Saturday, April 4, 2009

S.U.R.P.R.I.S.E

Ada org terkejut..."wa kena beb" hari ni...
tgh hari tadi...saya ke hulu ke hilir mencari ikan untuk kuah laksa esok..
sangat jenuh nak dapat ikan sekarang...musim tak menentu...so ikan tak banyak...
kul 12 baru jumpa ikan..tu pun kami sampai ke kubang rotan...
(Kak shaf..sorry tak sempat sangat2 nak gi umah kak shaf)..
balik terus masak lunch...bonda ngan abah ada kenduri..so saya take over lunch menu..
asam pedas ikan pari..sayoq pink (bayam merah) n ayam masak kicap...
simple tapi sedap...semangkuk sayoq habis kat mr papa sorang je..
habis tu terus mula proses siang ikan n bersih ikan untuk direbus..sumer 7 kg ikan..
kul 3.30 baru habis..mandi2 sume..pastu terus gi giant..
beli macaroni plus barang2 untuk buat macaroni goreng...
kebetulan my elder sis...Along n family datang from Jitra...so kiranya bolehlah buat simple celebration untuk mr papa...
balik terus berkungfu kat dapur...mr papa goreng wedges...
saya buat macaroni...
5.30 siap...duk mengadap hidangan satu family....
abah..bonda...iyra..achik..saya..mr papa..alesha..
along..abg jamal..nana..amsyar..nadia..akim..dina..
selesai makan sumer buat hal masing2...mr papa tak habis2 duk komplen takde kek...
masa kat giant siap nak amik kek pandan lagi...cukuplah kononnya untuk bday dia..
Tapi saya tgh keresahan...saya dah tempah kek dari kawan saya..
tapi dia tak hantar2 pun lagi...ish ish ish..kang kalau along dah balik confirm takde org nak makan dah kek tu nanti...

Kul 6.30 baru kawan saya hantar kek...saya suh akim bawak masuk bagi kat mr papa..
mr papa amik letak tepi..buat bodo je...pastu bila saya masuk je umah..dia cakap tq ye love...
saya cakap dah bukak ke tgk..
mr papa cakap kek alesha kan...nape kawan love hantar awal...
saya cakap ahh bukak dulu...bukak2 je tgk tulis mizan...terus sengih sampai telinga...
SURPRISE...hehehheheheheh..
mana tergamak hati saya tak nak celebrate bday suami tersayang...
walaupun sekadar choc cake oreo...tapi cukuplah kan..
sebab mr papa tak makan kek berkrim2...so better kek chocolate...
alesha pun makan banyak jugak...
hehehhehe...
so sekian...celebration untuk hari ni...
kita tunggu citer esok plak untuk bday celebration alesha yang sangat Islamic...


10 memo menunggu dibaca:

vanillachoc said...

wahhhhh~ sngt suwit la sis..
bagus2!

AISHAH roslan said...

Salam. Hepi bday Abg Mizan! hehe. esok lusa bday si kecik plak :)

Dj Epoi said...

Wah...Gua call petang tadi...!!! Buakan main seronok lagi Mizan......!!!
Siap cakap ader Cokelat Kek lagi hehehehheehh...seronok sunggoooh dia.....

Ok lah tuh.....Baby Alesha ponk dah nampak makin sihat & memahami apa yang Ayah & Umi dia buat waktu nak potong Kek tuh!!!

Tak bley tahan arrr Gua....!!!
Katanya besuk ader Laksa...!!!

Mizan siap bagitau dia tak nak gi tgk bola malam nih.....katanya besuk nak bagun awal...nak tolong potong bawang untuk Laksa hehehehehehhehehhe

Cik Riben.....hari ni....Umi Alesha buat macaroni goreng...
Besuk Laksa you yang buatkkan eik!!

Gua tgh frussssssst gila nih....bila dimaklumkan dari Darulaman Stadium oleh Achik sekank..KEDAH 1 - Kelantan 2 huhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!

Syazwan Yazid said...

jeng pun tak makan kek krim...haha!

sabrosa said...

tension kalah!!!!!arghhhhhh

ALUNAN TINTA said...

uik.besnya..achik nak suap cik tinta dari jauh je.haih..

aramis2177 said...

Sone,
Waahhhh...surprise lagi!!!!hehehehe...senyum sampai tinge laa cik mizan kita yer!hehehee....senangnyeee sekali celebrate birthday hubby & anak kan!!iskk....siap ada laksa tuh!!!!!slurrrppp....makan utk kak farah sama naa!
Kami satu family nak wish mizan & alesha sentiasa diberkati olehNya....Semoga panjang umur, murah rezeki and diberi kesihatan yg berpanjangan....AMIN!
Salam sayang dr JEddah!

Mrs SM said...

heppi 28th b'day to mr papa..
semoga berbahagia bersama isteri tersayang, aleesha & bakal anak yg dilahirkan nnti.. AMIN

*SiRibenMerah said...

bRO dJ--->>

a'ahh.. buat la sangat.. I kat opis arineh.. x dapat cuti.. kne set question exam utk final..
sgt mcm bizi.. x sempat nak lari2..
hukhukhuk..

tadi pagi nak kuar g keje pon Umie Alesha da muncung2 majok sbb dia suh I amek MC arineh.. hurmmm..
nak wat camne.. kedua2 bos x de kat opis neh.. nak cabut balik pon ramai sgt kepochi2.. haishhhhhhhhhh~

I pon duk terbayang kuah laksa my sis wat tuh.. shedappp okeh.. ada isi ketam lagi tuh =P~

MariaFaizal said...

Sue,
You're so sweet....
Anyhow Mizan has had a great birthday. Thanks to YOU!

Looks fwd to Alesha's birthday update.Kiss, kiss goodnight to baby Alesha.

P/S: Iyra, bro Hisham came over to our place this evening & then I knew that you actually have got formal training in sewing. Ah..I'm so jealous! :D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin