Monday, April 20, 2009

Bz Plus Tak sihat

Saya sangat bz...
plus kesihatan yang tak begitu baik..
pregnancy alhamdulillah okay..
cuma batuk, demam sikit2, n selsema je..
kengkadang pening mencucuk2...
tapi so far masih terkawal...
cuma kengkadang rasa mcm nak tido je...
lusa saya ke Kem BTN di Kulim...5 hari di sana...
so semalam gi jumpa doc annuar untuk dapatkan surat pelepasan aktiviti lasak..
kandungan dah 17 weeks...so doc ada buat scan semalam..
bila tanya je pasal sex baby...doc cakap tak berapa clear lagi...

Doc : Anak first lelaki ke perempuan..??
Me : Hurmm perempuan..nape doc..girl jugak ke...??
Doc : oowhhh banyak lah baju2 kakak dia yg kaler pink kan...
Me : Dah takde...sebab dah bagi dekat cousin dia...
Doc : Okay..jgn duk beli baju apa2 lagi lah ye...kalau nak beli kaler putih ke cream ke bolehlah..pink semua tak payah la...
Me : owhh memang tak beli lagi pun..awal lagi rasanya...
Doc : Bukan apa...rasa2nya mcm ******** ... so better relax2 dulu...
Nanti next check up kita confirmkan..tapi setakat sekarang..saya boleh katakan 60% memang *********....

oowhhhh....perasaan saya sangat bercampur2 ketika ini...
tapi masih bersabar untuk menunggu keputusan rasmi 17 Mei ini...
Setakat sekarang perlu dirahsiakan dulu....
Apa2 pun saya bersyukur dengan rezeki Allah...


13 memo menunggu dibaca:

Dj Epoi said...

Kalau tengok dari *.*.*.*.*.*.*.*.* yang ditanda ...MAKNANYA ...

PEREMPUAN hehehehhee.....

Cuba korang Sambungkan sendiri bintang tuh hehehehehehh

Take Care Sue

Suked & Gua dah lama tunggu Entry Lu heheheheh

Diamilikku said...

hahahahhaah bro....
nak gelak jer..tak nak cakap yg lain2....hahahhahahaha....

bintang pun diperatinya yer....

aramis2177 said...

Alahai sone, siannya.....
jaga diri leklok naa...preggie2 ni kalau sakit2 tu azab dia terasa lain sket kan!ghasa extra lelebih gitu......huhuhh....hopefully sone pi BTN ni xdak apa2 aa.....jgn duk buaih2 sgt okeh!!!
p/s: bintang2 tu apa tuh?woo rahsia!nak teka......boy kah?sebab doc xbg beli bj pink!hehehhee

Naddiea said...

sone,take care..x kira la anak pompuan ka boy ka.asalkan sihat n sempurna dah alhamdulillah.ka gurl lagi boleh aku buat menantu untuk hero2 aku.aleesha x bule sbb bro dj epoi dh cop dah.hahah...aku nk booking anak hang ngan kak farah.buat menantu bule?

MariaFaizal said...

Sue dearest,
I have 3 friends when their doctors said "I'm pretty much sure that the baby is a girl" :D

Hari bersalin, bila nurse angkat baby tunjuk kat mommy..guess what?... Ada 'bird' he he..

My 3 friends trusted their doctors' prediction and only brought the pink coloured baby's attire to the medical ctr the day they gave birth :)

Do take care dear & kiss Alesha for me please...

Baby Lyana said...

gelak baca komen kak kimie.. as for akak.. bila perut 5 bulan..my grand ma and mak telek..dia cakap anak lelaki..mak akak pulak dok mimpi cucu lelaki.. bila tgk muka akak yg licin dan cantik..org ckp pompuan..bila akak kuat merayau dan kuat makan.. MIL cakap anak perempuan.. dan tadaaaa! kuar Lyana.. so, moral of the story.. beli je natural color..bila dah kuar, baru beli pink @ blue.. dats what i did to Lyana before birth..

@_da said...

wahhh kak tgk gaya doc cakap tu.. mcm boy je.. sonok kalau dpt sepasang tu...

g Btn jgn buat aktiviti lasak2,,, tp nampak gaya kurang rehat masa tu... akak hati2 ya...

Diamilikku said...

Kak Farah : tu lah..rasa perit lain mcm..bila terbatuk rasa sakit kat perut mcm baby menyucuk2...adoyai...
heheheh..bintang tu firasat bro DJ..

Nadd : hehehehhe.boleh boleh buat menantu...tapi tunggu aku dapat baby girl dulu na...

Kak Maria : hehehheheh...tu lah..budak opis pun mcm tu gak..so jgn duk percaya prediction doc ni kan...

Kak Shaf : Tu Lah pasal..masa alesha dulu pun tak beli baju pink...semua earth colour..so elok lagi untuk next baby..yg pinky beli lepas alesha lahir plus hadiah kengkawan..yg pinky je sone bagi kat org..yg sone beli still ada lagi...

Eida : hahahahhaha...nak gelak jugak...tunggu ahh 4 minggu lagi...

SYAbAR said...

Setuju dengan dgn Maria. Akak sendiri mengalaminya dik.... Masa scan masa dok tengah tahan sakit nak bersalin pun Dr. kata baby girl. Everything beli semua girl konsep sampaikan ke set bedsheet baby akak buat sendiri flower crossstich tampal kat bantal2.

Keluar2 Dr. tunjuk 2 kantung. Abang siap tanya `orang tukar anak dia ka?'

Kita ni sama2 kurang sihat dik. Doa akak semoga kita sama2 cepat pulih. Amin

Diamilikku said...

kak Syabar : hehehhehe...kelakor tul..dua kantung ehkkk...takpe takpe....kita tunggu baby lahir je lah ehkkk..senang citer....

owhh akak pun tak sihat...su doakan akak cepat sembuh yer...su belum sempat sembuh dah kena gi ke BTN dulu...

TiNiE said...

halu halu..
dah balik dari BTN lum...
jgn lupa no, kalau dan mai la kenduri umah kaktinie nanti, k...
take good care of urself...

Diamilikku said...

kak tini..
lum pegi pun lagi...esok baru pegi sampai ahad nih...kenduri kak tini tak dapat pegi..sebab sone ikut mizan gi KL dia ada competition kat bukit jalil...sorry yerrr sis

sabrosa said...

achik tau jawapanya..jawapannya ialah anak gemok..hahahhahahah..xkira la boy ka gurl..janji gmok mcm kakak alesya dia jugak..heee

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin