Monday, April 6, 2009

Alesha's 1st Birthday Celebration

Gambar-gambar sekitar Majlis Sambutan Ulang Tahun Daniya Alesha


Alhamdulillah...akhirnya sempurna sudah sambutan ulang tahun pertama Alesha...
Walaupun pada awalnya cuaca hujan..tapi semuanya berjalan lancar..
Majlis dimulakan selepas Solat Asar..jemputan qariah Masjid Assolihin, Taman Muhibbah...
Sebaik tetamu sampai, majlis dimulakan dengan tahlil untuk arwah Mama (Mama Tok Alesha)..
Sebelum sedikit doa selamat...
Masa ni..saya ngan alesha tak mandi pun lagi..belum bersiap...
saya sibuk berperang siapkan juadah di dapur..alesha plak takde sape yang nak mandikan...
so lepas dah settle hidangan untuk tetamu lelaki dan perempuan barulah saya bawak alesha masuk bilik n mandi..
Antara hidangan (Homemade) - Laksa, Roti Jala Kari Ayam, Bihun Hailam, Agar-agar Laici dan bubur kacang
Tempahan - kuih karipap
Buah Tangan Dari Tetamu - Kuih Tepung Cina (dua kaler..hijau dan merah)
Air Sirap dan Teh Tarik..serta jajan yang dibeli Mr Papa n Achik...

Alesha yang comot menyambut tetamu dengan tak mandi nye...
berpeluh-peluh semua cukup..
Tapi saya cukup happy sebabnya alesha sangat behave hari ni..
seolah-olah faham majlis ni dianjurkan untuk alesha...
macam tahu je majlis untuk meraikan setahun usia alesha..
Dan yang lebih best..alesha tak kisah siapa pun yang dukung dia hari ni..
semuanya dia ceria n happy...Alhamdulillah...

Owan melayan cucu main belon..
walaupun at first owan marah gantung-gantung belon semua..
tapi nak buat mcm mana..umie over excited kan..
so owan layankan ajeee...
Gambar tiga yang atas tu kawan-kawan saya...
Bazli (Ketua Biro Utusan Perlis), Pinat n Aida (staf media UniMAP)..

Mak Tok yang keletihan..sama-sama berperang di dapur dengan saya...
thanx mak tok sebab tolong kakak...bukannya tak boleh amik catering..tapi saya rasa puas kalau dapat jamu tetamu dengan air tangan saya sendiri...walaupun penat..letih..dan tak larat membawa perut ni..tapi saya gagahkan juga untuk anak tersayang...

Ini plak wajah-wajah AJK Keceriaan..Achik n Cik Tinta..
tiup belon..hias..dengan bantuan Mr Jeng the photographer..gambar2 nih semua mr jeng yang snapkan...insya allah nanti akan terhasil satu custom album...hadiah saya n mr papa untuk Alesha...

Nih plak gambar kek Alesha..
Doa Alesha (umie yang bacakan) - Ya Allah..panjangkan usia ku..usia kedua ibu bapa ku..usia seluruh ahli keluargaku...berikan rahmat ke atas kami semuanya...berkati hidup kami ya Allah..murahkan rezeki kami...Amin...

Alesha pun dah pandai tepuk tangan...memang dia nampak happy sangat2..
suka saya...

Ayang yang sangat bz..awal2 cakap nak amik cuti (Ayang bgtau owan n maktok nak cuti)..
tapi last2 tak cuti pun..org dah habis majlis baru dia balik..
pastu berlakon ahh potong kek ngan alesha...
hehehhe....nasib baik alesha maintain comel lagi masa nih..
belum berpeluh2....

Posing-posing alesha ngan acik, cik tinta, ayang n uncle apit...

Konon suh alesha pakai mask...sekejap je..pastu terus dibukaknya..
rimas agaknya...tak habis2 duk layan musical princess..hadiah dari tok mama Penang...

Gambar-gambar terakhir selepas majlis tamat..dah malam masa ni...
alesha dah comot dengan krim kek..achik pun kena gak..
itu lah satu2nya gambar uncle jeng the photographer...
bz duk amik gambar org je....thanx jeng sebab tolong kakak...

Happy 1st birthday sayang...
Semoga anak umie akan menjadi anak yang solehah..mendengar kata..
cemerlang di dunia dan akhirat...
Umie dan papa sayang alesha...
mwahhhhhhhsss

17 memo menunggu dibaca:

SYAbAR said...

Alhamdulillah.... Alesha dah nampak sihat dan ceria, majlis pun berjalan dgn lancar dan sempurna, ibubapa dan kaum keluarga dapat bergembira bersama, kawan rakan jiran tetangga boleh menumpang rezeki.

Untung anak2 sekarang. HAPPBY BIRTHDAY ALESHA. Ciuman sayang dari auntie.

Azure said...

happy birthday alesha!!

kek buat sendiri ke su? cantek

Syazwan Yazid said...

beres aja boss...huhu!

*SiRibenMerah said...

hehehe... Pagi neh bgn dia panggil ayang "mama".. pastuh wat perangai tamau makan ubat.. semalam sebelum tido.. dia suh ayang picit kaki dia.. lenguh kottt.. siap memusing2 lagi.. entah bila la dia terlena ayang pon tatau..chomeyyyyyyy la alesha neh =)

**sorry.. cuti x di approved**

vanillachoc said...

hehe! tuit nye dak sorg 2..
hikhik! besh lorhh~
rugi xpat itot!
haha! =)
btw, muge2 alesha d'panjangkan umur,
murah rezeki n d'berkati Allah selalu.... AMIN

Coretan Hati said...

Happy birthday Alesha and belated to Mije...semoga di lindungi Allah dan di rahmatinya....

Sue..sooo sweet the celebration ya......

ALUNAN TINTA said...

hahahha..ajk keceriaan merangkap ajk potong memotong.hahah.

::happy besday cutie::

fham5579 said...

EPI BUMFDAY to lil alesha...semoga jadi anak yg soleh...amin...

Diamilikku said...

Kak Syabar : Alhamdulillah...semua okay nampaknya...berkat tunjuk ajar dan panduan yang akak beri malam tu...sorry tak dapat jawab call akak semalam..sangat2 bz..tak sedar pun ada mised call..

Azure : tq..kek tu order saja..duitnya ayang SRM yang bayar..saya tak cukup kretip untuk design sendiri...

Jeng : tq tq tq

SRM : biasa ahhh panggilan mama tu..sumer dia panggil mama...btw umie dia sorang je yang boleh bagi dia makan ubat..orang lain FAIL...

Zara : tu ahhh ada exam kan..sayangnya..kalau tak abg jeng tembak gambar zara je lah ngan alesha..

KCM : Tq kak..celebration simple ja..tapi alhamdulillah..semua lancar..buat sunday plak tu..org2 di kedah cuti...

Cik Tinta : itu memang tugas rasmi bakal adik ipar..hahahhaha..nasib mai lewat dah..kalau mai awai dari pagi lagi duk kena potong memotong lah..hehehhe...tq ye dik

Fham : tq anim...amin..moga-moga hendaknya...

Mrs SM said...

HAPPI 1st BIRTHDAY TO LITTLE PRINCESS
autie sue minta maaf bnyk2... sebok dgn sukan jabatan kemarin.. ad game bowling smp maghrib..
Semoga aleesha menjadi anak yg solehah.. AMIN

Dj Epoi said...

Salam....Dari Dj Epoi buat Gibik2 Alesha dan semua keluarga kat sana....

Walaweiiiiiiiiiii!!!
Hebat!! Meriah!!! & Sedap!!!!

Tip-Top majlis nih.......
Gua tumpang seronok kat Kl ni jer lah!!!!!

TERUJA tgk Kek sebesau dan seCUTE tuh!!!!!

SEMUA.......Walawei!!!!! Sempoi!!!

AISHAH roslan said...

Salam wbt.
Hepi bday Alesha! :)

*baju abg mizan yg mahal tuuu. aha.

aramis2177 said...

Wah...sangat meriah sambutan birthday alesha.....nampak dia happy!!!senyum jaaaa sumer pics dia..hehhee...and tahniah utk sone sebab ghajin masak memasak semua juadah!!!!sedap2 nyaa menu!iskkk...iskkk.....baguih sungguh mak buyong nih!
aunty farah doakan alesha menjadi anak yg baik , solehah & mendengar kata umie & papa yer!selamat ulangtahun sayang!

@_da said...

seronok n meriahnya besday aleysha... kalau la dekat mmg auntie terjah kenduri aleysha ni.. dr kejauhan ni auntie doakan aleysha sihat, dimurahkan rezki jd anak yg cerdik dan solehah yer....

MariaFaizal said...

Happy FIRST Birthday Baby Alesha!!!
Told you Sue before? Alesha is one of best behaviour babies!

I'm so proud of you Sue. Kasih sayang yg Sue tunjukkan dgn menu fantastic home-made Sue, majlis meriah yg diberkati dgn tahlil & ayat2 suci Furqan. I'm so deeply moved.

I feel like I'm learning so much from you - about love & about rahmah Allah. InsyaAllah, next birthdays, akak nak majlis yg lebih Islamic mcm Sue kendalikan.

Kisses & hugs buat birthday baby...I wished I was there..

vanillachoc said...

eheh! mane akk taw neyh..??
2la.. rugi je xpat ngekor..
ley duk gomol2 si alesha..
haha! tp xpe la...
taun dpn la insyaAllah...
ade 2 kali bsday party kan..??
baby baru da kluar la katekan...
hehe! may Allah bless u n ur family sis... huuuu~ =)

Naddiea said...

sone,sorry lambat wish besday aleesha.kind of bz this 2 weeks.alhamdulillah aleesha makin sihat.semoga aleesha akan makin sihat lepas ni yer..amin

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin