa...
dia geram tak dapat main kat playground terus papa angkat..papa kena gigit...
yg si papa plak tambah buat drama..menjerit tak hingat..semua org kat shopping cmplex tu pandang je..alesha lepas dengar papa jerit terus ahhh nangis sekuat hati...adoi laa....
tu baru sorang..macam mana nak jaga dua orang ni???






To those yang nak tgk rupa saya terkini..
hurmm silalah tgk gambar di atas ye..dirakamkan di depan restoran pizza hut n kfc 24 hours di tgh bandar alor setar...ayang alesha belanja pizza..tapi take away ahhh..
so berat terkini saya 82kg (gerun rasa)...harap2 boleh le turunkan lepas bersalin..
huhuuuuuu...
Sementara tunggu pizza..layan si alesha main kat playground..
kat sini pun bikin drama juga..lepas kita bawak masuk kereta..alesha mengamuk2..
tak puas main..terus papa kena gigit lagi..
adoyaiii..asyik menggigit je...risau sangat digigitnya baby nanti...



8 memo menunggu dibaca:

.zara. said...

hehe.. musti besh kan...
ehe!

fuadnis said...

wah..tetiba rindu kat doc anuar..hehe..doc yg paling best aku temui....

Ayang Alesha said...

alamak.. ayang x beli baju raya utk baby pon.. haishhhhh~ camne neh?? aduhaiiii..

Mrs SM said...
This comment has been removed by the author.
Mrs SM said...

sone dh kena jg2 dh la... dh nk dekat masa dh tu.. wee biaq betoi 82kg.. pas ni kena la diet no... ak doakan agar selamat semuanya....

fham5579 said...

Sone, ntah2 hg lebih krg aku gk bsalin..dh la due date kita hampir sama kan..anyway take care and be prepared always...beg bb dh letak dlm keta ka?
aku br dok baca blog hg ni tetiba ternampak plak ketupat pulut..aduyai tetiba teringin plak..btui gk kan aku ni confirm la xdn nk mkn time raya ni, kalau x mkn dlu la ni satgi mulala tanduk bercabang aku nk curi2 mkn gk time raya nnti...agak2 ada ka hah org jual kt PARAM...kena srh hubby cr la..kebetulan arini dia cuti g

Diamilikku said...

Sue : tau takpa...berat aku sblm ngandung 74..nih naik jd 82..hahahha

Hanim : ada..hang suh hubby pi cari..aku pun beli kat param...

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

sone hg ni dan lg dok kuar2 time dah cenggini...buatnya air ketuban pecah kat pizza hut tu, hmpa sethn dpt mkn pizza dgn kfc free...anyway hg x byk beza sgt la..muka ja chubby skit...u go girl...semoga slamat bersalin...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin