Wednesday, April 29, 2009

Bangun Pagi Gosok Gigi

Hari ni saya mendapat berita gembira...
hehehhe...PIL saya di terengganu akan mendapat dua lagi cucu tahun ini..
insya allah saya akan melahirkan baby pada bulan September..
Dan Kakak Ipar Mr Papa (Wife abang yang sulung) insya allah akan deliver pada bulan Disember...dahsyat sungguh...
Tahun lepas maa n ayah dapat dua baby girl juga dari mr papa n abg long mr papa..
kalau ada yang mengikuti blog saya dulu...pasti tahu..abg sulung mizan dah berkahwin selama hlebih 5 tahun tetapi tidak dikurniakan anak sehinggalah tahun lepas Kak Long selamat melahirkan baby girl pada bulan November...(Lewat 7 bulan dari Alesha)...dan kini Kak Long disahkan pregnant lagi anak kedua...Alhamdulillah...Berkat kesabaran menunggu lima tahun ... kini Allah kurniakan rezeki kedua walaupun baby Humairah baru berusia 6 bulan...
Rezeki jangan ditolak kan....moga kak long selamat sehingga ke saat melahirkan...
Okay..alesha sekarang dah diajar memberus gigi..
walaupun giginya baru 3..tapi saya nak biasakan dengan amalan ini seawal mungkin..
So petang semalam saya ke Guardian dan dapatkan berus gigi Oral Baby Stage 1 (4mth-24mth) n ubat gigi Colgate perisa strawberry....balik je rumah saya terus bukak n bagi alesha pegang..
Alhamdulillah..alesha faham fungsi alat yang diberikan itu..terus diletakkan di mulut...
Kemudiannya pula, saya letakkan ubat gigi sedikit..n bagi semula berus untuk alesha..
Dan seperti juga tadi alesha cerdik melakukan aksi org memberus gigi termasuk lidah sekali..
mungkin duk tgk papa n umie selalu buat mcm tu...
Mr papa kata saya ciwi..tak dan dan belikan anak berus gigi..
lantaklah...saya nak pastikan alesha mempunyai gigi yang bersih dan sihat seawal mungkin..
biasalah..umie dia dulu bekas pemenang gigi tercantik (masa standard 2)..hehehhe...
Dan pagi tadi bangun tido pun saya tolong beruskan gigi alesha...
alhamdulillah..hari pertama ni nampak okay jer...
Harap2 berterusan ke akhirnya....
**Esok kami akan ke KL...Mr Papa ada competition di Bukit Jalil Sabtu dan Ahad ini..
Dan Saya pula akan menghadiri majlis tautan kasih (Wedding) teman reporter hari Ahad ni..
Selepas wedding kami akan terus bergerak pulang ke Kedah...sebelum saya perlu ke KL semula untuk urusan kerja rasmi pejabat bermula Selasa hingga Khamis...
Auto Publish Entry insya allah akan diusahakan...
Nadd - jgn lupa janji pertemuan kita yaaaa**

6 memo menunggu dibaca:

aramis2177 said...

Yeah, *clap2!* da besaq dia...dah pandai gosok gigi!hehehhee..comei!!!!nanti lepaih ni leh sengih sokmo!!!!eehh...anak menakan mizan nama sama Humairah laaa...huhuuhu
p/s Sone:
Fareeza ada kat sini bawa org umrah, if ada apa2 nak pesan , email kak farah kat aramis2177@yahoo.com
okeh!!!!

lily azliyana @ mama zara said...

Wah..bagusnye alesha dh mula berus gigi yek. zara gigi dh 6 btg mama tak belikan berus gigi lagi..huhu..

Mama alesha, klu tak keberatan, lps ni sharela cara2 nak berus gigi anak tu. act saye tak tau cara yg betul. nnti anak tu meronta2 wktu berus gigi cmner. n selamat ke ubat gigi tu utk budak2..


p/s: cantik layout blog baru..=p..n ade award utk mama alesha yek. silela amik kat blog sy..hee..

Baby Lyana said...

heheh...comey..lyana pun nak masuk 2 btg gigi dia.. nanti nak pi beli beruih gigi dia plak la...


eh eh..ade award kat blog.. pi amik na..

Ibu Aunis said...

hahaha..ganas tu..berus gigi cm tu terus..anak aku pkai berus gigi yg lembut sket ..yg masuk kat cari kite je..sonang sket nak berus masuk mulut die..taklah batang berus yg pjg...

takpe..kena biasakan berus..lama2 die tak takut

Azran Fitri Rahim said...

makin comel anak hang...

ALUNAN TINTA said...

akak kena tag=)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin