Friday, October 2, 2009

Gua Tensen

Aduh....tensen ya amat...
dah le dalam pantang...citer kat tv pun tak best..internet slow giler...
mood nak update blog berkobar2...gambar banyak tersimpan nih..tapi card reader plak hilang...
sape yang menghilangkan??? haaa yang tu kena siasat...takde keje org lain..mesti KAKAK ALESHA..pantang sungguh jumpa alat2 yang comel lote..mula nak jadi barang mainan dia...
hurmm...nih pun dah tak tau nak buat apa..
so update jugaklah even without pic...mr papa plak tiap2 hari tanya..
"love tak update blog ke"...

Aisy sekarang dah tembam...3.2kg
kuat menyusu...bagus2...umie suka...
tapi dalam pada tembam tu..aisy tak sihat...
selsema n batuk...semua berjangkit dari alesha...
alesha yang batuk dulu..tapi duk asyik nak kiss2 adik..tak bagi kang merajuk..
so sudahnya berjangkit...abah pun apa lagi berleter la memanjang..

ni pun baru balik KMC check aisy...at the age of 17 days..aisy kena buat nebuliser plus nose suction...kesian sangat2..tapi nak buat mcm mana...untuk cepat sembuh...
sampai je umah terus bagi ubat plus air zam2...sekarang aisy tgh tido..harap2 tak melarat lah sakitnya...huhuhu...

kejap lagi saya akan ditinggalkan...mr papa ke perlis untuk tempoh dua hari...ada competition...so dalam tempoh ni saya terpaksa menjaga dua2 anak yang sedang tak sihat...plus alesha yang menjadi2 ragamnya kalau tak sihat...penat dan letih..
tapi itulah pengorbanan seorang isteri dan ibu kan...nasib baik ada maktok n owan..
lega sikit rasa...

skrg juga saya tgh pening mencari pengasuh untuk aisy...saya akan terus tinggal di umah abah sehingga hujung tahun...so untuk bulan 11 n 12 aisy akan diletakkan di rumah pengasuh yang berdekatan dengan umah abah...abah n bonda insya allah akan ke Makkah menunaikan Haji...mana lah nak cari pengasuh nih...alesha takpe..memandangkan achik n ayang cuti sekolah..so automatically diorang dilantik sebagai pengasuh tetap alesha untuk tempoh tersebut....yang merunsingkan skrg aisy jer..harap2 dapat lah jumpa pengasuh yang baik untuk aisy...runsing plus risau sangat2...

Dah masuk bulan 10 kan...saya perlu sabar menanti sehingga penghujung bulan untuk MERDEKA dari BERPANTANG...aduhhh rasa mcm lama lagi jer....bosan wehhhhh!







9 memo menunggu dibaca:

@e_da said...

salam kak su.. sian aishh kena selsema yer.. mika lak umur 15 hari kena bisul kat bontot dia... adoila masa tu punya la nak nagis tgk dia sampai demam2 dek bisul tu.. bw klinik sedut nanah dah pun baik..

dalam pantang mmg sadis kan.. tak sanggup rasa.. paling nak nagis masa nak makan.. lauk rebus2 jek.. huhu sabau je la... selamat berpantang n selamat hari raya kak..

SYAbAR said...

sabor2... seronoknya dgn owan & maktok dpt pi hj tahun ini.

Take care sis, ur children too... Deepavali dah lepas ke blm, kalau dah lepas leh mai KL raya kat rmh Min

TiNiE said...

hehehe..kaktinie dah penah rasa dah keboringan dlm pantang masa anak first n second...tapi masuk third n fourth dah enjoy plak pantang...hihihi..sabar ekkk

Diamilikku said...

eida : tu lah..kena selsema...hehehhe....takpe..insya allah akan cepat baik..aisy kuat macam umie dia..so akan cepat sembuh..chaiyokkk aisy...bab makan tu akak tak kisah ieda...dah biasa masa first baby..nih tak tahan sebab rasa boring....cepat sangat sihatnya...so cerdas lebih sikit...

kak syabar : huhuhu..lum habis pantang lah akak.....lain kali okay...

kak tini : enjoy tu maksud apa..enjoy di rumah..atau enjoy di luar rumah..sone tak enjoy sebab terpaksa berkurung di rumah nih

Naddiea said...

sone,kalo internet x okay hang layan main game la.install game best2 dlm laptop pastu main puas2.hiihih..aku masa pantang harraz dpt wireless free.entah sapa la punye aku pun x tau.hari2 internet.kalo x dapat wireless aku layan Grey's anatomy latest season n desperate housewife season yg aku terlepas.mmg heaven la aku pantang kat umah mak aku.emm...rindu pulak masa2 berpantang.

Ibu Aunis said...

hehe..aku pntg ank second mmg best la compare 1st-rimas. haha..kehkeh..pantang tanpa org tua. tapi tahu plak bila pantang sendri ni, tak tibai semua mkanan. Bukan ape, dah jauh2 dr family ni plak ter pk..kang buatnya aku sakit lg teruk, mane plak aku nak boh anak2 aku nnt..huhu..insaf plak la..demi kesihatan diri utk kebahagiaan keluarga sejagat. Tapi..aku bantai gak ayam masak kari, ayam balck pepper..dah org masakkan kan.. ;) alhamdulilah..2 minggu pun aku dah masuk ofis semula.

Mrs SM said...

dugaan betoi kan klu mcm tu... sabaq ja la sone.. itu namanya pengorbanan.. harap hg dpt la cari pengasuh nanti yer....

MariaFaizal said...

Sabar darling..moga Aisy & Alesha comel cepat sembuh.Ameen...
Dik,
Current Alesha's pengasuh sangat loving,kan? Is she willing to take Aisy in as well? Susah juga nak cari babysitter now kan..But i know you'll make it thru this dear...

Dah masuk bulan october dah dik..so confinement pun dah x lama lagi..he he he ..Take care..

Diamilikku said...

nadd : masalahnya aku bukan suka layan game..kalau tak dah lama farmville kat FB tu aku layan....aku memang jenis real punya...tak suka mainan2 nih...rindu berpantang.??? time for the third lah gutu...

Far : bab makan tu takde hal beb..bab kebosanan je...aku pun skrg dah cukup sihat dah..tu yang makin bertambah2 bosan....masakan2 aku pun ala2 macam tu jugak...hehehehheh...takdelah lauk ikan masin jeee....

Sue : tunggu turn hang nanti naa...kita sama2 rasa..hahahahah

Kak Maria : yup..diorang memang akan jaga aisy sekali....memang takde masalah...cuma nak cari yang sementara je di kedah..so that senang hantar..kalau nak usung bawk diorang ke perlis memang penat ahh kak...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin