Friday, October 22, 2010

Sape yang tak sayang anak ......

Ni masih lagi kisah saya ke haadyai kursus...
yang kali ni kebetulan mr papa pun kena attend sama...
so walaupun mr papa di sisi...
takde la ertinya saya lupa diri lupa anak2 terus kann....
Alesha saya hantar umah owan hari Khamis petang...
kiranya khamis malam jumaat tu dia dah bermalam di umah owan..
Aisy pulak jumaat pagi sebelum kami bertolak ke haadyai baru saya hantar...
The first thing yang saya buat bila sampai haadyai...
CARI PREPAID SIAM...
since saya tak menroamingkan handphone..
cumanya kali nih saya cakap kat mr papa...
kita nak call anak2 je kan..love beli sorang dah aahhh..
so panggilan pertama di buat pada petang hari pertama jugak...

Syiok call alesha...sebab dia dah boleh cakap kan...

Alesha : Ummi pi mana....
Me : Ummi pi work...
Alesha : Kat mana work ummi...kakak duk dengan owan...
Me : kat jauh..ummi naik bas..kakak duk ngan owan k...nanti 4 hari ummi balik...
Alesha : ok ummi...babai ummi...kakak anak ummi papa....

Day 2 :
Alesha : ummi pi mana ni...
Me : ummi pi work sayang...
Alesha : Ummi pi work dengan papa?? kakak duk dengan owan mak tok kan...
Me : ye ummi work ngan papa...kakak duk ngan owan maktok dulu..nanti ummi balik ahhh...kakak rindu ummi dak?
Alesha : kakak rindu la...kakak anak ummi papa kan...
Me : ya...kakak anak ummi papa...
Alesha : kakak anak ummi papa...cucu owan mak tok...aisy cucu owan mak tok je...
Me : ishhh..aisy anak ummi papa jugak...kakak rindu aisy dak
Alesha : rindu laa...ok ummi bye...

Day 3 :
Alesha : ummi pi mana ni...awat ummi tak balik lagi...
Me : ummi work kan...ummi kata 4 hari baru ummi balik...
Alesha : kakak dah bilang one two three four dah ummi tak balik pun...
Me : bukan bilang one two thre four sayang...kakak kena sleep malam 4 kali kat umah owan...baru ummi balik..
Alesha : ooooo...kakak nak pi sleep ahhh..bye ummi...

Day 4 :
Alesha : ummi bila nak balik ni...kakak anak ummi papa kan...tapi awat kakak duk dengan owan...
Me : nanti ummi balik la sayang...kejap lagi k..petang ni ummi sampai...ummi beli baju kat kakak...
Alesha : ummi beli baju.......yeaaaaaaaaaayyyyyyy !...owan ummi beli baju kat kakak...kakak anak ummi papa kan owan..
Me : kakak tunggu ummi k..nanti ummi balik tau..
Alesha : okay ummi.....bye...

Conclusionnya...kalau cakap ngan alesha saya pasti sebak..tak habih2 dengan ayat..kakak anak ummi papa kan...adoi laaa...mesti dia duk fikir kan...anak ummi papa..tapi kena tinggai..duk ngan owan ngan mak tok...herrmmmm ~~~ budak2 pun dah boleh fikir kan...

Lain pulak kisahnya kalau call aisy..

hensem boy sayang nih tak leh cakap lagi..
nak sebut ummi papa pun jenuh nak suruh..
yang dia tau tiap2 kali saya calll...
bising2... macam2 bunyi...
nak bgtau apa pun saya tak pasti...
tapi saya paling suka..bila saya kata..
aisy sayang ummi tak??? aisy kiss ummi sikit...
terus aisy akan kiss dengan bunyi2...

mmmmuaaaaaahhhhh pastu gelak2 manja dia...

adoi la....sebak ooo tinggal anak lama2...
tapi demi tugas ku gagahkan jua...
yang penting..saya meninggalkan anak2 pada orang yang boleh diharap dan dipercayai...
yang pastinya akan sayang anak2 seperti saya sayangkan mereka juga..

Thanx abah-bonda - uncle n makcik...
jasa kalian tidak terbalas oleh kami..





6 memo menunggu dibaca:

mummy_ayu said...

ala pandainya cakap....tu yg buat tambah windu tu kan bila keja jauh2..

marinahunny said...

dh laju dh alesya ckp..mesti rindu telatah anak2..

Diamilikku said...

Ayu : tu lah pasal...celoteh mulut tu yang buat kita geram sangat kalau duk jauh2...

Marina : laju sungguh...macam budak2 besar..tahun depan masuk sekolah

ann @ hatiberbunga said...

bijaknya alesya..
ann nk duk baca ni pun bleh terasa sebak.huhu..

klau si asyraf, mmg banyak mulut. tp bila suh cakap kt tepon, dia terus diam. dia sibuk nk dengar apa kita ckp je. nk respon balik, agak susah la. dia tak paham camner leh cakap klau x nampak orang kt depan. hehe..

Diana said...

sib baik aku blum lg kena outstation gini, dulu kena pun time nisa aku bawak, siap dgn mr hubby lagik...hehehe...mmg aku tak penah lg kena tinggai anak2 ni, taktau la camna kalau kena...mau aku yg meraung2 pegang anak aku, bukan depa kot :D

IBU WAFIQ said...

Salam kenal..saya tak ada lg pengalaman mcm nie..tak sanggup rasanya nak berjauhan...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin