Wednesday, April 22, 2009

Si Rambut Toncet

Saya n mr papa sedang mengikuti kursus BTN di KULIM..
semua entry auto publish yer...
akan dibalas komen2 selepas pulang pada hari ahad 26 April...


Rambut Alesha dah semakin panjang..
tapi lum cukup2 panjang untuk diikat betul2...
kalau dibiarkan plak..alesha akan rimas rambut menyucuk2 mata n muka..
sampaikan naik ruam2 merah kat pipi n dahi alesha...
kesian plak saya tgk ...
so end up saya ikatkan toncet dua...


Tapi nan adonya toncet tu dapat bertahan lama...
sekejap je si kecik nih akan mula tarik2 getah rambut..
memang pantang alesha dari beberapa bulan lagi..tak leh ada sebarang benda di kepala..
head band..cekak..sepit..or getah..confirm sekejap je eloknya...lepas tuh...


Nih tgh usaha nak cabut getah rambut...
memang tak boleh tahan langsung..
yg umienya kesian alesha duk rimas...bila kita buat bagi tak rimas..dia tetap rimas jugak...
hai anak anak...
sekarang nih saya confuse..
nak dipotong rambut tu terasa sayang...saya kalau boleh nak cepat2 tgk alesha rambut panjang..
leh ikat cantik2...tapi kalau dah gini keadaannya...
camner nak panjang???

Any suggestion???? Please...

**AUTO PUBLISH ENTRY**

11 memo menunggu dibaca:

@_da said...

budak2 mmg rimas kalau kita pakai kan apa2 kan... tangan laju je tu nak bukak tu.... heheh.. cute

lily azliyana @ mama zara said...

Namaknye zara pon same perangai ngan alesha. pntang dipakaikan benda kat kepala. kite punyela belikan cekak rmbut, topi cntik2 tp syg die tak mau pakai. plg nak pon bubuh sepit or skaf yg halus2 tu br bertahan lame sket sbb die tak rase benda menyibuk atas kepala..hehe..

MariaFaizal said...

Sama mcm Ayesha.Tak nak langsung pakai apa2 atas kepala.Sigh...

I guess we have to wait till they both (Alesha & Ayesha) ready for hair accessories then...

Mmuaaahhhh baby Alesha!

Baby Lyana said...

oh.. sgt terbalik dgn Lyana.. dia letk apa pun, takkan cabut.. maybe sebab dah dibiasakan since umur 2 bulan..and selalu puji dia cantik kalau pakai benda2 tu semua..

aramis2177 said...

huhuhuhu...comei laa puteri sorg nih!!!!!walaupun dia rimas..tp tetap cute ngan toncet kecik tuh!huhuhu

Coretan Hati said...

Ish.comeinyer....gigihnya berusaha yer Alesha...hahaha sama jer kan..Aliya pun xnak di pakai apa2 kat kepala dia

*SiRibenMerah said...

aipppp.. dak kecik neh nk kne terapi ais neh.. hehehe.. =P~

Naddiea said...

takpa sone.nanti dh besaq besok hang x cukup tangan nk ikat rambut aleesha.kena plak dia dh pandai memilih sepit2 rambut ni.just wait n see yaa..

Dj Epoi said...

Gua bab2 anak Pompuanh nih Gua no Komen pasai takder pengalaman...

Kalau Power Rangers, Atroman Taro dan lain2 bley tanya Gua hehehhe

Macammana buat ponk ..Gibik2 nih maintain Cun....

sabrosa said...

haha..bro, mask rider ka mesti lu layan gak..hehhe..xpon gaban ka..cybercop...huahua

arieon said...

Memang tak duduk diam kalau budak-budak ni. Ada ja yang mereka akan buat. Apa yang penting ialah kena sabar.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin