Friday, April 3, 2009

Doakan Alesha

Hari ni buat kali ketiga...
alesha bertemu dengan doktor...
kali pertama pakar kanak2 di Mahsuri...kedua doktor Kamal..
Dan kali ni kami terus ke PMC..
atas nasihat Along n my fren Jue UKK...
Kami ketemu pakar kanak2 Doktor Guna di PMC...
Masuk je bilik doktor..siren terus kedengaran dengan kuatnya...
belum doktor sentuh lagi pun...sangat fobia...
once doktor sentuh lagi lah siren berbunyi dengan nyaring...
suhu badan alesha normal..alamdulillah..
cuma doc kata kahak banyak memenuhi dada alesha...
hidung tersumbat dengan mukus pekat...
so doc bagi dua decision...
> warded n nube..
> try makan ubat yang power sket...

After discuss dengan mr papa...he decided to choose the 2nd one..
katanya kesian alesha terlalu kecil untuk diwarded..nanti disuntik jarum...
proses nube tu lagi...but kami still dapatkan pandangan doc..alesha belum tahap serius untuk nube..so takpelah..kami cuba ubat ini dulu...this coming Tuesday kena jumpa doc guna balik..
kalau still tak de improvement then no choice...alesha perlu warded...

So inilah ubat2 yang diberikan..
dua ubat cair kahak...satu cecair satu serbuk..ubat selsema..ubat demam (kalau perlu)..
dan ubat batuk...

dan seperti biasa juga proses nak bagi alesha makan ubat sangat susah...
her biggest fear lah kiranya...
tapi nak buat mcm mana..terpaksa sebab nak alesha fully recover..insya allah...

**kalau perlu untuk alesha warded pun biarlah after her birthday celebration this sunday...
biar dia rasa seronok dulu sebelum merasa sakit...**

Kawan-kawan sekalian..
doakan alesha ye...
saya tak sanggup tgk alesha sakit gini..
kalau lah boleh saya tanggung sakit dia...sungguh saya sanggup...
tapi apakan daya...ini ujian untuk saya (menjadi lebih kuat dan tabah) dan ujian untuk alesha menanggung kesakitan...Ya Allah..kau permudahkanlah dan sembuhkanlah sakit anakku ini sepenuhnya....


8 memo menunggu dibaca:

vanillachoc said...

she'll be fine sis..
i hope so..
m0ga dye cpt sembuh..
xde la mama dye ni rsau sngt..
kan..?? akk pun jge kshtn k..
u're carrying her sister too..
be gud, be safe k..

ALUNAN TINTA said...

i'allah xdak pape..doa yg terbaik tuk dia.

@_da said...

auntie doakan moga aleysha cepat sembuh yerrr... makan ubat dengar ckp umie tau.. cian umie nak bawak adik lg... aleysa kan budak baik kan... :)

SYAbAR said...

InsyaAllah, Alesha akan sembut tanpa perlu warded.

Su cuba mlm2 sapukan vicks kat tapak kaki. Pastu sarungkan dengan stokin. Akak rasa tak de masalah letak vicks kat tapak kaki.

Utk bahagian dada, belakang dada dan ubun2 kepala, letak minyak telon atau something yang mild setiap kali lepas mandi mesti.

chEntA said...

semoga alesha cpt sembuh!!~

Dj Epoi said...

Inshaallah Sue & Mizan...

Rasanya Lu orang dah buat yang terbaik dah tuh!!!
Kalau Gua ponk Gua buat macam tuh gak!!!!

Gua doakan Agar Alesha cepat sembuh...
Buat Korang Berdua ponk kena gak arr jaga diri.....
Mizan ......Gua tau Lu ponk sibuk sekarang.....Jaga Diri Bro!!!

Gua doakan yang terbaik Buat Lu orang sekeluarga.....


Sebagai yang bergelar SAHABAT Lu Orang skank!!!
Hari nih Gua nak jadik Commentor pertama kat Ruangan nih!!!!

Bro Gua tak sangka dapat kenal ngn Lu orang Sekeluarga..
Lu orang semua mmg rock abis!!!
Memang Nganm Gila Babai ar ngn Family Gua....
Tak sangka kan?
Bangga siut!!!!!!

SELAMAT HARI LAHIR SAHABAT!!!
Mizan .....Lu dah tut!!! tut!!!! tut!!!! ...welcome to the Club anak Ramai heheheheheh
040409 Cantik arrr num nih!!!
Beza ng Gua 2 hari jer siut!!!!

Sue & Alesha Luorang Bertuah dapat ( MAN BELON YANG Punya...hehehehehh
Im Soorry!!! )

Cik Riben & Achik
Ayahnda & Bunda Sempoi!!!!! dapat Abg Atlit Nih!!!!!

P/S - Alunan Tinta jugak ...k!!
Ok ker ? heheheheh katanya dah mashhhhhhuuuuuuuuuuk?

aramis2177 said...

Salam sone,
kaka farah doakan alesha cepat sembuh!moga dia xkena warded.....sian dia!jgn risau & sedey2 naa umi!insyaAllah dia akan ok sooner!!!take care & muahsss to alesha....
p/s: hepi befday to mizan sama yer!

jue@dnjuice said...

kak sue... if alesya warded pun rasanya kak sue tak perlu risau sgt... sebab proses nak setkan branulae tu tak ambik masa yg lama ... sebab dr guna x suka dengar budak teriak lama2.... n the naebulizer tu tak sakit cuma budak2 rimas sebab mask tu dok tang muka ja... n lepas tu depa akan rasa dahaga skit ja.... apa2 pun utk kebaikan alesya gak .....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin