Wednesday, September 16, 2009

26 Ramadhan - Kelahiran Yang Dinanti

Alhamdulillah...syukur saya panjatkan pada Allah atas kurniaan ini...
Setelah sembilan bulan menanti..akhirnya putera sulung (cahayamata kedua) kami selamat dilahirkan...
Aisy Mifzal Bin Nazmizan nama yang bakal diberikan untuk putera kami ini..
Yang membawa maksud Yang mewah dan Teramat Mulia...
Nama ini telah lama kami simpan..semenjak sebelum kelahiran Daniya Alesha lagi..
Dan kini lengkaplah hidup kami sekeluarga selepas dikurniakan sepasang cahaya mata pengikat kasih saya dan mr papa...

Kronologi kelahiran Aisy Mifzal:
8.00 am - Tiba di Mahsuri Medical Centre - proses pendaftaran..
8.30 am - Check up dan CTG jantung baby
9.15 am - Doc Annuar check bukaan and masukkan ubat induce..
10 am - Dipindahkan ke wad untuk berehat
11.00 am - contraction bermula...setiap 15 minit...
11.50 am - Turun tanda (darah)..
12.05 tgh - Doc Annuar datang check..pindah ke labor room semula..untuk proses kelahiran
12.35 tgh - Dimasukkan ke labour room, drip dipasang...
1.00 tgh - Contraction yang tidak tertanggung lagi..tapi masih mampu menahan..sampai satu ketika seakan ingin meminta epidural..tapi selepas dicheck bukaan sudah 7cm..sayang pula..so nurse cucuk pethadine...
1.35 tgh - bukaan sepenuhnya 10 cm
1.40 tgh - Doc Annuar turun...prosedur kelahiran dimulakan..
1.49 tgh - selepas tiga kali push...lahirlah aisy mifzal ke dunia dengan tangisan..hehehhe..
Umie pun keletihan..terus ketiduran...tak sedar doc jahit semua..sedar2 pukul 3.15 pm..kakak alesha datang cium umie...

16 memo menunggu dibaca:

Ibu Aunis said...

alhamdulilah..aku sentiasa menunggu berita ko. Akhirnya i'm first dapt komen..

Mcm muka si kakak waktu kecil gak kan..berat bape tu su..

Moga ko cepat2 sembuh. Seronok da dapat hero. bleh aaa pasni dapat slim..(heheh ayat2 jeles).

Apapun, selamat hari raye. maaf zahir batin ye. Moga umie dan baby sihat sentiasa. Amin

.zara. said...

halolo...
si tomey2 sudah menjenguk dunia...
alhamdullillah...
tahniah kak sue!
huuuu~

Dj Epoi said...

Salam .....Mok Cik!!

Heheheheeh Tahniah buat koworang berdua......
Walaweiiiiiii dah sepasang....
Nih yg buat Gua cemburu nak wat projek lagik nih hhehheheheh...

Orang yang Annuar memang HEBAT arrrr heheheheheh.....

NAma Baby sedap siut!! sesedap Maknanya....

Alhamdulilah Shukur!!
Raya keberapa nak tombang kambing? hehehehehehehh......

@e_da said...

Tahniah to both of u kak su... baby comelnya............ sweet jek muka... dah pun dpt sepasang kan..

kak su tahan le nafsu kena pantang time raya.. ida menderita je rasa pantang time posa.. huhu sadis tgk org berbuka lauk sedap2 huhuhu.. apapun take care kak... selamat berpantang

MiMiEZaN ZaHRa said...

salam...

tahniah buat sue & mizan..moga2 kegadiran cahaya mata kedua ni akan mengeratkan dan membahagiakan kehidupan kalian sekeluarga..

tomei nyer baby tu..cute lah..teringat kenangan mase lahir nya kaisah zahra dulu..hehe..

suked8787 said...

Alhamdulillah n tahniah buat k su n mizan....semoga hidup kalian berdua akan lebih berbahagia dgn kehadiran baby baru....so sweettttttttttt

:: HUSNA :: said...

alhamdulillah semuanya selamat...
tahniah kak su...
bestnyer dh dpt sepasang...
happy for u...

x sempat nk raye la kak ye...
hihi

SYAbAR said...

Tahniah... maka lahirlah Aisy dlm tempoh seminggu seperti yg dikatakan iaitu sebelum hari raya, dlm tempoh seminggu.

Alhamdulillah... ibu dan anak baik2 belaka. I really like ur baby name, the meaning tooo....

Dah ada sepasang, mesti lepas ni gap panjang kan dik...

CintaMelya said...

tahniah kak sue... dah sepasang...n terus la menjadi berpasang2 ok.. hehhe.. pe pun doa kak sue n baby sehat slalu...

**psstt : comel ahh baby...eeee.. gram2**

Cik Puan*PIE said...

tahniah sis...i silent reader je...tp trpnggil lak nk wish untk kelahiran baru ni..bby boy yg comel...

Anonymous said...

tahniah...
wah dah sepasang.


raya nie zakat fitrah dah lebih lah ya...

kuina said...

it me lor... x terlupa tukar profile..

take care yer sepanjang masa berpantang nie.

Apai said...

Tahniah dari kami sekeluarga. Yeay, kakak dah ada kawan nak ajak main sama-sama. Jangan gaduh-gaduh tau!

ietafakyra said...

congrates..wei, muka cam dani jer! hihihii... agaknya baby2 ni agak seiras, esok2 lain pulak muka dia. nway rest well and "be good" masa berpantang aaa, jgn main2!

ALUNAN TINTA said...

achik yang xsenang duduk kat maktab bila kakak masuk labour room.hehehe.xsabar nak tengok team bola dia la tue.

nUrLisDa said...

waa...tomeyy nye babyy..
cm ada rupe kak su laa ikit..
pa2 pn..tahniah kak su cz slamat melahirkan cute litle baby boy..
smoga perjalanan idup kak su smakin
bahagia bersama family tercinta

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin