Tuesday, April 28, 2009

Seperti Dijanjikan - Wajah Baru

Hendak ku tangisssss....tiadaaaaa...berair mata.....
huhuhuhuu...
inilah wajah terbaru puteri saya yang sudah nampak ala2 boyish...
selepas proses pemotongan rambut depan oleh owan tersayang....
imej ini membuatkan anak saya semakin melasak dan memanjat dengan begitu tangkas dan pantas...ya..saya tidak mahu berkata apa2..
kemana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi..
alesha pasti mewarisi bakat melasak ini dari umienya...
hahahahhahaha....yang dalam perut ni nanti tak tahulah keluar mcm mana...
umie tetap nak melasak walaupun ada "Baby" dalam tummy...

Apa2 pun...saya tak kisah..
kesian jugak tgk alesha naik rashes kat muka sebab rimas dengan rambut...
lagipun alesha masih kecik..nak ikat rambut pun dia tak faham lagi..harap lepas nih bila rambut dah memanjang alesha dah faham pentingnya mengikat rambut dan membiarkan apa jua objek cantik diletakkan atas rambutnya...
so that umie tak perlu ginjengkan lagi rambut alesha...hehehehhehe....
owhh ya...alesha dah semakin membulat..
kuat makan sekarang...suka saya tgk..hehehhehe...dah mendapat kembali katang2 yang hilang itu...best best best.....

15 memo menunggu dibaca:

@_da said...

Akak biarkan je dia melasak.. tp akak kena pakaikan jugak apa2 brg2 yg feminin untuk dia bg tak nampak boyish... heheheh

:: HUSNA :: said...

xpe kak nnt alesha dh besar boleh simpan rmbut panjang2...

azam said...

besar besar karang dah reti ikat rambut baru simpan bagi panjang rambut tuh haha

aramis2177 said...

Sone, comei apa alesha mcm nih!xpa kecik2 gini dia xreti apa lagi....lagi pun sesuai laa ngan dia yg suka melasak2 gitu....kemaih sket.....kalau pjg sampai tutup2 mata mau rimas gak si kecik nih!huhuhu...rambut bdk2 cepat pjg...umi jgn risau2 okehhh!!!!Jaga diri leklok tau!!!jgn duk melasak sgt...iskk...iskkkk

Syazwan Yazid said...

waahhhh...! comel2...! gerammm....!

lily azliyana @ mama zara said...

Hee..ok jek alesha rmbut pendek tuh. takdela nmpak boyish sgt sbb rambut alesha lebat. msti tak lame lagi panjang balik..tp alesha msti seronok kan rmbut pendek sbb nak buat ape mcm bebas jek.tk rimas..kite mak2 ni jek dok sibuk nk anak rmbut pjg biar nmpak gurlisshh gitu..hahahaha..

Baby Lyana said...

sure panjang cepat je rambut dia..cam rambut lyana..oh ya, alesha dah membulat...lyana yang lasak sekang ni makin susut..tapi, bila dukung tak terasa ringan pun.. hahah.. tapi yg penting, makin tinggi....... makin pandai mengemas..dan segala2nya..kuruihhhh mak dia ni..camner la sone layan alesha yang melasak dan bawak perut lagi.. huhu

Diamilikku said...

eida : setakat sekarang hanya baju feminin sahaja yang boleh dipakaikan..tapi sangatlah tak behave..duduk confirm nampak spender..kalau pakai jeans nampak behave sesangat...hahahah..

Husna : hurmm...bilalah nak besar..pinjam poket doraemon lah nak tgk alesha 2 tahun dari sekarang..boleh gitu??

Azam : ha tu lahhh..nak tunggu besar lah ni..tak sabar nak ikat rambut dia...

Kak Farah : Comei ehhh?? hahahah..kak farah suka ahh kak farah dolu2 memang rambut pendek sokmo kan..umie alesha nih rambut panjang sokmo...

Jeng : Comei macam umie dia lah kannn..bukan macam achik dia yang perasantan tu...

Diamilikku said...

Zara Mom's : tu lah pasal....tapi nampak dia memang sangat selesa sekarang dengan rambut baru..takde lah asyik2 tepis2 rambut...


Kak Shaf : Haah..memang cepat pun rambut dia panjang...tapi tak selebat rambut lyana..sebab rambut alesha halus2...tak nampak hitam pekat macam lyana...
Kak Shaf sebab itulah allah tak bagi sone sickness kot..sebab nak bagi menjaga anak yang lasak sambil bawak baby dalam perut..hehehhehe..syukur dipermudahkan..

Dj Epoi said...

Sue - Walaweiiiiiiiiiiii dah besau gedabak dah gibik2 nih hehehehehheheehe...............
Cun Siut!!!

Nanti Gua kemabali kat sini semual ..k

Tengah takder mood nih!!!!!
Perut tak selesa lagi arrrrrrrrrrrr!!!!

K Sue take care...
Salam sama Mizan......Cik Riben & Achik & Tinta wowwwwwwwh!!!

ALUNAN TINTA said...

kan da kata demok2 ni xkan kurus punya..cyg dia.mmuaah.geram!!

Diamilikku said...
This comment has been removed by the author.
Naddiea said...

sone,jumpa di kl nanti yaa neng!

SYAbAR said...

Alhamdulillah alesha dah sihat. Biasalah dik... baby ada pasang surung keadaan. Mudah kena seerang demam dan recover pun cepat

Kata nak mai KL, bila dik

*SiRibenMerah said...

tetap maintain cute mcm ayang kannn????

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin