Friday, October 15, 2010

Selamat Tinggal Anak2 Ku

huhuhu...saat entry ini tersiar..saya mungkin dah masuk ke negara jiran..
saya perlu menghadiri kursus ni Haadyai, Satun dan Songkhla untuk empat hari bermula hari ni..maka atas sebab itulah saya terpaksa tinggalkan putera puteri saya nih..
memandangkan mr papa pun menghadiri kursus yang sama...
Alesha sekarang ni dah le semakin touching..
kejap2 datang cium kita...sayu je hati nih nak tinggalkan dia..
aisy pulak..pantang nampak papanya...cepat2 hulur tangan suh papa dukung..
tapi nak buat mcm mana..tugasan rasmi kan...
chaiyokkk...
So...sepeninggalan kami..
Alesha diletakkan dibawah jagaan my abah di Alor Setar..
while aisy pulak stay di Kuala Perlis..di umah mama n abah...
the reason saya pisahkan bebudak berdua nih supaya masing2 dapat menjalani hidup ngan aman...4 hari bukan tempoh yang sekejap..
semenjak dah membesar ni aisy semakin lasak dan sokmo nak merajuk2 nangis2 kalau kena usik ngan kakak...dan kakak pulak..sentiasa cari ruang dan peluang nak mengusik adik..tak leh tengok adik senang...so saya tak nak la menyusahkan mama n abah diorang tinggal dua2 sekali..
lagipun alesha akan behave kalau duk ngan owan n mak tok..
dah banyak kali dah mulut dia duk mintak nak pi duk umah owan..
nak pi school kat umah owan...
so kali nih saya kasi can dia enjoice ngan owan dulu..hehehhe..

anak2 ummi..sila behave OK...
hari isnin petang ummi balik ye sayang...

5 memo menunggu dibaca:

mummy_ayu said...

ala siannya...kena outstation lagi...sedih tu...

lily azliyana @ mama zara said...

ohoo..kena tinggal ngan papa n ummi yek..papa n ummi pi thailand tu mesti smpat nak dating2 tu kan..pau diorang hadiah best2 tau alesha n aisy..heheheh

@e_da said...

alahaii siannya.. budak2 ni kena tinggal lg.. tp nak wat camana kan kak su... dah keje kita...

Diana said...

byknya outstation, sian depa kan? but ok la depa boleh ditinggai...anak2 aku xleh, penah aku tinggai Nisa umah MIL while aku blk AS ada emergency, kami patah blk SP sampai dah dkt kol 12, tgk2 Nisa xtidoq lg, maktoknya ckp ajak pun xmau, nak tunggu mama...tp time tu umuq 2thn la...la ni dah bleh tidoq maktok but aku rasa kena tinggai half day/night ok la kot, fully dak rasanya...hehehe

Yan said...

sudahla pisah ngan ummi & papa dia... ni pisah plak ngan adik.. tak rindu ke dia nanti kat adik dia..

Qis wlupun dia ske duk ngan nenek dia... tp lepas 2 hari jek.. dia macam rindu kat adik dia... dia bangun tidur terus sebut name adik dia.. byk kali camtu (nenek dia cite)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin