Monday, October 18, 2010

Sayang sangat2....huhuhuhuhu

Dua hari lepas kan ke saya ada buat entry..
gi penang makan kenduri n jumpa janah..
junior atlit mr papa...
hurmmm...apa yang sayangnya??
meh nak citer...
before puasa...Janah ada gi ke India...competition...
then dia belikan sepasang kain sari...cantik sangat kainnya...
golden kaler plus furfle...memang feveret kaler ahhh..
so tanpa membuang masa..saya terus gi tempah kat tailor buat baju raya...
tapi tak penah pakai pun masa raya...kononnya glam sangat..
tak sesuai nak pakai buat duk umah je pun kan...
so last week masa jamuan raya di KL..
saya decide nak pakai baju tu...masa packing barang2 tak sedar apa lagi...
tapi bila tgh iron baju kat hotel...baru terperasan...
alamak..kain nih pecah ahhh...
dah ada tanda2 nak terkoyak...
huhuhuhuhu...sedih sangat...dah le saya bawak sepasang nih semata2....
tak tau nak buat mcm mana nih..memang ahhh kalau pakai org tak perasan..
sebab tak terkoyak lagi...tapi mana lah tau..saya terlasak ke kan...
tiba2 terberetas...tak ke naya...
mujur lepas tu kami nak gi makan kat Mines...so saya decide nak shopping baju baru ahh satu...tapi masa tgh jalan2...saya terjumpa gerai jual pashmina..
terus sambar satu...just nak buat cover sket2 je kan...
pakai je ahh dlu pashmina..bazir duit je beli baju baru kan...
tu sebabnya saya bercoverina ngan pashmina je sepanjang jamuan raya tu..
clever girl....clap clap clap...
hahahhahaha :)
terbongkar rahsia den yang tak siapa pun tau...
:p
Tapi memang sayang ahhh..lepas nih tak leh pakai dah baju tu..
huhuhuhuhu....
bila balik bgtau bonda...bonda cakap..tu lah tailor kakak tu dah bgtau bonda..
dia kata...ini kain nak pecah ooo..kalau saya tau saya tak jahit dah...
huhuhuhu....

7 memo menunggu dibaca:

@e_da said...

sayangnya... kain tu warnanya cantek kan.. tp kalau tak jahit leh buat apa ek kak su..

Cery said...

salam kenal..comel2 anak awk.. saya dah follow awk..jom ke blog

iEtaFAkyR@ said...

kain sari mmg centu wei... sbb tu org india mana jahit kain sari, pakai belit2 ja :D so next round dpt kain sari sila belit2 jadikan baju kurung, boleh??? LOL

Naddiea said...

ala mmg sayang la kain tu..len kali nk buat baju pakai kain sari kene lining tebal2 lah.satgi koyak rabak sedih la pulak kan..

Diana said...

hehehe...aku ada gak sepasang kaler light blue, mmg masa nak jahit tukang tu dah cakap (ieta mesti kenai kay pak andam kami kawin...hehehe)...dia kata ada cara tp susah la, kena ikut arah benang la, takleh jahit kuat la menda ntah...but lama2 akan pecah jugak...but stakat ni still not obvious la...aku setuju idea ita tu, belit2 ja...hahahahah

Aleeya said...

canteknye baju sue...woww slim skang..mcm anak dara da tu...:))

fham5579 said...

btui gak no ieta...lawak hg..so sone sila la belit2 pastu kasi tayang skit perut naih...hihihi

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin