Tuesday, October 19, 2010

Sawaddikarp.....dah gemoks karpppppp

Bersiaran kembali dari Malaysia...
Sawaddikarp...kop kun karp....
memang gemoks karp...4 hari keluar daerah karp....
asyik makan je karp....
adoi la.....
Bermula Jumaat sampailah Isnin...
4 hari di Provinci Haadyai, Satun dan Songkhla...kerje saya ialah..makan-kursus-makan-kursus-makan-kursus-makan-jalan2-makan
dalam sehari tu boleh dikatakan setiap dua jam lebih2 makan...
adoi la...makin bunc bunc la pewotttttt...
makin melebar lah pinggang....
bertambah2 inci2 di tubuh saya....
sampaikan mr papa pun kata...ish ish ish...gemoksnya dia....
hwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...nangissssssssss...
padan muka saya...org jamu boleh je saya tak makan..
tapi gatai nak makan jugak kan...
hamik lah habuannya.....

Nih menu hari Sabtu...kitorang ada program khidmat masyarakat di Kampung Permatang Pauh di Satun...masakan org kampung...sampai2 je pagi tu..dah disambut ngan menu breakfast...bihun goreng yang sangat marvelles (mula2 amik sket je..sekali sedap lah pulak..bertambah2 saya makan)...pastu ada kuih pulut panggang, pulut seri muka ngan tepung bungkus...breakfast je ok....pastu bersama2 org kampung dan staf UniMAP kami bergotong royong sediakan lauk lunch pulak..ada gulai daging+rebung, kerabu taugeh+kepah, sup perut+daging berlemak, udang goreng kunyit black pepper, gulai ikan dan ketam rebus....hamik...lunch 6 menu....semua saya isi dalam pinggan saya....petang sebelum balik jamu lagi kuih muih....
perghhhhhhhhh memang terbaik lah.....
malam tu pulak gi dinner makan lagi sayur kailan ikan masin + tom yam putih + telur dadar + ikan tenggiri masak kicap + sotong masak telur + ayam cashew nuts...semua juga berjaya diangkut masuk ke pinggan saya... ngeh ngeh ngeh ~
Hari ahad pulak...mula ngan breakfast nasi ganja plus ayam berempah, cakoi goreng...minum pagi bubur kacang hijau ngan sagu bersantan...lunch plak makan nasi ngan 4 jenis lauk pauk...minum petang pulut durian and bubur nasi...malam pulak dinner lauk2 diatas..ada ikan stim, ada kerabu mangga....ada udang petai...ada sotong, ada tom yam...macam2 lah ada...
memang semua lauk berangkut masuk ke pinggan saya...
gilos banyak saya makan...hari last di sana...gi shopping jeans yang murah2...maka kesimpulannya...bertambah satu saiz jeans saya...
sekian terima kasih...
:)

14 memo menunggu dibaca:

iEtaFAkyR@ said...

kekekekee.... tk mo kata apa. tk mo kata apa.... kekekekee.... sedap!

Diamilikku said...

ieta : bluweeeeeeeeekkk....dalam hati suka lah kan..protege GAGAL....

mummy_ayu said...

dah balik dah...
wah..memang nampak sedaps semua pic foods tu..kena diet la yer pas nie...

Diamilikku said...

Ayu : dah balik...hurmmm nak diet lah ni..tapi tak tau boleh ke idak

fazemy said...

Owh nampak sedap2 smua makanan tu. makanan siam mmg sodap.

Aleeya said...

mak aihhhh sedapnye makanan2 tu semua sue..lau dpn mata aku neh..aishh 3 kali tambah kot aku huhhhh

Orked said...

wah! sedapnya..sungguh menyelerakan..

Diamilikku said...

emy : tau takpe..makanan siam memang sedapppppppp

Aleeya : ko makan banyak mana pun tak gemok..takpe...

Orked : kannnn...sedap kan....

wati said...

sedap2nya lauk tu...mmg tak daya nak tolakkan?hehe..nasi ganja pun ada kat sana eik?

mama_iris said...

mcm ni boleh la beli krim 3 minit 3 cm tu ya..hehhehehhehehhehhe

Diamilikku said...

wati : hahahahah...nasi diimport khas dari perlis...kwang kwang kwang...

mama iris : wak lu.....akak nak tgk hasil u ols dulu ok...hehehehehhe :)

Diana said...

sone...kalau aku pun tergugat iman tengok makanan tu, bukan sennag nak dapat sesetgh tu...slurpppp...terliuq aku...takpa, mai join aku, aku pon naik balik plak hasil kerja rakan semeja aku yg risau tengok berat aku turun mendadak, aku pulun tak keluaq lunch, dia dgn baik hati belikan lunch, takkan tak makan yer dak? ish ish ish...

Diamilikku said...

hahahahahha...baiknya jiran hang D...awat dia tak jadi jiran aku tak tau...aku nih nak makan tapi malas nak kuar pi makan...kalau aku ada jiran macam hang..sure aku sayang dia banyak2 lah.... :)

fham5579 said...

kalau ceni kalu aku pn bedai semua..diet miet letak tepi dlu...thai nya masakan plak mmg sedap kan

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin