Sunday, September 20, 2009

Aidil Fitri 1430



Wow...tahun ini saya beraya dalam pantang selepas 5 hari melahirkan lil' aisy... heheheh..
walaupun dalam pantang..tetap okay..nak pakai baju raya...
nak posing2 hari raya...mana boleh miss...
dan yang paling penting TETAP menjadi chef...hahahahha...
ramai org bising2...tapi nak buat mcm mana..kena jugak buat...
pagi2 saya bangun masak lontong...then siap potong nasi himpit n ketupat letak dalam bekas..
pastu mandi n siap..lepas saya siap..saya mandikan dan siapkan lil Aisy plak..
alesha mommy yang siapkan..tema tahun ni semua COKLAT...
dengan Lil Aisy pun pakai warna coklat...
lepas siap semua bermaafan sesama ahli keluarga..then posing time..tapi posing satu family...abah+bonda, abang+kak shana+tisya, Saya+mr papa+alesha+lil Aisy, Achik n Ayang tak sempat nak buat..
sebabnya nurse Klinik Kesihatan datang nak check...lepas check tu..
bonda plak ikut adik2 gi ziarah kubur..plus saya pun kena bawak lil Aisy screening jaundice...
alhamdulillah..jaundice dah berkurangan..nak diikutkan dah bebas...tapi sebabkan berat lil Aisy cuma 2.6kg..
so a bit risky..nurse tu suruh datang screening lagi sehingga lil Aisy cukup seminggu..takpelah..
prevention is better than cure..
balik klinik ada tetamu datang ziarah..kawan masa sekolah dulu..plus mak sedare..
lepas siap tu masuk dapur semula ngan abah masak nasi tomato, dalca...sebabnya bonda belum balik..
so terpaksa jadi chef lagi sekali..hehehheh...
dah siap tu barulah duk baring2..rehat2...bila org datang..keluar kejap..lepas tu masuk bilik semula...dan sekarang...layan blog.....
gila sempoi punya pantang....hahahhahahah..

Okaylah...lil Aisy nak menyusu...salam aidilfitri kengkawan....

4 memo menunggu dibaca:

Ibu Aunis said...

selamat hari raye!..xpe aktif jgn terlalu sgt jer sbb masih kurang seminggu. Kite mmg sentiasa rase ok jer tp kesannya kendian tk tahu..apepun..happy berpantang! ;)

ALUNAN TINTA said...

uik.aktifnya..jaga diri sama ye kak.selamat hari raya =)

lily azliyana @ mama zara said...

Selamat Hari Raya Kak Su!!!

1st of all, nk wish many2 CONGRATS utk kelahiran lil Aisy. sori lmbat wish sbb mmg lame tak online sejak balik kg ni. sy tumpang gembira tgk happy family kak Su ni..=)

Selamat menjadi kakak utk alesha jugak. jadi kakak yg baik yek sayang.=D

Dj Epoi said...

Selamat Hari Raya juga buat seluruh keluarga disana......

Seronok dapat beraya dengan keluarga luorang tahun nih....tambahan lagi ngn gibik2 baru huhuuuuuuuuuu....

Walaweiiiiiiiiii baru berkesempatan nak tinggalkan jejak..heheheh kat kampung di PENDANG line internet " eleeeek pooooooocik" heheheheheh

Walaweiiiiiiii TEMA cokelat tahun nih!!! kitaworang Hijau heheheheh.......Pasal kat Pendang dibawah jajahan BULAN heheheee

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin