Friday, October 1, 2010

Scary Okay...


KLIK SINI UNTUK BACA

Gambar kredit to HM, story kredit to Utusan Malaysia..

Sangat scary okay bila baca paper hari ni..
boleh kata semua paper siarkan cerita nih...
huhuhuhu..
dah le saya memang tiap2 hari guna lif..nak naik tingkat 10 gi opis memang tak terdaya..
dan lately nih saya noticed lif kat opis saya nih memang scary...
huhuhu...actually ada tiga..satu tu yang paling kiri memang dah rosak tak leh gunan langsung..
tinggal dua je..yang tgh so far saya rasa takde masalah..
tapi yang hujung kanan nih...
bila saya masuk...tekan button tutup pintu...dia tutup..tak rapat..
then terbuka balik..
kita tekan button lagi..dia tutup lagi tapi terbuka balik...
banyak2 kali..sampaikan kena pegang pintu sambil2 masa tutup tu...
pastu semalam..saya naik lif berenti kat tingkat 3..ada sorang makcik turun..
ada lagi sorang makcik nak turun tingkat 4...
tapi bila saya tekan button tutup tak tutup2 jugak..
banyak2 kali..last2 makcik tu keluar naik tangga sebab setingkat je kan..
bila makcik tu keluar elok je lif tu tutup...
huhuhuhuu..menyeramkan...dalam hati masa tu istighfar banyak2 dah...
tgk2 semalam ada berita lif terhempas jatuh..
pagi ni baca paper...salah sorang mangsa mungkin lumpuh...
huhuhu...takutnyaaaaaa...
ya allah kau lindungilah kami semua di sini...
amin...


5 memo menunggu dibaca:

lily azliyana @ mama zara said...

sian kan diorang..mane nak sangka benda2 mcm ni leh terjadik..harap2 tak kan terjadilah pada kite pulak..huhu

Naddiea said...

nauzubillah...semoga lift kat opis hang akan diselengara dgn kadar segera.selalunya benda2 camni suka berjangkit2.tgk aje kes buang bayi.berjangkit n berterusan.hang pi report la sone kalo lift tu masih x ok2 jugak ye.take care!

Diamilikku said...

lily : tu lah..di luar jangkaan kita kan..harap2 lah dilindungi selalu..

Nadd : uishhh nadd...jgn cakap gutu..takut aku...insya allah...dah buat report dah tapi still duk jadi jugak lagi..risau aku beb

Diana said...

ishhh...takutnya...nisa penah tersangkut jari kat pintu lift, aku sampai skrg phobia, nisa tak ingat dah...aku penah tengok sorang ibu sarat mengandung dok pulun buka lift, rupanya anak dia tersangkut kaki kat pintu, sib baik kami sampai, terus hubby aku tolak dia ke tepi dan gantikan tempat dia, aku pi panggil guard...ibu tu of coz takleh tinggai nak panggil guard tadi kan...budak tu pulak dah budak katakan, nangis dan lagi tolak kaki dia keluar sbb nak pi kat mak dia, walau kami suruh tarik kaki ke dalam so lift boleh tutup,lift tu dok nak gerak ke atas sbb org taktau dok tekan kat atas tu...last skali guard sampai dan stop lift, then lepaskan budak tu...ngeri2

Yan said...

ishh takut jugakla klu sampai lumpuh... tu klu selamatla.. klu tak selamat... mautla jawabnyer..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin