Friday, December 19, 2008

Alesha di Tesco


Kesian kat alesha kan..
dua hari kena tinggal dengan umie...
sampai kan umie kena perli ngan owan..
tinggai anak..makanan anak pun tak dak..
owan plak kena pi beli kat KFC...
hehehehh...bukan tak beli..tapi terlupa...
hari tu dah beli..tapi tak sedar dah habis..
bukan alesha yang habiskan..
tapi kakak strawberry shortcake yang habiskan...
haiyya..dulu kecik2 mommy dia kata tak suka food baby..
bila dah besar habiskan food adik alesha plak...

So petang tadi..
sebagai menebus kesalahan umie tinggalkan alesha di alor star..
umie bawak alesha gi Tesco..
beli food stock untuk seminggu..
insya allah...start esok umie terpaksa tinggalkan alesha lagi...
food stock dah ada..owan tak leh kata apa dah..
lagipun kali nih alesha ditinggalkan dengan mr papa..
insya allah..saya akan slalu update dari lokasi saya bertugas nanti...


Tgklah gelagat alesha...
bukannya nak duduk diam...
tapi saya dah malas nak bawak stroller...
paksa gak dia duduk dalam troli tesco...hehehhehe...
tak habis2 sibuk dengan kasut dia...siap nak makan kasut lagi tuh..
hai alesha alesha..
sure umie rindu nanti kan..seminggu ooooo...
aduhhhh....



** TQ kawan2 atas doa..alhamdulillah saya dapat jawab exam dengan baik..
dua paper..dua2 esei...ada 9 soalan setiap paper..kena jawab 5...total markah 100 untuk setiap paper..markah lulus 50 jer...berdasarkan jawapan insya allah...saya boleh lulus...mr papa lagi hebat...confirm lulus punya lah...**

6 memo menunggu dibaca:

ALUNAN TINTA said...

cute baby..
achik kata makin besar makin noti dak neh..=P

Naddiea said...

wahhh mizan confirm lulu!! cayalah...insyaallah sone,hang pun bole lulus.chaiyok2 bak kata khai n rosma.hehehehe...

Diamilikku said...

tinta : dia notty ngan achik dia je...sebab achik dia suka moi moi dia...

Nadd : ada kisah di sebalik kelulusan ittew

MariaFaizal said...

Sue dear,baru able to put some comments in ur blog here due to hectic few days for my family & I.

About adorable Alesha,nak jugak baby duduk kat dlm TESCO trolley tu(tmpt baby),my children dulu even masa baby x nak langsung & 'melalak-lalak' nak dukung.
Good girl Alesha.

P/S:Shoes tu memang cun,that's why Alesha keeps on looking at them :)

Diamilikku said...

kak maria: luckily alesha sangat behave bab2 diikat ni..baik car seat..troley..stroller so far memang takde problem pun

sabrosa said...

alesha suka makan kasut bila p jln2 d shoping mall..lepas ni achik letak halia kt kasut dia baru xgigit dah..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin