Thursday, October 28, 2010

He is so LASAK !

Sesungguhnya saya sangat salute dengan kawan2 yang punya anak lelaki yang ramai..
Dan boleh manage semuanya dengan baik...
Nadd - with two hero
Yusma - with 3 hero
Sue Muim - 2 Hero
Hanim - 3 hero
dan lain2 yang namanya tak disibut di sini..
sebabynya ... saya yang ada sorang hero capuchino ni pun tak terlarat rasanya...
habis semua hiasan umah saya simpan...
suka mengemas sungguh...
dan yang terbaru suka memanjat..
tak kira tempat tu tinggi ke rendah ke..nak memanjat je kejenya..
sebab tu lah saya simpan meja makan..dah le meja makan tu kaca..
kang terkena mata ke dahi ke berdarah2 bikin saya risau je kan..
so bungkus masuk store..selamat....
dan mujurlah jugak rumah saya pakai tv gedabak yang berat..
kalau pakai flat screen gamaknya..dah lama tv tu jatuh timpa aisy dan pecah..
aisy suka bergayut kat tv...untuk capai remote dan apa2 yang lain yang diletakkan atas TV...
kusss semangat tau bila dia mula bergayut tu..
dan sekarang nih tambah meletihkan bila alesha pun dah mengikut adiknya..
bukan adik ikut kakak...kakak ikut adik..sampai pengasuh (mama n abah) pun dah complain..

dulu alesha umur aisy takde la lasak mcm ni..aisy memang lasak sungguh..
sekarang ni alesha pulak menjadi2 duk mengikut adik dia...
lagi seronok la adik nak tunjuk hero...

see...my son really wanna be a hero...
so mr papa sayang...memang confirmlah kita rehat dulu k..
kasi can adik besar sikit untuk dididik jadi abang yang baik untuk adiknya kelak...

*LOL*

7 memo menunggu dibaca:

@e_da said...

hahaaa kak su .. siap mintak rest ek.. anak ellaki mmg akan menunjukkan kelasakkannya.. baru la hero.. mika pun suka memanjat kak... boleh tahan gak aisy ni ..

fham5579 said...

glamer nama i msk dlm blog ex reporter utusan ni tau..hihihi
sone xpa..dia nk buas time la ni ja, kwn br dpt kaki..ciwi x habis la nk explore. dh besaq skit dia akan slowly ok blh control dh....so good luck ya! aku bakal penat blk nnti setelah rehat psl irfan dh habis tempoh membuas...

mummy_ayu said...

biasa la tu su..ayu hero sorang pun tak terlayan..suka lari sana sini...yg adik pun nak follow gak..so samala..ayu pun nak rest dulu..he he he

wati said...

ramai kata biasa la anak laki mmg mcm tu..tp x smua,ada gak sy jumpa anak ramai tapi sgtle sopan2 belaka hehhe...tapi agak slow le skit...org kata ank lasak ni cerdik otak fikir mcm2..

lily azliyana @ mama zara said...

heheh..hero lh katekan..kenalah lasak kan aisy..=p

mama_iris said...

ececcee...nak rehat dulu ke??

Diamilikku said...

eida : harus da..rest dulu..penat kak su tak hilang lagi..walaupun duk rindu2 dah bau baby..hehehhe...

Hanim : heheheh..blog aku tak glamer..ada blog org lain lagi glamer...aku harap2 aisy dah boleh cakap nanti ok lah sikit kot..

Ayu : ian dah besar..so kurang sikit lasak..sekarang ni aisy faham tapi tak leh jawab lagi..so a bit penat ahh..


Wati : yup it's true...budak yang lasak nih diorang kata cerdik suka nak explore...takpe harap2 ke depan diorang bersopan santun lah...

Lily : tunggu ada zara nanti yer..hehehhehe

Mama Iris : yup..confirm rest dulu setahun atau setahun setengah lagi

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin