Tuesday, September 15, 2009

25 Ramadhan - Hari Yang Ditunggu


Wajah cute ini akan saya tinggalkan sebentar lagi...
pemilik wajah ini masih setia beradu di pembaringan..
saya tidak pasti apakah wajah manis ini akan bangun dan menghantar saya...
Tapi jauh disudut hati saya doakan agar puteri ini akan terus lena kerna meninggalkannya akan membuatkan saya sebak..

Insya allah...jika semuanya berjalan lancar..dan jika semuanya diizinkan Allah...
Puteri ini bakal menjadi kakak dalam tempoh kurang beberapa jam sahaja lagi...
Sayu dan pilu sebenarnya apabila memikirkan status kakak yang dipegang pada usia baru hendak menginjak 18 bulan...tapi saya percaya..ini semua rezeki Allah...insya allah..
saya yakin puteri sulung saya ini mampu menggalas tanggungjawabnya...

Semenjak kebelakangan ini..anak kecil ini semakin keletah..
semakin menghiburkan..dan semakin matang lagaknya...
Namun ada kalanya masih terselit manjanya...aduh...macam mana agaknya saya hendak membahagikan kasih antara tiga insan yang saya ibaratkan nyawa saya...
mr papa - semakin hari semakin mendalam cinta saya padanya...
alesha - tiada yang lebih bermakna dalam hidup selain melihat anak kecil ini membesar dan gembira...
Baby - umie akan pastikan baby dan kakak sentiasa mendapat kasih sayang yang adil...

Ya Allah...
kau permudahkanlah urusan ku hari ini..
kau berikanlah aku kekuatan untuk melahirkan zuriat kedua kami..
kau limpahkanlah rahmatMu ke atas keluarga kami ya Allah..
Tiada lain yang aku pinta..Ya Allah..
melainkan usia yang panjang untuk terus menjalankan amanah dan tanggungjawab sebagai isteri dan ibu...serta kurniakanlah padaku zuriat yang sihat dan sempurna sifatnya...serta bakal membesar menjadi insan yang soleh/solehah..
Amin.


10 memo menunggu dibaca:

Mrs SM said...

sebak plak ak baca entry hg hr ni.. ak sentiasa doakan keselamatan hg & bb... semoga semuanya akan berjalan lancar... AMIN

Naddiea said...

Insyaallah aleesha akan menjadi kakak yang baik.jangan risau sone.insyaallah semua akan berjalan lancar.take care

SYAbAR said...

InsyaAllah, semua akan berjalan baik & sempurna. No worry Su, akak dulupun abg-adik beda setahun tp semua kerja2 menguruskan rmhtangga esp anak2 kecil tak rasa langsung kesusahannya. Malah kita lebih enjoy lihat mereka membesar bersama.

arika said...

semoga slamat......
kiss alesha tuk maksu...
hihi =)

*SiRibenMerah said...

shahdu woooo.. x pe apple.. jgn risau nak jadi kakak.. sbb apple ada geng lepas neh.. kakak strawberry shortcake pon leh terima je dia ada 2 adik.. ahaks~

Umie, diam mu membuat hatiku risau...

ietafakyra said...

though its hard in the first place,but u'll still feel its great to be mum of many kids! trust yourself, insya allah sume selamat.

Ibu Aunis said...

Su, insyaallah aku doakan yg terbaik buat ko. Jangan la wat entry sebak ni lagi..dah la aku mmg sebak dah skang...moga ko selamat yer..

chEntA said...

tahniah sis!!~

Dj Epoi said...

ENTRY dan Gambaw terbaru BABY tuan Blog ini.....jom ke Blog Gua....

Eksklusif dari Dj Epoi

MiMiEZaN ZaHRa said...

semalam ummi dapat berita dari husband su..su dah selamat melahirkan baby boy semalam..2.6 kg..

congratez su..dah dapat sepasang yer..mudah2an aidilfitri tahun ni lebih bermakna dengan kehadira insan baru dalam hidup kalian..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin