Saturday, September 26, 2009

Majlis Cukur Rambut


Alhamdulillah...
Lil Aisy dah selamat dibotakkan...
Lil Aisy luruh pusat genap tujuh hari selepas dilahirkan..
sama macam kakak alesha..dan kalau ikut abah terus dibotakkan hari ketujuh juga..
tapi memandangkan mak bidan keberatan mencukur rambut pada hari selasa..
so majlis ditangguhkan ke hari khamis...yakni hari kesembilan lil aisy dilahirkan...
proses mencukur rambut agak lama jugak memandangkan rambut lil aisy yang banyak dan lebat..tapi akhirnya selesai juga setelah tiga ali bertukar mata pencukur...



Takde majlis besar2an pun..cuma sedikit pulut kuning yang dihidangkan bersama kari ayam..
then ayang alesha buat spaghetti...so sesape tetamu yang datang on that day semuanya dihidangkan dengan menu diatas sahaja...


Wajah lil aisy betul2 seiras wajah mr papa selepas dibotakkan..
memang anak papa lah lil aisy ni...yang beza cuma hidung n bibir...
part ni memang lil aisy ikut umie...heheheheheh...sorry papa....

berat lil aisy sekarang dah 3 kg - ditimbang 10 hari selepas dilahirkan..
alhamdulillah..dah nampak besarnya lil aisy...suka sangat2...
tak sabar nak tunggu lil aisy membesar dan membulat macam kakak alesha...



9 memo menunggu dibaca:

lily azliyana @ mama zara said...

alalala..cumeinye aisy wlu dh botak..hehe..tetibe hidung ni mcm terbau2 jek bau baby aisy tuh..tenang kan bau baby..=p

SYAbAR said...

Laaa Su,
Betul la, rupa baby Aisy cam papanya sebijik lepas cukur rambut.

Semoga sihat keduanya di dalam tempoh berpantang.

ALUNAN TINTA said...

ala cumilnya dia..berbeza sket bila da cukur.hehe.take care kak=)

TiNiE said...

sone!!! tahniah sekali lagi. kaktinie baru berpeluang jengah segala blog yg ado..syioook dah ada sepasang..hope sone n family happy2 di bulan raya ini..happy berpantang sis!!

Fathehi said...

mmmm..
Cumei & cute..

MariaFaizal said...

Oh my...
Time flies dik! And Aisy is so good looking! Trying to find time to go back Kedah & insyaAllah (if opportunity permits)auntie Maria nak hug baby cute Alesha first,then....baby handsome Aisy.

Congratulations to you & Mizan.And Happy Eid Mubarak dearie...

Mrs SM said...

sone... lil aisy mmg mcm muka papa dia la.... :)

~azue said...

uiks?.. bile hg bersalin?.. aku igt hg due bulan 10.. hehe.. nway.. tahniah yer.. dpt dh sepasang.. bila lagi yg ke3?.. huhuh

Naddiea said...

Sone,alhamdulillah selamat dah semua.aku baru hari ni dapat online sejak almost 2 minggu disconnected.Sone,gambar yg mula2 tu muka baby Aisy macam Aleesha la.2nd pic nk nampak sgt macam mizan.anyway congrats dear...!Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin