Tuesday, October 19, 2010

Berkhidmat Masyarakat di Satun

Pengalaman oooo..berkhidmat masyarakat di sini..
walaupun di Thailand...100% orang2 di sini berbahasa Melayu kita..
semangat kemelayuan dorang juga sangat kuat...
asalnya diorang ni dari Malaysia juga...cuma disebabkan perjanjian Bangkok kot...
kawasan nih diserahkan kepada Siam...hurmmm...so takde le kekok buat keje kat sini...
hahahahhaha...makcik kat sini tanya saya...
"makcik nak tanya ni...kat universiti sana belajaq apa???"
"belajaq?? heheheh..makcik saya dah keje laa..."
"oowhh ya ka..makcik ingat belajaq lagi....~senyum"...
"heheheh makcik ni buat saya syiokk pulak..anak saya dah dua org dah makcik"...
"ya ka...tak nampak macam dah kawin pun"....

muakakakakakka..suka ai tau...sengeh meleret2.....
mujuq la makcik tu tak sambung kata..kalau dak tadi makcik nak rekemen kat anak makcik...
mau kata dia cakap macam tu..sure pengsan mr papa yang duk sibuk mengecat kubah masjid...muakakakakakakak :) wink wink...

Saya takde lah buat keje banyak sangat...since kami ramai2 kan..
saya kacau2 sana sini je...hahahahahha...
mula2 saya tolong basuh pinggan2 n bekas2 basuh tangan, kendi air..
pastu saya tolong lap sudu2 n pinggan2...
dah tu saya pi kacau org2 yang memasak..saya sibuk posing je...
hehehehehehhehe....:) lepas tu saya nampak basikal comel warna pink..
saya pun bergambar dengan basikal tu...
cute kan...
hurmmmm...bon bon sket punya power mcm tu..
makcik tu boleh kata tak nampak macam dah kawin...
ish ish ish..makcik kena pi buat treatment mata nih nampak gayanya....
:)

6 memo menunggu dibaca:

@e_da said...

wahhh kak su g thailand ek.. keja tp dpt makan angin sekali package.. bert lerrrr.. ada ole2 dr sana tak.. hehehhe

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

seronok yer

lily azliyana @ mama zara said...

program ape sbnrnya ni kak su..siap ade khidmat masyarakat lagi..bagus btol..heheh

Diana said...

selamat berkhidmat...hehehe...gulai apa depa masak tu???aku cukup suka masakan kawah nih...hehehe

Diamilikku said...

eida : yup keje pada masa sama melihat negara orang..mendalam betul maksud kursus ni..

Kak Rose : seronok sangat2...mahal pengalaman yang saya dapat di sana...


Lily : Kursus memantapkan jatidiri di kalangan pegawai...banyak benda yang baru kak su belajaq..

DD : gulai daging campur rebung..memang sedap sangat2 lah...

Cute MuM said...

wah... gembiralah tue orang kata xmacam dah kawen... mesti pastue cite kat mr papa kan... hehhe..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin