Tuesday, April 14, 2009

Selamat Tinggal Sayang

Saya ke Penang bermula hari ni hingga Sabtu ni...
So pagi2 tadi Mr Papa hantar saya ke opis..sebelum terus shoot balik Alor Setar..
Alesha ditinggalkan dengan owan kesayangan dan mak tok..
Mr Papa juga ke Penang tgh hari ini..ada appointment dengan Doktor...
Settle semua mr papa akan menemani Alesha di umah owan...
Kenapa saya memilih tinggalkan Alesha di umah owan??
Sebabnya Mr Papa sekarang bz menjalani latihan..
Pagi dan Petang...(setiap sesi 3 jam)..latihan dijalankan di Stadium DarulAman..
Jadi mudah untuk mr papa..dan alesha sendiri dijaga oleh abah saya sendiri...

So..gambar2 bawah ini saya rakamkan pagi tadi..
sedang saya sibuk mengemas beg2 baju...


Gambar 1 : Alesha baru bangun...bukak2 je mata terus sengih..sebelum berguling2 atas katil..
Lepas tu mula buat muka nampak umie duk mengemas barang...

Gambar 2 : Pose Selamat Pagi Umie...senyum panjang...
Dia tak tau lagi ni dia nak kena tinggal....masih boleh bergelak tawa...

Gambar 3 : Dah mula sedar..something wrong somewhere..nape umie tak stop kat umah mama (Pengasuh)?? Nape papa hantar umie hari ni...Confuse confuse..

Gambar 4 : Semakin Confuse tgk papa turun car..amik beg baju umie...Lepas tu umie dah mula gomol2 cium2 sikecik ni puas2....muka dah lain macam masa ni...Nak Nak bila nampak papa dah ubah baby seat letak depan...

Gambar 5 : Flying Kiss dalam keterpaksaan...Umie nak gi mana ni? Confuse melanda...Papa nak bawak alesha gi mana ni...hehehhe..sorry ye sayang..umie kena keje...nanti hari Sabtu Umie balik ye sayang...mwwaaaaaaahhhsss..saaaaayang anak umie....


10 memo menunggu dibaca:

:: HUSNA :: said...

siannyer alesha kena tggl.. nk tggl anak sekejap pon x sanggup. tp nk buat mcm mn kn.. demi tugas...

*SiRibenMerah said...

hikhikhik.. ada kat umah owan yek..
muleh la dia kawan ngan oukk n iukk kat dapur matok tuh.. hikhikhikhik..

SYAbAR said...

Alesha Ok tu ditinggal kat owan. Owan kalau jaga lebih caring dari kita jaga dik. Sayangnya lebih tertumpah dari jaga anak sendiri. Kau yang kena jaga diri baik2 dlm keadaan sekarang.

Dj Epoi said...

Mai tinggai Gibik2 tuh kat umah Gua ponk bley......hehehehehh!!!

Main2 ngn Abg Robocop ,Spongebob dan Adik Ben 10......heheheh

Diamilikku said...

Husna : Demi tugas ku relakan walau dalam keterpaksaan...hehehheheh...

SRM : Silalah balik weekend meneman alesha..jgn duk plan gi merata2...Time alesha ada nggak layan..time takde baru duk gaduh cari rindulah apalah...hahhahaha


Kak Syabar : Uishhh jgn tak tau kak..sampai2 tadi je mr papa citer..owan dah bawak round2 taman naik moto..pastu balik siap suap roti lagi kat cucu...kemain lagi layan cucu demok dia tuh...jeles umie dengar..insya allah kak..saya akan jaga diri...

Bro : sabar sabar sabar....heheheheh..nanti hujung bulan ni alesha gi kl main ngan abang2 ehhh..adik ben 10 pun boleh main gak masa tu...insya allah..

*SiRibenMerah said...

umie...
perasan x bro tulis abang robocop.. adik ben10.. spongebob x de abg la pulak.. hehehe.. bro nak bg kat spongebob la tuh..
sah dahhhhhhh~

Naddiea said...

alalala siannyer aleesha kene tinggal.sone,aleesha looks soo matured nowadays..mungkin sb nak jadi kakak x lama lagi.take care ya laling..jangan lasak2 sangat ekkk.

sone,semalam aku mimpi azrah.teringat kat makcik tu bile bangun pagi tadi.

Dj Epoi said...

Siut Jer!!!! kau Dik Riben....nampak kau nooooo hehehehehe.....

ALUNAN TINTA said...

alala..tedey2 je muka dia..=P~

MariaFaizal said...

Sweet Alesha will definitely be missing Umie & Papa.

Sue take care, jgan lasak2 sangat...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin